Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Re: Leony5

Příspěvek od marvinnrv »

Jcaesar:
v tom pripade se v nich nekdo uz vrtal. Tlumeni vatou ma byt tak, jak je videt na obrazku.

PitrsPraha:
ty ses strasna wikipedie!!

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

jcaesar také mám ty stěny holé. Johny nakonec mám podle toho co píšeš ty co jsi měl doma :lol: .

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Mozne je vse :D. Mel jsem je i prelakovane a s vymenenymi basovymi zavesy.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

No závěsy jsou vyměněný, korpusy jsou pěkný a v TMS byly od spodu až nahoru takový bílí obdélníkový polštářky. Nebyl mezi nimi žádný průchod, bylo to prostě ucpaný a zvuku to neprospělo. Po vyndání to hraje skvěle, nemám žádný problém, byla to samo domo úprava. Je divné že tu jsou tři majitelé a ani jeden tam nemáme tu žlutou tlumící vatu či co to je.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

To ze v tunelu na stenach nic neni je podle me tez samo domo uprava. Prakticke zkusenosti s TML nemam, ale bez tlumeni na stenach z toho polezou rezonance dost vysoko. Ale tyhle upravy tlumeni jsou u techto nemeckych beden celkem bezne, je mozne, ze se vekem tlumeni rozpadlo, dostat se do toho uz neda,....pretlumit TML tak jak ma byt uz neni dost dobre mozne.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Ty stěny jsou totálně hladké jako sololit a není tam sebemenší stopa po lepidle nebo sponkách, ani žádný zbytek té žluté vaty. Vypadá to jako by tam nikdy nic takového nebylo. :idea:

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Já měl Montan Mk5 dvoje a oboje měli myslím zatlumení TML tak, jak je vidět na řezu ozvučnice, co jsem sem vkládal.
Rozřešit by to mohl maximálně uživatel Zaken, ten totiž ty jedny Montany odemne má doma ... pokud sem na forum ještě chodí, třeba by se tam pro ujasnění mohl mrknout.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Já než jsem to vyndal tak jsem kontaktoval Antonyho ten má titány, koukl dovnitř a napsal mi že až dolů je to prázdné. Proto jsem usoudil že to tam nepatří, no a dnes je tu další majitel vulkánů a také to má prázdné.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Mozna stacilo zatlumit cast tunelu. Tak jak tak to nech byt a proste hraj.

jcaesar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcaesar »

Pečlivě jsem prohlížel tunel TML. Ve spodní částí vata je, na stěnách jsem taky našel zbytky žluté vaty. Tak s největší pravděpodobností tam patří. Zkusil jsem do svislého tunelu vložit kusy molitanu, zvuk je víc vyvážený. Zmizely boule na nízkých frekvencích.
Ještě jsem napsal do přímo do Quadralu jak to má být správně s tlumením TML, snad odpoví.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tak dej vědět co ti odpověděli.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ten TMLmusí byť tlmený, bez tlmenia by bol( pri danej výške boxu) príliš vysoko naladený ( vyššia rýchlosť šírenia zvuku ako s tlmením), to je tá "boule" na basoch. A navyše z toho lezú rezonancie z boxu...To je ten "tuning" podľa ucha..
Najhustejšie tlmenie musí byť za reproduktorom, postupne po dĺžke TML hustota tlmenia musí klesať.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ja mel nazloutle velke platy napasovane v celem TML.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

:D Tak to nejsou oni :D No mě to hraje lépe bez zatlumení TML. Otevřenější zvuk bez problému s basy.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Staříček Sony XB 930 QS dostal novou vstupní napájecí samičku a napájecí kabel Pangea namísto pevného kabelu, na vrch přehrávače bylo přidáno 8 kg závaží ve formě tálu tak že celková váha přehrávače je 15 kg. Vše je na silikonových podložkách. Moc na něj nehraji, ale mám ho rád, líbí se mi. Používám z něho jen mechaniku.
XB 930 QS.jpg

Odpovědět