Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Re: Leony5

Příspěvek od Mike_Czech »

Zkoušel jsem tuto variantu jednou, ještě když jsem měl děleného Luxmana. Dal jsem Mytek DAC rovnou na koncový zesilovač a po dvou dnech jsem to vracel zase zpátky. Nebylo to ono. Bylo to podobné jako to, co jsem slyšel o víkendu u tebe. Dokud jsem hrál na běžný nebo tichý poslech, tak to docela šlo, ale jak jsem zvýšil hlasitost, tak se to nedalo moc dlouho poslouchat.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Provozoval jsem takto vice koncaku docasne/nouzove a taky to nebylo ono. Kdyz tak pasivni preamp zvlast, treba prijemny poslech je z pasivniho modu u Schiit Freya. Presto moje zkusenost, koncak bez preampu, jako telo bez duse, doslova.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

U sebe jsem porovnával preamp v Ayonu s Parasoundem P5. Nemůžu říct, že by P5 byl vyloženě špatný, to rozhodně ne. Má čistý, pevný, transparentní, tonálně bohatý a nezabarvený zvuk bez známek nějaké techničnosti či strohosti. Preamp v Ayonu ale hudbu rozsvítil, vše je čitelnější, má mnohem širší prostor, všechny nástroje a hlasy jsou znělejší, lépe konturované, zvuk je mnohem přítomnější. I tak jsem přesvědčený, že adekvátní preamp k Ayonu by zvuk zase posunul o kousek dál, ale to jsme hluboko v šestimístných sumách.

Podstatnější než samotná kvalita jednotlivých komponent je ale podle mě jejich synergie, vyváženost, vhodné párování. Takže ve tvém případě se ideálně nabízí Hypa 1.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

mam Ayon CD3s (predchodca CD35 co ma Pitrs) je tam rovnako riesena “preamp” cast ktoru tvori na kazdy kanal integrovany obvod ktory funguje ako analogovy atenuator. Porovnaval som vystup z prehravaca priamo do koncovych zosilnovacov s viacerymi preampami (Parasound JC2, Denafrips Athena, SPX2010, Ayre K5XE) Vystup priamo do koncov mal vzdy o nieco svetlejsi charakter s mensim telom.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Díky za Vaše poznatky pánové. Dalo se to čekat, i p. Stranka řekl že s pre. to bude vždy lepší. Tedy Hypu 1 full asi rovnou koupím.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

S "předzesilovačem" jsem se docela natrápil. Poslední, co bych potřeboval, byl další zisk, takže tu část slova, co má základ v zesílení, jsem nechtěl. Resp. mi to v sestavě doslova škodilo, protože zesílit a zároveň hned zase hodně tlumit (atenuovat...) je v principu nesmysl. Skončil jsem u pasivního řešení ICON, viz https://www.passivepreamp.com, a jsem úplně spokojený. Ale je to trochu luxus, oproti Hypa 1.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Mám 24 polohý přepínač, na něm odpory tak, že každý další je cca 1.5 násobkem předchozího a to celé má v součtu kolem 2k ohmů. Není to hifi, ale mě to stačí.
Zabarvení zvuku minimální.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Hypa1 jsem nejaky cas mel *palec*. Budes spokojeny.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Rád bych ušetřil :D a kdybych narazil na bazarovou ve stříbrné bylo by to super, nějak na to nekvaltuji, stávající kombinace hraje velice dobře. Od soboty to tu hraje neustále, a pořád se nemohu nabažit *hura*

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Jedna stříbrná HYPA1 mi zatím leží doma (už byla prodaná, ale kupec se momentálně ze zdravotních důvodů na delší čas odmlčel). Základ jsou originál osazené moduly přímo od Pavla Stranky. Mechaniku jsem si dělal sám, elektro vč. precizního finálního nastavení/proměření mi dělat kamarád - velký profík Karel2 - doporučuji si na Slovanetu najít jeho práci - nádhera!. Bližší info třeba zde:
https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p ... highlight=
Když mi na sebe pošleš kontakt (mail), mohu Ti to celé znovu detailně nafotit. Vypadáš docela rozumně, takže není problém se domluvit na nezávazné zápůjčce, ať si to doma můžeš v klidu vyzkoušet/porovnat (jen nutno vymyslet dopravu - jsem z Jihu - ČB).

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

v zasade v cene Hypa 1 Full mohu nabidnout svuj uz nepouzivany preamp SPaudio P1 (prvni majitel, preamp v aktualni specifikaci upgradovan panem Strankou), vice sz

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To jsou spravne hozene hifi vidle do vyberu ;), razem by jsi mel poradny preamp, coz je urcite plus, kdyz je predek z vyssich pater nez konec *2thumbsup*.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Pavel Doško: *palec*
Leony5: V tom případě není o čem ;) .

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Není, rozhodl jsem se beru SPaudio P1.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Takove akce jsou nejlepsi a prinasi necekane vysledky :twisted: *2thumbsup*.

Odpovědět