Leony5
Re: Leony5
Jsem zvedavy jak souboj dopadne
.

Souboj dopadne tak že se v podání prostoru sice hype nevyrovná, ale bude alespoň zvukově normální, hutnější, berevnější a bude to bavit poslouchat. Časem by se mohlo pořešit a vylepšit to ticho za muzikou, ale to až později, to je zase problém zdroje
Ahá, takže se ztenčil a nabrousil zvuk z nových beden proti Vulkánům a teď se hledá zesík, kterej to zpátky zhutní a znormální a zatluče prostor. Tak tomu rozumím, nekonečná je cesta hifistova 

To ticho mezi notami, prostor, lokalizace zpevaka/u, muzikanta/u je zaklad co dela poradny poslech

On to mesky napsal jinak, asi tak jak to u mě slyšel on když jsme zesíky prohodili. Chci Onkyo naladit tak aby hrálo stejně jako mé kompo, které s novými bednami hraje nesrovnatelně lépe než s Vulkány. Onkyo hrálo dost zadekovaně na středech a jemněji na výškách, no a když jsme zesíky přehodily tak u meskyho zřejmě nastal ten prvotní pocit, že je to už moc, já si to nemyslím, a stále tvrdím, že kompo hraje v kombinaci s novými repro skvěle. Jestli se Onkyo podaří naladit do tohoto zvuku, bude to jen bonus.
Ticho medzi notami = nizky sum komponentov. lokalizacia a priestor = symetricka FR a sfazovany Group delay cez frekvencie = akustika. A ja ked pocujem slovo "barevnost" v opise zvuku = nie rusivo znejuce skreslenie, casto podporene prifuknutymi stredobasmi, ako je oblubene v momentalnej konstrukcnej skole.
Tiez sa hlasim k tym, ktorym to Onkyo nie je uplne jasne - teda ak plan nie je kupit repasovane Onkyo za X a exitujuce komponenty preda za x*2.
Az ti mozem poradit - zvykni si najprv na bedne, ak ti nieco vadi na zvuku - skus to identifikovat, mozno fakt nie je problem v zosiku a riesenie je v napr. v lepsom naladeni vyhybky. RObit takto rychlo 2 velke zmeny po sebe - to nikdy nerobi dobrotu.
Ja jsem mel kdysi tomu Onkyo takoveho zvukove mozna podobneho Denona. Pak mi ty pritlumene vysky vylozene chybely (na xn125). Tak mi chybely i na ATC a i z pocatku na Xavianech Virtuosa. Da to spoustu prace dostat je tam zpet, aby byly znele a pritom, aby neotravovaly, nesycely, nebyly utrzene, ale byly soucasti celku. Na dost sestavach co jsem slysel i hodne dobrych, je maji majitele vystrcene. Pro mne je to rusive, ale myslim si, ze jsou na to jednak asi zvykli a lety sluch slabne, takze mozna kompenzuji i toto. Jeste kdyz jsem se bavil s konstruktem beden, rikal, ze snadnejsi je vic vysek krotit, nez nedostatek tam nahanet. A ty znele vysky zaroven i lepe ukazou jak sestava hraje, zda je nekde slabe misto. Samozrejme akustika atd. At se Ti to povede. 

Jeste kdyz jsem se bavil s R.Barlettou, tak mel prestavu vysky upravou zredukovat, kdyz mi bedny upravoval, s odstupem jsem rad, ze jsem je nechal nastavene jako byly puvodne (na vyhybce). Zase po konzultaci s jinym konstrukterem. Revelator ma podobny prubeh jako puvodni vyskac na Virt. Jeste se chystam zlepsit soucastky vyhybky, odpory za Mundorf Supreme a kond za Mundorf Silver Gold Oil. To bude konecna.
Současná sestava mi hraje nádherně, prostorově, živě, detailně, všeho je akorát, nic mi nevadí, a je radost to poslouchat. S meskym jsme kamarádi krátce. Když sem ho poprvé navštívil, cca letos v únoru a slyšel jeho zesilovače a bedny byl jsem hodně překvapen. Přivezl ke mě například Akai AM-U05 ? který ladil, zvukově jsme ho porovnávali s SPaudio + Hypa už na nových bednách no a zvukově tento poladěný zesík až tak neztrácel, hrál svižně, dynamicky, žádná deka, to je zesík za 1500Kč. Proto se v mé hlavě zrodil tento nápad s Onkyem, nic jiného v tom nehledejte než pokus udělat z Onkya skvěle hrající zesilovač, a když se to podaří, i si ho ponechat.
Hifi nemusi byt jen o horentnich sumach, ale zaroven neni o zazracich. Stare stroje jsou super co se tyka pomeru uzitek/cena, ale podle me zkusenosti nemuzou konkurovat pristrojum od rekneme "stredni tridy". A to pisu jako znamy "sochifik"
.
Ale urcite drzim palce s tvym projektem Onkyo
.

Ale urcite drzim palce s tvym projektem Onkyo

Koudy 42 - souhlas. Já mám rád ty starší zesilovače, protože si na nic nehraly
.
Zajímalo mě, proč má každý jiný zvukový projev. Postupně jsem si koupil nějaký běžný ale rozdílný podle způsobu zapojení, ten vypiplal a pak mohl porovnat různé topologie mezi sebou. Nakonec jsou šechny skvělé, daleko od střední třídy, je radost je poslouchat.
Zajímalo mě, proč má každý jiný zvukový projev. Postupně jsem si koupil nějaký běžný ale rozdílný podle způsobu zapojení, ten vypiplal a pak mohl porovnat různé topologie mezi sebou. Nakonec jsou šechny skvělé, daleko od střední třídy, je radost je poslouchat.
@mesky - to je super, to tym ludom strasne zavidim, ked su aspon trochu sikovni.
Ako ked si miekto dokaze sam zrenovovat veterana, alebo v dielni sam vyrobit nabytok.
Pre takych ako ty - to je uplne super takto sa hrat, ked si to vies sam aj opravit. Pre niekho ako ja, su stare pristroje nocna mora.
Ako ked si miekto dokaze sam zrenovovat veterana, alebo v dielni sam vyrobit nabytok.
Pre takych ako ty - to je uplne super takto sa hrat, ked si to vies sam aj opravit. Pre niekho ako ja, su stare pristroje nocna mora.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
zvlastni cesta
ale pokud povede ke spokojenosti ...
ale pokud povede ke spokojenosti ...
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
To máš Pavle pravdu, ale na druhou stranu já Leoše chápu.
Také mám rád ty staré stroje, moderní zesilovače jsou na pohled často nudné a bez těch hýblátek a čudlíku, kterými tak rádi točíme
.
A tak Lea napadlo vzít starý stroj, který se mu vzhledově líbí a chce kroutit těmi čudli, ale občas si ho chce i poslechnout a dohodl se s Milanem, že by ho zkusil poladit, aby hrál pokud to půjde stejně jako jeho kombo.
Tak uvidíme, držím každopádně palce, sám jsem na to moc zvědavý
Také mám rád ty staré stroje, moderní zesilovače jsou na pohled často nudné a bez těch hýblátek a čudlíku, kterými tak rádi točíme

A tak Lea napadlo vzít starý stroj, který se mu vzhledově líbí a chce kroutit těmi čudli, ale občas si ho chce i poslechnout a dohodl se s Milanem, že by ho zkusil poladit, aby hrál pokud to půjde stejně jako jeho kombo.
Tak uvidíme, držím každopádně palce, sám jsem na to moc zvědavý

Tyhle Onkya se dají zvukově vylepšit celkem výrazně. Věřím, že se to podaří a budeš spokojený.