kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

splittry (které se použijí na rozdělení drátů u reprokablu), ty nepoužívám. Nechtěl jsem kovové a dřevěné nebo plastové hezké jsem zatím nesehnal. Jestli myslíš tohle.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Jsem namydlenej , nevidím nic ani obr. ba ani link. :?

ale jo myslím takový asi plastový černý váleček cca 1.5 cm průměr a 3 nebo možná 4 cm dlouhý. navlečený před koncem kabelu. :P

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Honzo, narazil jsem na pár věcí, které ti sem hodím pro inspiraci, možná už to máš ve svých kabelech pořešené, ale přišlo mi to zajímavé:

U jednoho napájecího kabelu AQ jsem narazil na poznámku: Využitím vodičů s pevným jádrem.... Vzhledem k vynikající kvalitě použitých kovů, mají vodiče výrazně hladší povrch, čímž je minimalizováno zkreslení i RF šum.

Že by tedy hladší povrch minimalizoval RF šum???? Osobně nevím, co je na tom pravdy, nakolik, o kolik... Ale k RF šumu: Docela častým řešením u digitálních kabelů jsou ferity, zrovna si s tím hraju, nakoupil jsem asi 20 nacvakávacích feritů proti RF šumu a hraju si s tím nějakým takovým způsobem: https://www.wavehighfidelity.com/

Třeba v případě digitálního propojení Chord BLU2/DAVE to spousta majitelů považuje za nutnost na potlačení RF šumu, který jim prý trochu "kazí" zvuk. Náležité masivní oferitování kabelu to prý vyřeší... Nezkoušel jsi podobným způsobem experimentovat s ferity u svých kabelů? V tom odkazu to evidentně aplikují na různé kabely, nejden digitální....

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Myslíš toto?

Obrázek

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Pevne jadro neboli solid core. Pouzivam taky. Slusny kabel ze solid core je lepsi nez jakakoliv licna. A i velmi draha licna. Nekde jsem cetl, ze je to proto, ze u tech jemnych dratku v licne vznikaji nejake virive proudy a ty to pry negativne ovlivnuji. Aq dela pevna jadra, Nordost taky a mnoho dalsich.
Kdyz se to povede udelat dobre, zvuk je hladky transparentni, dynamicky, tak jak se to s licnou nikdy nepovede.

Na digitalech mam ferity taky. Na usb i na koaxu. Ale nedelal jsem nejake testy vlivu feritu. To uz jsou nyslim celkem jemne nuance. Pokud se tam neco deje.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

bryston: citát o souvislosti hladkosti povrchu vodiče a RF rušení jsem četl u napájecího kabel Audioquestu: http://www.pphifi.cz/produkty/detail/18 ... -iec-c-15-
Možná to budou mít i jinde....

Téma RF rušení je jinak mezi majiteli komba Chord BLU2/DAVE velkým tématem. Vliv potvrzuje víc lidí. Mám dojem, že i konstruktér těch přístrojů se do řešení vlivu RF rušení zapojil a snad částečně potvrdil? U nového M Scaleru by to snad mělo být lepší...

Pro sichr jsem tedy začal testovat vliv feritů u sebe (ale nemám BLU2..., takže jinde), pro klid hifiduše a trochu hifisrandy jsem koupil tohle: https://www.ebay.de/itm/372433183412
Po nacvakání na kabel nepozoruju žádný negativní vliv na zvuk, takže to tam nechám. Bohužel nemám čas a náladu pozorně testovat rozdíly v nuancích a vůbec mě neláká představa, že si pustím kus písničky, sundám 20 feritů, pustím stejný kus, nacvakám ferity zpět...
Naposledy upravil(a) hřebík dne 06 říj 2018 17:58, celkem upraveno 1 x.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Víc feritů víc hifiadidas.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

kychtax píše:
06 říj 2018 17:36
Nekde jsem cetl, ze je to proto, ze u tech jemnych dratku v licne vznikaji nejake virive proudy a ty to pry negativne ovlivnuji.
Nerad ruším výstupy ze zajímave četby o vířivých proudech, ale je to přesně naopak. Ztráty vířivými proudy jsou tím větší, čím větší je průměr vodiče a solid core je v tomto ohledu vždy horší, než licna. S rostoucím kmitočtem se vodivá vrstva vytlačuje směrem k povrchu vodiče (uvnitř roste odpor) a lze si to představit jako ztenčující se trubku. V audiu jde, jako obvykle, o pseudoproblém. Nepřestávají mě fascinovat pokusy nacházet exaktní zdůvodnění laiky v oboru.

https://en.wikipedia.org/wiki/Eddy_current
Pavel Macura Audio

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Pavle, zrovna o víkendu jsem přehazoval můj kabel(pevné jádro) s Isotekem Intense 32A (licna). Oba Rh konektory (dám sem fotku večer). V situaci před zesikem a druhý před lištou a vice versa. Rozdíl byl tak slyšitelný, že mě to pobavilo. Zastavte se. Rád to "kouzlo" předvedu. Dáme si kávu a můžeme o tom s pobavením polemizovat. Já netechnicky, ale se svými nabytými zkušenostmi, Vy s technickým rámcem. Lákavá představa pro mne. *2thumbsup*

LONG PLAY audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LONG PLAY audio »

Tento princip, jak píše PMA využívá QED cables:
https://www.qed.co.uk/cables/speaker-ca ... .html#tab1
LONG PLAY audio

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ano, pozor na skinefektový miliohmy!

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jaromíre, dal jsem si cíl pokořit metu 1000 komentářů v tomto vlákně (a pak se děj vůle boží nebo možná dostanu rozum). Díky, že pomáháte. (..a vydatně *2thumbsup*)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Máš vysoké cíle, meto. Co mršky miliohmy? Brzdí emoce?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

kychtax píše:
08 říj 2018 12:30
Pavle, zrovna o víkendu jsem přehazoval můj kabel(pevné jádro) s Isotekem Intense 32A (licna). Oba Rh konektory (dám sem fotku večer). V situaci před zesikem a druhý před lištou a vice versa. Rozdíl byl tak slyšitelný, že mě to pobavilo. Zastavte se. Rád to "kouzlo" předvedu. Dáme si kávu a můžeme o tom s pobavením polemizovat. Já netechnicky, ale se svými nabytými zkušenostmi, Vy s technickým rámcem. Lákavá představa pro mne. *2thumbsup*
kychtaxi, jak to, že tehdy ta prodleva při přehazování nevadila a teď ano?

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Jaromíre, dal jsem si cíl pokořit metu 1000 komentářů

Máš jich víc jak 1500 , tak by to stačilo,ne?

Odpovědět