Leony5
Re: Leony5
Sonus Faber Electa Amator jedny z mala Sonusov, co sa mi dost zvukovo pozdavali (spolu s Minima Amator a lacnymi Concertino)
Konečně jsem se dokopal k tomu zavěsit TV, nyní mám lepší přístup při manipulaci s kabely, a vypadá to o mnoho lépe.
Telka na stene lepsie esteticky a trochu aj akusticky (je dalej za repro), tak ci tak zakrytie telky je pocutelny prinos aj u mna. Inak LeonyS mas to fajn doma vyskladane
Este k burlivej diskusii ohladne repro. Ja osobne nemam specialnejsi vztah k starym ani novym, resp. snazim sa nemat predsudky. Co vsak musim povedat, tak minimalne dva priklady v prospech starsich bedni. Za najlepsie B&W povazujem Nautilus 801N a Matrix 801 S a S3 (ano nerozlisuju hore tak dobre ako niektpre sucasne modely ale technicky su urobene spravne a maju frekvencne vcelku vyvazeny prednes v osi aj mino nej, na rozdiel od novsich rad). Modely 800, 802, 803, 804 generacii D1-3 nepovazujem za moc dobre. IV generaciu nejak detajlnejsie zmapovanu nemam (aj ked som bol pri ich uvedeni an trh v UK v ich tovarni na prezentacii). Pre mna boli vcelku velkym prekvapenim posluch ACR RP400 - obrovske TL ozvucnice a menice Fostex. Pocul som ich po vystave High End Praha 2019 u jedneho CR hifistu a snad okrem zostavy s navyssimi modelmi Matronome/Rockport (zosilovace si nepamatam) to bolo lepsie ako ostatne veci na vystave. Tato prezentacia mala aj solidnu samostatnu posluchovlu (Rockport/Metronome). Podotykam, ze som si plne vedomy, ze na vystave zvuk stoji vacsinou za prd. Nehovrim to teda len na zaklade skusenosti z vystav. Takze za mna - najdu sa aj stare stale vyborne bedne. Skor ma s odstupom casu prekvapuje ci stare alrbo nove repro aj vysokych cenoviek a “vyhlasene” ba priam az legendarne ako je to v skutocnosti spatne.
P.S. Este jedno vintage povazujem za spicku - B&W Nautilus 220V
Este k burlivej diskusii ohladne repro. Ja osobne nemam specialnejsi vztah k starym ani novym, resp. snazim sa nemat predsudky. Co vsak musim povedat, tak minimalne dva priklady v prospech starsich bedni. Za najlepsie B&W povazujem Nautilus 801N a Matrix 801 S a S3 (ano nerozlisuju hore tak dobre ako niektpre sucasne modely ale technicky su urobene spravne a maju frekvencne vcelku vyvazeny prednes v osi aj mino nej, na rozdiel od novsich rad). Modely 800, 802, 803, 804 generacii D1-3 nepovazujem za moc dobre. IV generaciu nejak detajlnejsie zmapovanu nemam (aj ked som bol pri ich uvedeni an trh v UK v ich tovarni na prezentacii). Pre mna boli vcelku velkym prekvapenim posluch ACR RP400 - obrovske TL ozvucnice a menice Fostex. Pocul som ich po vystave High End Praha 2019 u jedneho CR hifistu a snad okrem zostavy s navyssimi modelmi Matronome/Rockport (zosilovace si nepamatam) to bolo lepsie ako ostatne veci na vystave. Tato prezentacia mala aj solidnu samostatnu posluchovlu (Rockport/Metronome). Podotykam, ze som si plne vedomy, ze na vystave zvuk stoji vacsinou za prd. Nehovrim to teda len na zaklade skusenosti z vystav. Takze za mna - najdu sa aj stare stale vyborne bedne. Skor ma s odstupom casu prekvapuje ci stare alrbo nove repro aj vysokych cenoviek a “vyhlasene” ba priam az legendarne ako je to v skutocnosti spatne.
P.S. Este jedno vintage povazujem za spicku - B&W Nautilus 220V
Jj, je to tak. Změna zvuku je patrná v hloubce a prostoru, zakrýt TV nějakým přehozem při poslechu mě také napadlo, ale ještě jsem to nezkusil. Ohledně starých beden je to u mě asi tak, že kdybych měl 270 K na nové Vulkány, tak si je koupím, ale kdybych měl dejme tomu na nové bedny jen 120 K, tak zvolím bedny z bazaru.
Tyhle trojkový Vulkány se mi po zvukové stránce líbí, hrají neskutečně prostorově, výškáč je u této řady Mk3 stejný jako u Titanu. Zvukově mi bedny sedí, poslouchám převážně progresivní rock, tak že ideální zvuk.Re: Leony5
Když se tak dívám na fotku sestavy, možná by bylo řešením instalovat na zeď garniž s těžším závěsem (nebo jen roletu) a při poslechu pouze hudby jednoduš zatáhnout. Plocha tv by byla eliminována a akustice by to jen prospělo.
Ještě otázka. Neuvažuješ o basových pastích v rozích za bednami?
Ještě otázka. Neuvažuješ o basových pastích v rozích za bednami?
Len ak si chces (ci niekto dalsi) pozret nejake zakladne meranie Vulkan IV. Velmi vyrovnane nie su a skor sleduju fyziologiu ucha (zvyraznene okrajove pasma a potlacene stredne). Uplne univerzalne k zanrom nebudu
http://www.titanstory.de/downloads/VULKAN_IV_Test.pdf
http://www.titanstory.de/downloads/VULKAN_IV_Test.pdf
Basové pasti do rohů nezvažuji, s basy nemám problém, mám 3 m vysoké stropy tak že se to tu netluče. Tak jsem zakryl TV froté osuškou, a musím říci že je to hodně poznat. Budu muset něco vymyslet k praktickému zakrývání.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No jo, telka mezi bednama dělá neplechu a je to prostě kompromis, pokud ji člověk v poslechovce chce mít.
Já jsem se jí kdysi v obýváku zbavil, což mělo dvojnásobný pozitivní efekt nejen v lepší akustice, ale i v mnohem více volného času, který jinak televize umí úplně zbytečně sežrat.
Já jsem se jí kdysi v obýváku zbavil, což mělo dvojnásobný pozitivní efekt nejen v lepší akustice, ale i v mnohem více volného času, který jinak televize umí úplně zbytečně sežrat.
No jo, telka mezi bednama dělá neplechu - Tak s tím naprosto souhlasím.
Ja mam tohle, instlace je easy.
https://www.aliexpress.com/item/4000119 ... mainSearch
https://www.aliexpress.com/item/4000119 ... mainSearch
Kazdy nema moznot mit samostatnou poslechovku. Neni to pak o tom chce/nechce, ale pokud se clovek chce divat i na filmy tak ji jinam strcit moc nejde.PítrsPraha píše: ↑04 dub 2022 13:48No jo, telka mezi bednama dělá neplechu a je to prostě kompromis, pokud ji člověk v poslechovce chce mít.
Tak tohle je moje zašívárna, ale TV se nevzdám proto že jsem filmový fanoušek. Ještě bych mohl zvolit projektor, který zvažuji.
Vulkan IV určitě nejsou bedny s neutrálním rovným zvukem, ale na rock perfektní, zvláště, když chceš poslouchat muziku a ne zvuk.
S velkou TV mezi bednami jsem také dlouho laboroval, dělá to dost.
Zde bych udělal (klidně svépomocí za pár korun):
- širokou polici nad TV,
- v ní integrovanou stahovací roletku (prodávají se i hotové, snadná montáž, zepředu možné potáhnout vlastním dekorem)
- na polici několik květináčů/truhlíků v proutěných obalech, husté kytky (třeba kapradiny)
- bude to hezky vypadat i fungovat jako akustický prvek
S velkou TV mezi bednami jsem také dlouho laboroval, dělá to dost.
Zde bych udělal (klidně svépomocí za pár korun):
- širokou polici nad TV,
- v ní integrovanou stahovací roletku (prodávají se i hotové, snadná montáž, zepředu možné potáhnout vlastním dekorem)
- na polici několik květináčů/truhlíků v proutěných obalech, husté kytky (třeba kapradiny)
- bude to hezky vypadat i fungovat jako akustický prvek
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Leo,
je dobře, že jsi se k tomu odhodlal a dal tu telku na zeď.
Za mne to teď vypadá o dost lépe
.
Jsem zvědavý, až k tobě pojedu, jestli uslyším rozdíl.
je dobře, že jsi se k tomu odhodlal a dal tu telku na zeď.
Za mne to teď vypadá o dost lépe

Jsem zvědavý, až k tobě pojedu, jestli uslyším rozdíl.