Leony5
Re: Leony5
Po precteni prispevku z poslednich dnu zacinam pochybovat, co to vlastne mam doma za sestavu. Je to uz to prave hi-fi? Nebo co to vlastne je? Do ceho jsem to vrazil prachy??? 

To se dá lehce zjistit. Stačí odpovědět na jedinou otázku. Poslouchá se ti z tvé sestavy dobře muzika? Pokud ano, je vše v naprostém pořádku..
Všechno ostatní je vedlejší (cena, kabelé, značka, parametry..)

Tak to byla takova recnicka otazka
Ale jinak mne se to tezko hodnoti, nemam moc srovnani. Vlastne bych rad, aby se nekdo stavil a poradne mi to zkritizoval. Asi budu muset udelat vlastni predstavovaci vlakno (i kdyz ted se trochu bojim, jestli jsem vubec hoden a uz na dostatecne hifi urovni
) Ale jinak mi to zni dost realisticky a zdaleka nejlip, kdyz to srovnam se vsim, co jsem dosud slysel.

Antony, ja sa vo vela veciach co sa tyka hifi nevyznam, ale na basy a ich kvalitu si potrpim a tejto teme sa tak nejako venujem. Ja mam tiez rad plny velky zvuk, v miestnosti mi to hra rovno niekde od 18Hz, islo by to aj nizsie, len to sekam elektronikou. To o tej nelokalizoatelnosti basov, to je taka oblubena povera, pre nenarocnych konzumentov domaceho kina. V skutocnosti to tak nie je a uz od relativne nizkych frekvencii tie basy a smer energie citit je.
A aspon moja skusenost - basy a basove menice usli asi za posledne roky asi najvacsi vyvoj - ci co sa tyka materialu, alebo aj samotnej konstrukcie menicov. Ono tie moderne kompozity su parametrami uplne inde - co sa tyka vahy, tuhosti a celkovo parametrov. tomu sa papierove membrany fakt nemozu rovnat. Viem ako hrali 10 rocne suby a viem ako vedia zahrat suby dnes.
Ale co sa tyka basov - tam ja aj tak najdolezitejsia miestnost a akustika, v blbej miestnosti nehra dobre nic, a v dobrej hra dobre skoro vsetko.
Ja beriem, ze ti vyhovuje zvuk Quadralov a viem to pochopit, dokonca s tebou aj suhlasim, ze sa smelo mozu porovnat s novymi repro za 10k euro, asi ano. Ale zase tvrdit, ze nenajdem lepsie bedne za 40k - 60k euro, to je trosku prehnane. To ako odtial potial. Netreba to prehanat.
p.s. to s tym kopakom 3.4 metre nad hlavou, to fakt nebol najlepsi priklad. Vzdy som si myslel, ze pri koncertoch, kde je kapela 3-4 metre nad tebou, ze skor pocujes kopak z PA ciek. Uprimne, na ciste unplugged koncerte, kde by kapela bola 4 metre nad publikom som este nemal to stastie byt. Peace.
Naposledy upravil(a) Fidji99 dne 25 led 2022 18:25, celkem upraveno 1 x.
Yiakubou:
Mi bylo jasné, jak to myslíš, bez obav. Spíš jsem chtěl nahodit takové obecné zamyšlení, jak to vlastně mám já..
Za ta léta jsem si velmi dobře uvědomuji, že lidi mají rádi různé hudební žánry, různá období, různou hlasitost, různé značky, a je to úplně v pořádku, pokud se tím netrápí, nebo naopak nad jiné nevyvyšují.
Mi bylo jasné, jak to myslíš, bez obav. Spíš jsem chtěl nahodit takové obecné zamyšlení, jak to vlastně mám já..
Za ta léta jsem si velmi dobře uvědomuji, že lidi mají rádi různé hudební žánry, různá období, různou hlasitost, různé značky, a je to úplně v pořádku, pokud se tím netrápí, nebo naopak nad jiné nevyvyšují.
Naposledy upravil(a) Antony dne 25 led 2022 18:34, celkem upraveno 1 x.
YG už to nehul.
S Hertzy opatrně. Při cca 15Hz by jsi se mohl strachy po.....
Fidji99:
Souhlasím zcela. Pěkně napsáno.
Vůbec nezpochybňuji technologický vývoj. Povoláním jsem technik, sice v jiném oboru, ale velmi dobře vím, jak jsou 30 let staré věci odlišné. Ne vždy horší, to je třeba separovat velmi obezřetně. Ovšem stavět samotný generační posun jako záruku lepší kvality, to nelze dělat automaticky. A na základě toho navíc zevšeobecňovat a shazovat paušálně to staré.
Opravdu dlouho jsem hledal bedny s lepším zvukem, a prostě nenašel. Netvrdím, že nad hranicí milion Kč nejsou, tam asi ano, ale už mi to nestojí za to. Bedýnek kolem 500-700 tisíc jsem slyšel iks, a to opravdu nešlo.
Nezapomeň, že PA často stojí na pódiu v hradbě vysoké další metry. I ten bubeník má vysoký sokl, takže je vůči posluchači opravdu vysoko. Ale to je jedno, nijak na tom nelpím.
Kdyby u mě doma v poslechovce stál kontrabasista s nástrojem 3m ode mne, z jaké výšky by šel ten bas?
Jo, ještě, Titan myslím basáky papírové nemá..
Souhlasím zcela. Pěkně napsáno.
Vůbec nezpochybňuji technologický vývoj. Povoláním jsem technik, sice v jiném oboru, ale velmi dobře vím, jak jsou 30 let staré věci odlišné. Ne vždy horší, to je třeba separovat velmi obezřetně. Ovšem stavět samotný generační posun jako záruku lepší kvality, to nelze dělat automaticky. A na základě toho navíc zevšeobecňovat a shazovat paušálně to staré.
Opravdu dlouho jsem hledal bedny s lepším zvukem, a prostě nenašel. Netvrdím, že nad hranicí milion Kč nejsou, tam asi ano, ale už mi to nestojí za to. Bedýnek kolem 500-700 tisíc jsem slyšel iks, a to opravdu nešlo.
Nezapomeň, že PA často stojí na pódiu v hradbě vysoké další metry. I ten bubeník má vysoký sokl, takže je vůči posluchači opravdu vysoko. Ale to je jedno, nijak na tom nelpím.
Kdyby u mě doma v poslechovce stál kontrabasista s nástrojem 3m ode mne, z jaké výšky by šel ten bas?
Jo, ještě, Titan myslím basáky papírové nemá..
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
kluci, neplevelte Leonymu vlakno, beztak to nikam nepovede
Nikam to nevede, ale aspoň je tu veselo
btw Leonymu to nevadí, viz par příspěvku výše...
Docela me pobavila nedostatecne vyztuzena ozvucnice Titanu
, kdyz jsem si odvazel Vulkany MK3, tak jsem sel kolem Titanu a je to 150cm bedna se 150kg ...to jako vazne?

Chtělo se psa bíti, hůl se hbitě našla..
Já mám top bedny z poloviny 90. let. Podle některých zde prezentovaných názorů mají starý a přibarveny zvuk... Takže mi z toho vychází ze veškerý nahrávky vzniklé do konce 20 století jsou úplně na pi**. Přitom zrovna loudnes warr a nejvíce zmrsene nahrávky je záležitost posledních 20 let. Nějak místo nejde dohromady 
Není problém, stačí e ozvat, a domluvit se.zarkow píše: ↑25 led 2022 16:02Když jsem v r. 2009 pořizoval svou první sestavu, měl jsem rozpočet 80 tis na vše. Objel jsem nějaká studia a stejně nakonec vyhrál bazar - Vulkán Mk2 v aktivu, CD+předek jsem bral nový. Proti novým bednám kolem 30 tis to byl prostě rozdíl. A neměl jsem s nimi ani problém v různých a ne zrovna ideálních prostorech, absence basreflexu je znát. Jen mě mrzí, že jsem před jejich prodejem neměl možnost je zkusit v pasivu na modernějším zesilovači.
Příjemně mě překvapilo, že Leonyho novější utáhne i Hypa, docela rád bych někdy poslechl.
-
- Kontaktovat uživatele: