Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Leony5

Příspěvek od Leony5 »

Tak zapustit jen výšky by pro mě bylo jednodušší :D jelikož zapouštět všechny repráky na už takto udělaných korpusech je dost pracné. Poradí někdo jak to po domácku udělat ? Frézku bohužel nemám.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Dal bych tam nějaký kvalitní tmavý filc patřičné tlouštky. Připadá mi, že jsou repro vylezlé plus minus stejně. Pokud ne, tak bych to zarovnal podle výšek. Nebo takovou tu tuhou pěnu "karimatku" Mám doma černou, pracuje se s tím dobře a stálo to pár korun.
Asi by stačilo jen kolem výšek a středů a pak to nějak esteticky zakončit v půlce basáku. Že by to kopírovalo jeho horní okraj a v nejužším místě po stranách by se to ukončilo.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Asi takhle...na frekvenční charakteristice to udělá jen zoubek.Není to nic, co by nějak výrazně ovlivňovalo zvuk.Posun reprobedny od zdi/ke zdi, nebo její natočení do místa poslechu bude mít výrazně větší vliv na charakter zvuku.Takže jestli nemáš tu možnost to ještě nechat upravit, tak si s tím nelam hlavu.

Šikovnej truhlář by si vyrobil jednoduchej přípravek a okraje by zafrézoval.Ale možná by se něco nepovedlo, třeba jen poškrábanej povrch a bylo by s tím nakonec víc práce než užitku.

Neber to jako kritiku, reprobedny jsou to pěkný a jestli maj dobrej zvuk, tak si s těma připomínkama nelam hlavu.
kabelguru.cz

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Díky pánové za rady, kritiku beru jako dobrou radu. Výškáče se chystám zapustit dle rady NA. Nějak si s tím pohraju.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

*palec*

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Bočnice z tvrdého dřeva jsou hotové ( spárovka ), výškáče zapuštěné (dík za přínosnou radu ) ostatní repro jsem ponechal tak jak to bylo. Až to celé dokončím dám foto.
IMG_20220815_145448.jpg
Vulkány už mají nového majitele.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Práce na reprosoustavě pokračují, a blíží se finále.
IMG_20220816_144451.jpg
IMG_20220816_144431.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Ahoj Leo, vypadá to dobře *2thumbsup*. Jsem zvědavý jak se změní výsledný zvuk.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Teď už jenom zapustit repro a bude to super.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tak výšky jsem na radu NA zapustil, zbytek nechám tak jak to je. Jinak bedny hrají skvěle, zapuštění výšek bylo dost slyšitelné, poslouchal jsem to s jedním zapuštěným a v druhé bedně nezapuštěným, a opravdu je to dost velký rozdíl. Jsem spokojen, zvuk mi maximálně vyhovuje, dost mě překvapilo, že hrají pro mé ucho lépe jak Vulkány, přitom se jedná o opravdu levné bedny kde celkové náklady na materiál činí cca 20k + práce. Jsou opravdu skvěle vyladěné, až neuvěřitelný zvuk. Kdo má zájem může si je poslechnout.

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Ahoj Leo, taky jsem zvědav až je dokončiš . Určitě bych přijel.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tak je hotovo, ale po 24 hodinách jsem sundal stahováky a slyšel lupání, to se desky začaly odlepovat. Lepil jsem to na lamino, odmaštěné, a moc to teda nedrželo :roll: udělal jsem tedy kompromis a bočnice jsem přišrouboval vruty. Ještě vruty nějak zamaskuji, hlavně aby se neleskly.
IMG_20220817_185824.jpg

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Jsou i pěkně vruty, torx nerez, někde jsem viděl i torx s kulatou hlavou a barvou mědi (bronzu), takové by mi tam určitě nevadily 😉, jinak pěkný 👍 a jestli říkáš 20 + práce, tak super počin. Ať hrají.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Sonus Faber pouzival kedysi riesenie s niecim ako vruty. Z boku bolo vidiet len na masive len zabrusenu a zalestenu mosadznu hoavicku. Takze ak by si dal mosadz so zapustnou hlavou (nezapustat ju) tak ti zostane kusok precnievat a tu cast zbrusit dorovna s doakami. Pozor akurat aby si hlavy skrutiek neodbrusil:-)
pozn: Lamino je hnus na lepenie na jeho povrch

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Když se použijou černěné M8 na imbus se zapustnou hlavou, tak to taky vypadá pěkně.

Odpovědět