kychtax
Re: kychtax
Za mě se to určit nedá, stejně je tomu i u ostatních článků řetězce.
Noble Audio - výroba a prodej
Můžete dát pro zajímavost odkaz kde to bylo?BVa píše: ↑25 črc 2018 19:59
![]()
Včera som sa pustil do podobnej debaty na diyaudio, kde sa viedli reči o tom , ako merania nedokážu zachytiť to, čo mnohí "počujú". Ako dôkaz toho, že to počujú stačí údajne to, že sa viac ľudí zhodne na rovnakom hodnotení pri "sighted" teste. Samozrejme slepý test je stresujúci a blablabla... Keď som dal jednému členovi otázku (na jeho tvrdenie, že nevieme merať všetky zmeny signálu medzi In/out, ktoré sú samozrejme "počuť" ) čo podľa neho nevieme merať, po pár vecných argumentoch a faktoch (po jeho všeobecných bláboloch o psychoakustike, o "nepostihnuteľnosti" hudobného signálu..) to skončilo zásahom (mazaním príspevkov..) a varovaním adminov a po otázke, prečo mi vymazali 2 príspevky, reagovali dočasným banom.. Mal som "smolu", že ten diskutujúci bol jeden z moderátorov ( navyše s komerčnými aktivitami na diyaudio..) tí sa kritizovať nesmú, ani im klásť otázky ohľadne mazania príspevkov, skrátka "untouchables" . Takže mám svoj názor na "slobodu prejavu" na diyaudo. Nakoniec to skončí podobne všade, však ide o prachy.
Je zajímavé jak se shodují názory lidí po celé planetě, a Vy se snažíte bojovat proti všem, musí to být velmi vyčerpávající. A jak jsem již uvedl, ty lidi co je chcete přesvědčit a zachránit nejsou v žádné nouzi, jsou spokojení. Zkuste zachraňovat ty co to skutečně potřebují, nemáte takové někde vedle sebe?

Tá "celá planeta " bola asi takto myslená.
Bunta bojuje ako https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C5%AFmy ... _la_Mancha
https://sk.wikipedia.org/wiki/D%C3%B4my ... _la_Mancha

"Několikrát se jim sice podaří dostat Dona Quijota zpátky domů, ale nakonec se vždy opět vydává zpátky na svou pouť světem.
Jedno z nejznámějších dobrodružství Dona Quijota pojednává o boji s větrnými mlýny, kdy místo nich viděl obry a snažil se s nimi bojovat."
Bunta bojuje ako https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C5%AFmy ... _la_Mancha

https://sk.wikipedia.org/wiki/D%C3%B4my ... _la_Mancha

"Několikrát se jim sice podaří dostat Dona Quijota zpátky domů, ale nakonec se vždy opět vydává zpátky na svou pouť světem.
Jedno z nejznámějších dobrodružství Dona Quijota pojednává o boji s větrnými mlýny, kdy místo nich viděl obry a snažil se s nimi bojovat."
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
NA hlavně, ze jsi našel pro sebe podstatu toho co tím chtěl BVa říct.
Nemôžem, pretože to admini zmazali (moje príspevky..). Nebolo tam nič urážlivé, nič provokatívne, len otázka, nejaké meranie a názor na interpretáciu. Pretože som oponoval názoru admina, nasledovalo mazanie. Keď som sa spýtal prečo, nasledoval ban. Asi tak. Bolo to v "Lounge", vlákno tam je , ale vhodne upravené. A v tom vlákne je asi 3x viac názorov ľudí, ktorí sa nezhodujú s " názory lidí po celé planetě" , len boli vo vyjadrovaní opatrní a kulantnejší (napr Scott Wurcer). Asi majú svoje skúsenosti... A oveľa vyčerpávajúcejšie (a smutné,s ohľadom na vzdelanie diskutujúcich ..) je počúvať "kvázilogické" argumety popierajúce elementárne princípy fyziky, logiky a vo výsledku aj slušnosti. Hlavne že to sype.Můžete dát pro zajímavost odkaz kde to bylo?
Je zajímavé jak se shodují názory lidí po celé planetě, a Vy se snažíte bojovat proti všem, musí to být velmi vyčerpávající.
http://www.diyaudio.com/forums/the-loun ... ments.html
Naposledy upravil(a) BVa dne 26 črc 2018 07:10, celkem upraveno 1 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
nejakou zapsklost z toho citim ... zesilovace jsou taky vsechny stejne ?
Dosť typická otázka.. Nie sú , a dá sa to zmerať. Ale pod určitú hranicu to nikto počuť nebude, okrem prípadu
http://www.diyaudio.com/forums/the-loun ... 99101.htmlThere were only a few of us in the lab, none could (hear). You have to understand that in the field the listening is all sighted with the boss watching being considerate of Asian culture the outcome is predetermined.
Naposledy upravil(a) BVa dne 26 črc 2018 09:37, celkem upraveno 1 x.
BVa a další nevěřící,
když vy se stále točíte na výsledcích ABX testů a přitom v této metodice, která se zdá být na první pohled sice nanejvíše logická, nejde uspět ani při vzorcích tipu MP3 / HI RES a podobně. A ani tohle vaší obci není divné, ani tohle nepřinese snahu na přehodnocení použitelnosti této metodiky. Pokud tato metodika přináší výsledky které ukazují, že nejsme sluchem schopni rozpoznat vůbec nic, tak pro mě to jasně ukazuje, že je ta metodika nevhodná. A pokud tomu chci přijít na kloub musím se na to celé podívat s velkým nadhledem a z pozice různých oblastí, což slepí zastánci ABX nejsou ochotni. A to mi přineslo nutnost vzít v úvahu chování mozku a lidského vnímání.
Máte výsledky ABX něčeho, které by byli jasně úspěšné? Prosím o linky. Já zde čtu stále jen o tom, že nikdo nikdy nic nepoznal.
Harman int. dělal slepé testy reprosoustav aby získal data pro svůj vývoj. Lidi neviděli která bedna hraje a měli za úkol psát co slyší. Měli ty lidé nakonec i přiřadit neznámé X k některému z ABCD?
Pokud ne, proč Harman nechtěl důkaz, že ty lidé opravdu slyší v podobě ztotožnění dvou ukázek?
Mé soukromé testy dokazují, že jsou rozdíly jasně slyšitelné a vznikají na jejich základě jasné preference účastníků. Mam v nabídce dva modely napájecích kabelů za stejnou cenu a s téměř stejnou vizáží, tedy není zde podnět pro preferenci. Přesto 80% lidí si vybere po vyzkoušení jeden z nich. O shodě v popisu rozdílů dvou vzorků kabelů s naprosto stejnou vizáží ( alá black box) jsem již psal vícekrát. Pro mě jsou toto a mnoho dalšího pádné důvody k tvrzení, že rozdíly jsou a jsou i slyšet a že test který prokazuje opak je nevhodně zvolen, nerespektuje mozek člověka.
když vy se stále točíte na výsledcích ABX testů a přitom v této metodice, která se zdá být na první pohled sice nanejvíše logická, nejde uspět ani při vzorcích tipu MP3 / HI RES a podobně. A ani tohle vaší obci není divné, ani tohle nepřinese snahu na přehodnocení použitelnosti této metodiky. Pokud tato metodika přináší výsledky které ukazují, že nejsme sluchem schopni rozpoznat vůbec nic, tak pro mě to jasně ukazuje, že je ta metodika nevhodná. A pokud tomu chci přijít na kloub musím se na to celé podívat s velkým nadhledem a z pozice různých oblastí, což slepí zastánci ABX nejsou ochotni. A to mi přineslo nutnost vzít v úvahu chování mozku a lidského vnímání.
Máte výsledky ABX něčeho, které by byli jasně úspěšné? Prosím o linky. Já zde čtu stále jen o tom, že nikdo nikdy nic nepoznal.
Harman int. dělal slepé testy reprosoustav aby získal data pro svůj vývoj. Lidi neviděli která bedna hraje a měli za úkol psát co slyší. Měli ty lidé nakonec i přiřadit neznámé X k některému z ABCD?
Pokud ne, proč Harman nechtěl důkaz, že ty lidé opravdu slyší v podobě ztotožnění dvou ukázek?
Mé soukromé testy dokazují, že jsou rozdíly jasně slyšitelné a vznikají na jejich základě jasné preference účastníků. Mam v nabídce dva modely napájecích kabelů za stejnou cenu a s téměř stejnou vizáží, tedy není zde podnět pro preferenci. Přesto 80% lidí si vybere po vyzkoušení jeden z nich. O shodě v popisu rozdílů dvou vzorků kabelů s naprosto stejnou vizáží ( alá black box) jsem již psal vícekrát. Pro mě jsou toto a mnoho dalšího pádné důvody k tvrzení, že rozdíly jsou a jsou i slyšet a že test který prokazuje opak je nevhodně zvolen, nerespektuje mozek člověka.
NA napíše v první větě nepravdu a pak na ní vystaví svou argumentaci. V logice se tomu říká důkaz kruhem a jeho autora to degraduje na plácala obecného:-)
NA:
... možno by bolo zaujímavé, keby "ABX fundamentalisti" skúsili porovnať svoje postupy napr. s tým ako to chápe/robí Rob Watts
znacky-vyrobci/chord-t2179-13.html

... možno by bolo zaujímavé, keby "ABX fundamentalisti" skúsili porovnať svoje postupy napr. s tým ako to chápe/robí Rob Watts
znacky-vyrobci/chord-t2179-13.html
Slepý test mp3/CD na nás před lety vyzkoušel na jedné lopuší akci Bohouš Sýkora. Úspěšnost rozpoznání byla 100%. Samozřejmě, že ukázka byla zvukově kvalitní a aparatura též.
Odpovídá RNDr.Bohumil Sýkora.
(výtažek s rozhovoru AV mánie)
Pokud jde o ty polopravdy a mýty, jsem například přesvědčen, že celé voodoo okolo kabelů, speciálně linkových kabelů, vzniklo v době, kdy jediným zdrojem dostupného, relativně dobrého akustického signálu byla přenoska – a to přenoska magnetodynamická s poměrně vysokou impedancí. Tehdy na kabelu opravdu hodně záleželo, protože zde hrála roli jeho kapacita, jeho stínící schopnosti a jiné vlastnosti.
Tenkrát se lidé sžili s myšlenkou, že na kabelech záleží. Jenže od té doby se mnoho věcí hodně změnilo, ale tohle dogma bohužel zůstalo. A marketingový odborníci na kabely toho bezostyšně využívají dál a vznikají z toho různé magie a rádoby-logie.
Tím nechci tvrdit, že by na kabelech nezáleželo, ale základní problém, či raději řekněme bolest HiFi, je používání RCA (cinch) konektorů místo symetrického propojení. RCA konektory a nesymetrické propojení vůbec je mor, který zaplavil svět a dnes se mu vše přizpůsobilo. Následně se pak musí vymýšlet různé šílenosti, aby se některé problémy toho typu propojení omezily – a stejně to nejde. Cinch je konektor, který byl vymyšlen a určen pro napájení bateriových přístrojů a ne pro linkové signály. Proto je nesmysl platit za linkové kabely desetitisíce korun s iluzí, že tím nějak pomohu zvuku.
Jiná věc je, pokud někdo udělá ručně vinutý kabel ze stříbrných drátků tepaných indickými stříbrotepci a odizoluje to hedvábím ručně odmotaným z kokonu bource morušového pěstovaného v klimaticky nejpříznivější oblasti Číny. To je pak dokonala řemeslná práce, která si zaslouží být odměněna.
Mně se mnoho kabelů i jiných HiFi komponent líbí právě proto, že to je dokonalá řemeslná práce. Druhou věcí je, zda je této práce pro dobrý zvuk vůbec zapotřebí.
(výtažek s rozhovoru AV mánie)
Pokud jde o ty polopravdy a mýty, jsem například přesvědčen, že celé voodoo okolo kabelů, speciálně linkových kabelů, vzniklo v době, kdy jediným zdrojem dostupného, relativně dobrého akustického signálu byla přenoska – a to přenoska magnetodynamická s poměrně vysokou impedancí. Tehdy na kabelu opravdu hodně záleželo, protože zde hrála roli jeho kapacita, jeho stínící schopnosti a jiné vlastnosti.
Tenkrát se lidé sžili s myšlenkou, že na kabelech záleží. Jenže od té doby se mnoho věcí hodně změnilo, ale tohle dogma bohužel zůstalo. A marketingový odborníci na kabely toho bezostyšně využívají dál a vznikají z toho různé magie a rádoby-logie.
Tím nechci tvrdit, že by na kabelech nezáleželo, ale základní problém, či raději řekněme bolest HiFi, je používání RCA (cinch) konektorů místo symetrického propojení. RCA konektory a nesymetrické propojení vůbec je mor, který zaplavil svět a dnes se mu vše přizpůsobilo. Následně se pak musí vymýšlet různé šílenosti, aby se některé problémy toho typu propojení omezily – a stejně to nejde. Cinch je konektor, který byl vymyšlen a určen pro napájení bateriových přístrojů a ne pro linkové signály. Proto je nesmysl platit za linkové kabely desetitisíce korun s iluzí, že tím nějak pomohu zvuku.
Jiná věc je, pokud někdo udělá ručně vinutý kabel ze stříbrných drátků tepaných indickými stříbrotepci a odizoluje to hedvábím ručně odmotaným z kokonu bource morušového pěstovaného v klimaticky nejpříznivější oblasti Číny. To je pak dokonala řemeslná práce, která si zaslouží být odměněna.
Mně se mnoho kabelů i jiných HiFi komponent líbí právě proto, že to je dokonalá řemeslná práce. Druhou věcí je, zda je této práce pro dobrý zvuk vůbec zapotřebí.
Jsou. Dokazuje to nejeden ABX testPavelDosko píše: ↑26 črc 2018 07:08nejakou zapsklost z toho citim ... zesilovace jsou taky vsechny stejne ?