Leony5
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Leony5
Proč padla volba právě na Pangeu? Co dalšího jsi zkoušel?
Jak se všechen tuning ve svém součtu projevil na zvuku?
Jak se všechen tuning ve svém součtu projevil na zvuku?
Nic jiného než Pangeu jsem nezkoušel, projevilo se to na zvuku dost, podstatně čistší a kultivovanější projev, i když je to prakticky jen transport pro dac.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Diky. Mozna by stalo za to vyzkouset i jiny napajeci kabel. U me (!) Pangea nikdy nefungovala ani u zdroju ani u zesilovace. Bylo to takove tupe, bez jiskry a zivota, pod dekou.
Transport je dulezity a ma velky vliv na vysledny zvuk! Gratuluju k vylepseni.
Transport je dulezity a ma velky vliv na vysledny zvuk! Gratuluju k vylepseni.
Tak v tomto případě už bych více do napájecího kabelu neinvestoval, z hovna bič neupletu,
to už bych raději koupil nějaký SA/CD té střední třídy. CD je moje okrajová část poslechu, tedy momentálně, a zítra to může bít jinak.

Nová hračka do PC sestavy. Vzhledem k nespokojenosti se zvukem z PC jsem se rozhodl nahradit Teac UD-301 dacem CustomWorks DAC 1 USB. Teac je dobrý převodník hlavně v připojení přes coax a optiku, jeho USB část už zvukově tak dobrá není. CW mě hned na prvních skladbách mile překvapil svým zvukem. Ještě budu nějakou dobu porovnávat tyto dva komponenty a potom bych k tomu napsal nějaké ty postřehy.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Leo,
tak už ti ten DAC dorazil, super.
Tak to se u tebe budu muset zastavit a poslechnout si to.
Je to velký rozdíl oproti tomu Teacu?
tak už ti ten DAC dorazil, super.
Tak to se u tebe budu muset zastavit a poslechnout si to.
Je to velký rozdíl oproti tomu Teacu?
Ahoj Michale, rozdíl je to markantní v USB části, nyní mi hraje PC jasněji, čistěji, detailněji, s razancí. Takto hraje i Teac ale pouze na vstupech coax a optika. Nyní mám k porovnání CD které jsem převedl do WAV a současně přehrávám a porovnávám, a CW se mi jeví čistější, s lepším prostorem a lokalizací nástrojů, je to čitelnější, Teac s transportem Sony si vede také dobře, ale PC s CW je o kousek lepší.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem rád, že jsi spokojený.
Až bude chvilka tak se u tebe rád zastavím na poslech.
Ať ti to hraje
Až bude chvilka tak se u tebe rád zastavím na poslech.
Ať ti to hraje

Moje rozhodnutí je ukončit poslech z CD a nadále vylepšovat poslech z PC. Je reálné že si pořídím nějaký nekompromisní PC jen na muziku. CDP Sony v tandemu s Teac UD 301 je zvukově solidní a příjemný na poslech. Proč toto rozhodnutí ? Moje sbírka CD je malá a proto také ukončuji tuto kapitolu. Bude li mít někdo zájem o tyto dva přístroje tak neváhejte napsat do SZ.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
To se ti vůbec nedivím. Já už z ničeho jiného nehraji.
Z analogové větve mi tu zbyl odpojený gramofon, na který se akorát práší. A asi taky brzy půjde do světa.
Poslední dobou si prohrávám se stejnou myšlenkou.
Nechám notebook a postavím PC pouze pro audio.
Z analogové větve mi tu zbyl odpojený gramofon, na který se akorát práší. A asi taky brzy půjde do světa.
Poslední dobou si prohrávám se stejnou myšlenkou.
Nechám notebook a postavím PC pouze pro audio.
Osobně už tři roky hraji skoro výhradně jen z Tidalu. Spokojenost. Na PC mám puštěný ROON, z něj USB do DAC.
Do mého Vincenta jsem nasadil na střed lampu od JJ electronic ECC803 S a musím říct že mi zvukově velice sedla, ještě jsem testoval Tung sol ECC803 S ta už se mi tolik nelíbí ale špatná rozhodně není. Každému se líbí něco jiného. Rozdíl ve zvuku po výměně této jedné elektronky ve Vincentu SV 237 MK je opravdu velký. Dac a zesilovač dostali nové napájecí kabely Furutech s koncovkami Furutech. Nuc dostal nový USB od Srolla a po tom všem tady se zase hraje jako o život. A o tom to je. 

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Leo, to je fajn, že si to sedlo a hraje to dle tvých představ.
Já jsem minulý týden vykopl čínské elektronky z předzesilovací části a stejně jako u výkonové jsem dal ruské vojenské 6N1P-EV, a myslím, že je to také o dost lepší.
Zatím jsou tam krátce, takže na verdikt je ještě brzy, ale pocitově bych řekl, že je změna k lepšímu.
Já jsem minulý týden vykopl čínské elektronky z předzesilovací části a stejně jako u výkonové jsem dal ruské vojenské 6N1P-EV, a myslím, že je to také o dost lepší.
Zatím jsou tam krátce, takže na verdikt je ještě brzy, ale pocitově bych řekl, že je změna k lepšímu.
Ještě si objednám a vyzkouším https://imusicdata.cz/tad-12ax7-ecc83-g ... vaci-lampa Vše je nová výroba, staré NOS se špatně shání. 6n1P-EV jsem dal asi po čtyřech měsících také namísto 6n1P asi Čajna, odcházely jedna za druhou šílený.