Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Leony5

Příspěvek od Dark side of the moon »

Na lepení bych použil nějaké trvale pružné lepidlo jako je např. Mamut. Ten by přenesl pnutí mezi různými druhy materiálů (lamino x spárovka).
Takto vniklý sendvič by navíc výrazně eliminoval přenos případných vibrací.
Jestli ovšem nejsou původní bočnice a nová spárovka v rovině (jedna z nich je zkroucená), pak asi nepomůže ani to. Dřevo (masiv) má velkou sílu. Lepidlo by to asi vydrželo, ale lamino zřejmě ne - mohla by se odtrhnou povrchová vrstva od jádra.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Díky za rady ohledně šroubů, použil jsem mosazné vruty ohledně barvy bočnic, a určitě se porozhlédnu po nějakých pěkných vrutech které by udělali parádu. Ohledně těch lepidel, použil jsem právě Mamuta :D , a ještě jsem zkusil super fix či jak se to jmenuje. Šrouby jsou pro mou jistotu lepší volba.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Když jsem v roce 2008 stavěl tyto bedny,ten dřevěny předek s basreflexem (mořená třešňová spárovka z OBI) jsem lepil chemoprénem.
Lepidlo naneseno na obě plochy,odvětrání a poté nalepení a zatížení na 24 hodin.Drželo to fantasticky.
Obrázek
https://ibb.co/k3dD5Pd

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Pokud uz srouby, tak bych pouzil obe - lepidlo i sroub. :)

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Tomáš píše:
17 srp 2022 23:12
Když jsem v roce 2008 stavěl tyto bedny,ten dřevěny předek s basreflexem (mořená třešňová spárovka z OBI) jsem lepil chemoprénem.
Lepidlo naneseno na obě plochy,odvětrání a poté nalepení a zatížení na 24 hodin.Drželo to fantasticky.
Obrázek
https://ibb.co/k3dD5Pd
Ahoj,

mám vyzkoušené Soudal Polyuretanové lepidlo na dřevo 66A 250 g.
https://www.obi.cz/lepidla/soudal-polyu ... /p/1874510

Lepil jsem s ním 2 lamino desky k sobě - rozšiřoval jsem desku stolu a deska se po cca 3 letech ani nehne.
Dřevo lepí také výborně.

Hodně zdaru

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Ahoj Leo, tak jak to nakonec dopadlo?
Viděl jsem, že bočnice už jsi implementoval.
Už drží?
Tak co zvuk, je slyšet nějaká změna?

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Ahoj Michale, ano sloupky jsou hotové, hrají skvěle, o chlup lépe než když jsi je slyšel ještě s nezapuštěnými výškáči. Až budeš mít cestu, stav se na pokec.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Dynavoice DF6.jpg
Rád bych shrnul několika letou zkušenost s reprosoustavami z různých cenových kategorií. Začnu s docela slušnou sestavou od dynavoice DF6, v celku za ty peníze ( 16 000 ) povedené bedny, trochu směrovější, s horšími středy ( lavor ), trochu zaduněné basy. Poté jsem šel do Diy třípásmo od Dawsooa Seas polipropilen ( uzavřenka ) ( cena matroše 35 000 ), zvuk čistý, přesný, ale bez razance na spodku, spíše analytický, pro mě nezáživný, pak přišly na řadu Quadral vulkan MK3 se kterými jsem žil cca 4 roky Cena v DM cca 6 500. Zvukově bych je zařadil někde před Dynavoice, ale s lepšími basy a výškami, středy byli mírně potlačeny, ale zvuk byl již velký, ale ne živý ( Mohlo se jednat o stáří beden nebo o nedostatek výkonu zesilovače ). Nyní jsem vlastníkem Diy reprosoustavy M. speaker ( mesky ) která je co se týče nedostatků předešlých sestav ve všech směrech bez jakých koly nedostatků přičemž cena za materiál nepřesáhla 20 000, ovšem zvukově je to naprostá BOMBA není co dodat, jsem absolutně překvapen co se dá za tak málo peněz pořídit, naprosto oproti Vulkánum velký zvuk, živý, hutný detailní, autentický, žádná suchota, či statičnost. Mám tyto bedny od meskyho moooooc rád
Magnat vulkan Mk3.jpg
Dawsoo Diy třípásmo seas.jpg
M. speaker.jpg

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pekne shrnuti Leosi, mam pododbnou zkusenost s DIY co se tyka monobloku a panuje stejne nadseni *thumbs up*. Timto smekam pred kazdym kdo dokaze neco takoveho navrhnout, spocitat a vyrobit, zvlaste pak pred CZ/SVK sikovnymi rucickami. Nezbyva nez poprat mnoho spokojenych hodin poslechu!

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Jj, tohle není jen nadšení, ale realita, tohle co mi poskytnou relativně levné bedny s trochou práce je neocenitelné, hlavně s projektem který funguje, a já jsem k němu přišel jak slepej k houslím. No nejsem lakomej, a rád se o to podělím pokud bude zájem o opravdu hrající bedny za hubana kontaktujte uživatele mesky, to je autor projektu. Nechci tu tasit tvrdá rozhodnutí, ale tento projekt je opravdu velice zdařilí, a funguje nad mé očekávání, zatím nej co jsem doma měl, a když to srovnám s tím co jsem slyšel, no hodně dobrý, cenovku si netroufám určit abych nepopudil místní majitele drahých komerčních značek, asi by tomu neuvěřili. :D

New shukey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New shukey »

Přeji ti tu radost,spokojenost je důležitá a nadšení z tebe jen sálá *2thumbsup* Že se to podařilo za dobrý peníz je ještě bonus a radost znásobí.Myslím,že levnou cenou nikoho pohoršovat nebudeš,to je jen takový zažitý neduh některých členů,kteří netolerují jiný styl,než ten svůj a naopak si spíše všímám pravého opaku,že dražší věci tyto netoleranty pohoršují a mají potřebu svou levnou cestu za každou cenu vnucovat.Jinak relativně levné a skvělé věci se najdou i v komerci,jako příklad repro AQ Pontos 9,za dané peníze fantastický zvuk,kde by se i násobně dražší konkurence třásla strachy a asi styděla

https://www.aq.cz/aq-pontos-9-p31431/

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Presne tak Maro *palec*.

Šťáza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šťáza »

Já Ti dám Leo Jarda Slepička😂 musím ale uznat že je to úžasnej zvuk. U mě takhle nehrály a jsem rád že jsi spokojenej. Mesky je genius.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Já se ti omlouvám za Jardu Slepičku, ale nějak se to ujmulo, a vítám tě tu. Pravda, zvuk je skvělý, no kdo to neuslyší tak neuvěří.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Rád bych zde dal po nějaké době soužití s reprosoustavou M. speaker ( mesky ) nějaké postřehy. Slyšel jsem již několik sestav, jak dražších tak levných a také mi toho doma prošlo docela dost, ale zase ne extrémně drahých kusů. Meskyho projekt na levné třípásmo umě zřejmě nadobro uzavřel kapitolu reprosoustavy, a to z jednoho důvodu, v komerční sféře se takto skvěle hrající sloupy prostě za málo peněz koupit nedají, co je málo peněz, to nechám na vás. Meskyho projekt je dostupný každému kdo uvažuje o sloupcích v komerční sféře okolo 20K, jen že kvalitou zvuku vysoce tuto kategorii přesahuje, a to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Nechci tu dělat reklamu, ale jen pomoci hifíkům kteří nemají mnoho prostředků na nákup předražených, a někdy i na pikaču hrajících komponentů. U mě je tedy kapitola reprosoustavy vyřešena za málo peněz, s maximální spokojeností. Díky Milane.

Odpovědět