Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Re: Leony5

Příspěvek od Mike_Czech »

Ahoj Leo, jsem zvědavý, jak hrají po tvé drobné úpravě.
Brzy mne očekávej :D ;).

Šťáza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šťáza »

Máš pravdu Leo. A jsem rád že to takhle dopadlo.Milan (Mesky) mi obětoval dva dny a zkoušely jsme na mých Wharfedale jeho upravované zesilovače. Co ale přinesl v patek mě dostalo do kolen. Vůbec sem netušil,že se můžu dostat na takovou úroveň. Byla to pro mne fakt nádhera poslouchat.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Jj, Milan umí *2thumbsup* .

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tak vás po delší době zdravím. Událo se toho docela dost. Jen tak z recese, a bez nějakého velkého očekávání jsem si koupil servisovaný zesík Onkyo Integra a 8870 ( 1997 ) vs SPaudio P1 + Hypa 17 Mk2( 2021 ). Byly vyčištěny přepínače, vyměněny relé na výstupu, a zesík je seřízený. Zapojeno a otestováno za přítomnosti mého kamaráda z Chomutova. Oba jsme to posuzovali s odstupem, a rozvahou. Názor jsme nakonec měli oba stejný.
IMG_20221019_150031.jpg
IMG_20221019_150054.jpg
IMG_20221019_150112.jpg
IMG_20221019_150124.jpg
IMG_20221019_150209.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Ahoj Leo, to by mne zajímalo, jak ten test tedy nakonec dopadl?
Osobně si myslím, že Onkyo zvukově není úplně špatné. Tento model jsem slyšel s BC Acoustics NIL a musím říct, že se mi to líbilo. A osobně jsem měl doma starší model této řady a také to za dané peníze bylo velmi příjemné na poslech. Hodně záleží s jakou reprosoustavou se ten zesilovač spojí.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Dnes jsem ještě Onkyo poslouchal, vše si srovnal v hlavě. Onkyo je oproti kompu SPaudio P1 + Hypa 17MK2 jemnější na výškách nebo spíše má výšky potlačené, ale zvuk je detailní s menším prostorem. Celkově Onkyo působí vyrovnaně, hraje příjemně, nebude se hodit k bednám které jsou nevýrazné, s živými repro to hraje dobře. Kompo hraje živě, dynamicky, a s obrovským prostorem, kdežto u Onkya je zvuk zatažený více do beden, a dynamika je o něco menší. Zato na basech se mi jeví o něco lepší Onkyo. Je to zesilovač který nestojí mnoho, a když se ošetří problematické přepínače, je to velice dobrý silič. Je to na vkusu každého jedince, co upřednostní. Tohle Onkyo bych řadil k nevyšším ES Sony, a jím podobným modelům akorát Onkyo pořídíš za poloviční cenu.

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Jo, na mě onkyo mělo pěkný zátah odspodu, s pevnými bassem, střední pásmo mírně potlačeno ale vysoké tóny netrčí jsou lehce upozaděne. Jinak po delší době poslech neunavoval. Po přehození na hypu byl jasný lepší prostor ve všech směrech, střední pásmo a výšky vyrovnane ale výraznější.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Krasny vintage poctivy kousek. Pro zpestreni a zacatky s omezenym rozpoctem urcite super *thumbs up*. Mel jsem doma take Integru a byla dobra hlavne na rock a tvrdsi zanry. Nejradeji stale vzpominam na Akai AM65, hlavne digitalni nostalagie v podobe integrovaneho 18bitoveho DACu se sigma modulaci.

*offtopic* : libi se mi jak tehdy vyrobci nemeli problem s "odkrytymi" kartami viz. manual na ktery jsem narazil u zmineneho AKAI, vse zdokumentovano do posledniho sroubku vcetne oznaceni vsech soucastek a PCB navrhu https://www.audioservicemanuals.com/a/a ... ice-manual! To by dnes uz neslo s predrazenymi prazdnymi krabicemi a hromadou noname soucastek za par haleru :D.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Jj Davide, máš pravdu. Onkyo A 8870 je našlapané kvalitními komponenty, a vypadá opravdu nádherně. Nyní se na Onkyu bude provádět úprava zvuku, hlavně zlepšit, a projasnit střední pásmo, tím by se vlastně měl otevřít prostor aby zvuk více vylezl z beden. Budeme se snažit přiblížit zvukem k mému kompu, myslím, že to není nereálné. Až bude vše hotovo dám zde vědět.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

A ucel tuningu, kdyz mas delenec? Na tvem miste bych doplnim predem SPA o koncak stejen znacky, bude to uplne jiny ficak *thumbs up*. Ja uz bych se delene sestavy nevzdal na ukor integrace.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Ucel je jednoduchý, za hodně málo peněz hodně muziky :D to co mám nyní hraje skvěle, ale cenovka je bez kabeláže 70 K a koncák SPaudio A 200 135 K ? Přitom z těchto starých zesilovačů jako je Onkyo se dá po určitých úpravách udělat solidní stroj. Věř mi, slyším to u kolegy, a možná by ses divil jako já. Chce to jen vědět kam sáhnout, a co vyměnit, také jsem tomu nevěřil, ale jen do doby než jsem to slyšel. Se zvukem zesíků, a beden se dají dělat divy, jen vědět jak na to, a není třeba utrácet horentní sumy za nové věci.
Naposledy upravil(a) Leony5 dne 22 říj 2022 18:08, celkem upraveno 1 x.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Muzes popsat, jak se ladi zvuk aby se projasnilo stredni pasmo? Alespon ramcove?

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tyto úpravy nedělám já, ale mesky. Pro mě je to španělská vesnice :D

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Cili zvazujes, ze by Onkyo nahradilo delenec? Rozumim, ze pomer vykon cena bude po uprave Onkyo drtivy *2thumbsup*.

Rad na tuhle eru starsich zesilovacu vzpominam, ale uz bych se nevracel zpet, kdyz tak radeji DIY projekt pekne od piky. Jen muj nazor, zalezi kam to az clovek chce dotahnout a kolik financi vynalozi.

Urcite ti fandim at to dopadne *thumbs up*!

PS: ma "mesky" nejake stranky nebo pusobi na nejakem foru ala repromanie, bastlirna atp?

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Jestli Onkyo nahradí současný zesík se ukáže až jak to bude ve finále hrát. Když mi nedávno přivezl jen tak ze srandy bedny kterým je kmotr, tak jsem si je od něj bez váhání koupil za směšnou částku, a Vulkány poslal do světa, tak že asi tak.

Odpovědět