Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Leony5

Příspěvek od koudy42 »

Jsem zvedavy jak souboj dopadne ;).

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Souboj dopadne tak že se v podání prostoru sice hype nevyrovná, ale bude alespoň zvukově normální, hutnější, berevnější a bude to bavit poslouchat. Časem by se mohlo pořešit a vylepšit to ticho za muzikou, ale to až později, to je zase problém zdroje

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Ahá, takže se ztenčil a nabrousil zvuk z nových beden proti Vulkánům a teď se hledá zesík, kterej to zpátky zhutní a znormální a zatluče prostor. Tak tomu rozumím, nekonečná je cesta hifistova :-D

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

mesky píše:
22 říj 2022 23:27
Souboj dopadne tak že se v podání prostoru sice hype nevyrovná, ale bude alespoň zvukově normální, hutnější, berevnější a bude to bavit poslouchat. Časem by se mohlo pořešit a vylepšit to ticho za muzikou, ale to až později, to je zase problém zdroje
To ticho mezi notami, prostor, lokalizace zpevaka/u, muzikanta/u je zaklad co dela poradny poslech *thumbs up*.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

On to mesky napsal jinak, asi tak jak to u mě slyšel on když jsme zesíky prohodili. Chci Onkyo naladit tak aby hrálo stejně jako mé kompo, které s novými bednami hraje nesrovnatelně lépe než s Vulkány. Onkyo hrálo dost zadekovaně na středech a jemněji na výškách, no a když jsme zesíky přehodily tak u meskyho zřejmě nastal ten prvotní pocit, že je to už moc, já si to nemyslím, a stále tvrdím, že kompo hraje v kombinaci s novými repro skvěle. Jestli se Onkyo podaří naladit do tohoto zvuku, bude to jen bonus.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

koudy42 píše:
23 říj 2022 00:52
mesky píše:
22 říj 2022 23:27
To ticho mezi notami, prostor, lokalizace zpevaka/u, muzikanta/u je zaklad co dela poradny poslech *thumbs up*.
Ticho medzi notami = nizky sum komponentov. lokalizacia a priestor = symetricka FR a sfazovany Group delay cez frekvencie = akustika. A ja ked pocujem slovo "barevnost" v opise zvuku = nie rusivo znejuce skreslenie, casto podporene prifuknutymi stredobasmi, ako je oblubene v momentalnej konstrukcnej skole.

Tiez sa hlasim k tym, ktorym to Onkyo nie je uplne jasne - teda ak plan nie je kupit repasovane Onkyo za X a exitujuce komponenty preda za x*2.

Az ti mozem poradit - zvykni si najprv na bedne, ak ti nieco vadi na zvuku - skus to identifikovat, mozno fakt nie je problem v zosiku a riesenie je v napr. v lepsom naladeni vyhybky. RObit takto rychlo 2 velke zmeny po sebe - to nikdy nerobi dobrotu.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ja jsem mel kdysi tomu Onkyo takoveho zvukove mozna podobneho Denona. Pak mi ty pritlumene vysky vylozene chybely (na xn125). Tak mi chybely i na ATC a i z pocatku na Xavianech Virtuosa. Da to spoustu prace dostat je tam zpet, aby byly znele a pritom, aby neotravovaly, nesycely, nebyly utrzene, ale byly soucasti celku. Na dost sestavach co jsem slysel i hodne dobrych, je maji majitele vystrcene. Pro mne je to rusive, ale myslim si, ze jsou na to jednak asi zvykli a lety sluch slabne, takze mozna kompenzuji i toto. Jeste kdyz jsem se bavil s konstruktem beden, rikal, ze snadnejsi je vic vysek krotit, nez nedostatek tam nahanet. A ty znele vysky zaroven i lepe ukazou jak sestava hraje, zda je nekde slabe misto. Samozrejme akustika atd. At se Ti to povede. *thumbs up*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jeste kdyz jsem se bavil s R.Barlettou, tak mel prestavu vysky upravou zredukovat, kdyz mi bedny upravoval, s odstupem jsem rad, ze jsem je nechal nastavene jako byly puvodne (na vyhybce). Zase po konzultaci s jinym konstrukterem. Revelator ma podobny prubeh jako puvodni vyskac na Virt. Jeste se chystam zlepsit soucastky vyhybky, odpory za Mundorf Supreme a kond za Mundorf Silver Gold Oil. To bude konecna.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Současná sestava mi hraje nádherně, prostorově, živě, detailně, všeho je akorát, nic mi nevadí, a je radost to poslouchat. S meskym jsme kamarádi krátce. Když sem ho poprvé navštívil, cca letos v únoru a slyšel jeho zesilovače a bedny byl jsem hodně překvapen. Přivezl ke mě například Akai AM-U05 ? který ladil, zvukově jsme ho porovnávali s SPaudio + Hypa už na nových bednách no a zvukově tento poladěný zesík až tak neztrácel, hrál svižně, dynamicky, žádná deka, to je zesík za 1500Kč. Proto se v mé hlavě zrodil tento nápad s Onkyem, nic jiného v tom nehledejte než pokus udělat z Onkya skvěle hrající zesilovač, a když se to podaří, i si ho ponechat.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Hifi nemusi byt jen o horentnich sumach, ale zaroven neni o zazracich. Stare stroje jsou super co se tyka pomeru uzitek/cena, ale podle me zkusenosti nemuzou konkurovat pristrojum od rekneme "stredni tridy". A to pisu jako znamy "sochifik" 8-).

Ale urcite drzim palce s tvym projektem Onkyo *palec*.

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Koudy 42 - souhlas. Já mám rád ty starší zesilovače, protože si na nic nehraly 😁.
Zajímalo mě, proč má každý jiný zvukový projev. Postupně jsem si koupil nějaký běžný ale rozdílný podle způsobu zapojení, ten vypiplal a pak mohl porovnat různé topologie mezi sebou. Nakonec jsou šechny skvělé, daleko od střední třídy, je radost je poslouchat.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@mesky - to je super, to tym ludom strasne zavidim, ked su aspon trochu sikovni.
Ako ked si miekto dokaze sam zrenovovat veterana, alebo v dielni sam vyrobit nabytok.

Pre takych ako ty - to je uplne super takto sa hrat, ked si to vies sam aj opravit. Pre niekho ako ja, su stare pristroje nocna mora.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

zvlastni cesta
ale pokud povede ke spokojenosti ...

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

To máš Pavle pravdu, ale na druhou stranu já Leoše chápu.
Také mám rád ty staré stroje, moderní zesilovače jsou na pohled často nudné a bez těch hýblátek a čudlíku, kterými tak rádi točíme :D .
A tak Lea napadlo vzít starý stroj, který se mu vzhledově líbí a chce kroutit těmi čudli, ale občas si ho chce i poslechnout a dohodl se s Milanem, že by ho zkusil poladit, aby hrál pokud to půjde stejně jako jeho kombo.
Tak uvidíme, držím každopádně palce, sám jsem na to moc zvědavý *2thumbsup*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tyhle Onkya se dají zvukově vylepšit celkem výrazně. Věřím, že se to podaří a budeš spokojený.

Odpovědět