kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od Jiri »

slimy
Zatím se na Slovanetu řeší, že není slyšet rozdíly mezi zesilovači a mezi DACy takže s testy kabeláží bych ještě pár let počkal...vše chce čas.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

BVa píše:
20 črc 2018 09:07
... Je to dosť primitívna záležitosť.
@BVa: V tom jsme zajedno. Technicky erudovaný blogger mohl tuhle primitivní záležitost s měřením provést a nevstoupit do ošemetného konfliktu, kdy obviní někoho z podvodu jen na základě svého přesvědčení.

Nicméně, celá tahle diskuse vypovídá něco nejen o těch "poblázněných audiofilech", ale také o těch "racionálních kabeloskepticích", kteří jsou ochotní pro svou svatou válku použít jakoukoli nesmyslnou argumentaci.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

kdy obviní někoho z podvodu jen na základě svého přesvědčení.
Údaj z prístroja nie je presvedčenie, ale fakt. A ak by to vopred oznámil a chcel merať tak by ho na 100% vyhodili, alebo by sa prezentácia zrušila. Však o tom jasne hovorí následná reakcia predsedu "audio society". Zistenie pravdy je ekonomicky nežiadúce, ak tá spoločnosť žije z propagácie výrobcov ( aj )tých káblov a organizácie podobných eventov.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

A když už to je vlákno kychtaxe, tak tady dám příspěvek, který není pro jednou "off topic" :D

Minulý týden mne kychtax navštívil a půlden jsme si hráli s jeho kabeláží - přivezl napájecí, propojovací XLR a svůj USB káblík. Je ho výtvory mne příjemně překvapily v tom, že se mu podařilo dosáhnout (nechápu jak) u všech svých kabelů podobného vlivu na zvuk systému.

Použití jeho kabeláže v mém systému vedlo ke hutnějšímu, spíše méně rozlišenému zvuku. Taky je sympatické, že jsou jeho kabely velice tvárné a manipulace s nima je tak velice jednoduchá.

Je zajímavé, že když jsem zapojil do svého systému jen jeden jeho napájecí kabel (jinak mám všude Nordost Tyr2), tak jsem tu změnu vyhodnotil jako rušivou, negativní.
Jakmile jsme doplnili postupně všechny XLR (DAC -> Preamp -> Koncák), předřadili před napájecí lištu kychtaxův napájecí kabel a další dali na DAC, tak se zvuk systému změnil podstatně více, mně chyběla větší detailnost, ale tentokráte už to nebylo rušivé, spíše jen jiné.

Nakonec jsme zařadili ještě kychtaxův USB kabel mezi PC a DAC a tady už byla pro mne ztráta detailu celkem problém, rád jsem se vrátil ke svému Tyr2.

Nakonec bych to shrnul tak, že nejlepšího výsledku s kychtaxovými kabely jsem dle svého vnímání dosáhl v tomto zapojení:
- napájecí "kychtax" ze zdi do lišty
- napájecí "kychtax" z lišty do preampu (anebo to byl koncák???)
- 2x XLR "kychtax" DAC -> Preamp -> Koncák

Na ostatních pozicích má standardní kabeláž (Tyr2).

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

BVa píše:
20 črc 2018 10:07
kdy obviní někoho z podvodu jen na základě svého přesvědčení.
Údaj z prístroja nie je presvedčenie, ale fakt. A ak by to vopred oznámil a chcel merať tak by ho na 100% vyhodili, alebo by sa prezentácia zrušila. Však o tom jasne hovorí následná reakcia predsedu "audio society". Zistenie pravdy je ekonomicky nežiadúce, ak tá spoločnosť žije z propagácie výrobcov ( aj )tých káblov a organizácie podobných eventov.
Bez urážky, ale to jsou zbytečné řeči a mlžení toho, o čem se tu bavíme. Nikdo nezpochybňuje fakt, že blogger něco naměřil. Skutečný problém je v tom, že blogger obvinil prezentátora z podvodu nekorektním a neetickým způsobem. Přitom to nejspíš mohl udělat korektně minimálně dvěmi způsoby, které jsem naznačil.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Podvodníka nelze odhalit a obvinit nekorektně. To je protimluv.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
Podvodníka nelze odhalit a obvinit nekorektně. To je protimluv.
Jako "pisálek" bys měl mít schopnost přesně porozumět psanému textu. Předpokládám, že tedy chápeš rozdíl mezi osobou, která je "podvodník" a osobou "obviněnou z podvodu".

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Podvodník byl odhalen. Netahej sem de iure.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
@merhaut: Když už ses blýsknul použitím právnického pojmu, tak bys mohl prezentovat alespoň tolik právního povědomí, abys napsal, že i skutečného podvodníka je nutno obvinit korektně. O žádný protimluv nejde.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

no to bude mit Honza radost kolik sem pribylo vecnych prispevku ...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

A zase sem, FS, taháš de iure. Podvodník byl odhalen. Smiř se s tím.

konferencier
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konferencier »

Pánové, je to vlákno kychtax.
Přesuňme debatu k článku na vlastní vlákno.
😉
Děkuji 👍
moderátor

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Jiri píše:
20 črc 2018 09:47
slimy
Zatím se na Slovanetu řeší, že není slyšet rozdíly mezi zesilovači a mezi DACy takže s testy kabeláží bych ještě pár let počkal...vše chce čas.
Jirko, ani náznakem to neber jako nějakou polemiku, ale dokázal bys mi odpovědět, jak je možné, že na celém světe neexistuje jediný průkazný test rozdílu zvuku jednotlivých kabelů? Tedy, korektní slepý test. Zato člověk z hlubin internetu vyhrabe testy, kdy zkušení posluchači preferovali ramínko od šatů zapojené místo reprokabelu :-) Nelze se divit, že taková statistika (tedy nulová, neexistující prokazatelný slepý test kabelů s pozitivním výsledkem) nahrává kabeloskeptikům :-) Sám bych byl rád, kdyby někdo takovej test úspěšně absolvoval, protože zejména u power kabelů jsem jistý rozdíl "slyšel", ale na rovinu přiznám, že na slepák si netroufám :-) Nechceš to rozseknout ty, když už tu debatu se skeptiky tak dlouho vedeš?

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

WaWe_99 - to je dobře položená otázka - na / podle mě / debatu o tom - co jde ve slepém testu ještě stoprocentně odhalit,a co už je na osobním posouzení každého,při změnách na naposlouchané sestavě u sebe doma.....
-kdybych chtěl někomu dokazovat uspěšnost v - poznám rozdíl - ve změně ve zvuku u některých kabelů - které bych sám vybral /protože je znám,znám jejich stopu ve zvuku - bych si troufl i na slepý test u sebe doma na svém aparátu,na svých vybraných skladbách,ne u nikoho cizího jehož aparát neznám...ani na neznámých skladbách,týka se i ABX,když rozpoznám změnu zanesenou kabelem do zvuku u těchto skladeb,je ta změna zanesena do zvuku všude,jen některé skladby "vylepší"a jiné jsou protivnější/nebudu vypisovat změny v ostrosti,světlý bas,vzdálení detailů,zploštělý zvuk.....každého věc-a naposlouchanost své sestavy.....
-proč takto?protože vím zhruba,kdy až jsem začal toto zkoušet,a u čeho (naposlouchanost,a hlavně čistota zvuku)jsem si až byl jistý že ty změny tam jsem schopný rozeznat,a když vidím s jakým odporem se to potkává u ostatních (kteří ty rozdíly neslyší-a já jim věřím)-navíc to mají podpořené nezvratným měřením kdy "ne" je jediná a nezvratná jistota i při nachytávce.....prostě někdo to nehledá,někdo ve zvuku tohle nechce hledat,nic mu nevadí-nepotřebuje to hledat,
-každý ma jinou představu o plnosti,hutnosti,vyváženosti zvuku,ucho není měřák-sluch slouží pro spokojený poslech,sluch je lisdský smysl a poslech hudby je z několika % (asi z více než by se zdálo) spojen s emocemi z hudby které se podílejí na spokojenosti se zážitku z poslechu,mě nepomůže že na parametrech je 0,0002,nebo 0,006,- už to někdo přede mnou psal-proto máme každý jiný aparát-protože přece všechno hraje stejně ne? je to pořád dokola....

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Horizon
V ABX nejde o pocit lepší/horší (príjemný/nepríjemný), to je výsostne subjektívna, emocionálna záležitosť.. Ide o spoľahlivé rozlíšenie že A je iné ako B, a že X je určite B(A). Ak neexistuje takéto rozlíšenie (nikto to v žiadnom publikovanom slepom teste nedokázal..) tak sa nedá hovoriť ani o tom, čo je lepšie alebo horšie. Sú to len pocity na základe iných (vizuálnych, estetických...) podnetov. Ide presne o toto
když rozpoznám změnu zanesenou kabelem do zvuku u těchto skladeb
Bez toho "když" to nemá žiadny význam.

Odpovědět