Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Leony5

Příspěvek od Leony5 »

To se ukáže, až bude hotovo. Zatím jsme to odložili, jelikož jsem chytil od mojí drahý polovičky covid *fnuk*

Šťáza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šťáza »

Ahoj Leo. Tak ať se vše vydaří jak si přeješ a třeba mi pak uděláš cenu na Hypu. 😀 Je to zázrak co Milan dokáže a nějak se pořád nemůžu dostat z toho nádhernýho poslechu. Ať si hlavně taky odpočine.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Ahoj Pavle, tak jsme si včera pěkně pokecali, nakonec to Onkyo nechám plavat, zvukově není špatné, ale během testování ještě před zvažovanou úpravou se na něm začala projevovat neblahá potíž s přepínačem direct, to je bolest těchto zesilovačů, opravitelné to je, ale otázka je jak dlouho to bude fungovat, a na to nemám nervy se s tím jebat.

Šťáza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šťáza »

Ahoj. Tak to mě mrzí. Ale jednou bys to mohl nechat vyčistit,zkontrolovat a třeba dá pokoj.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To musi jit urcite poresit proklemovanim, tzn. "direct na furt" 8-). Pokud jsi tedy neplanoval pouzivat korekce :shock:.

Roberto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roberto »

Obvykle to chce rozebrat- vyčistit - nakonzervovat -složit. Pak to vydrží léta. Prostříkávání kontoxem je nanic.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Stavil jsem se dnes s mladým u Leoše na poslech a porovnání dvou streamerů. I když ta X-40 se úplně za streamer považovat už nedá , je to spíš media server :) . Porovnávali jsme Pioneer N-50ku a Cocktail audio X-40. Oba stroje nehrají vůbec špatně. N-50 za dané peníze, za které se dnes dá na bazarech sehnat, je v poměru cena výkon velmi zajímavá volba. Jediné velké mínus tohoto stroje je podpora formátů a software, bohužel vše zkrátka nepřehraje a je potřeba si s daty před vložením pohrát, aby je přechroupala.
Cocktail audio X-40 velmi povedený stroj a to nejen softwarově, ale i zvukově. Moc se mi zvuk z Leošovy sestavy s tímto zařízením líbil. Jednoduché ovládání a vše, co do něj strčil , tak X-40 přehrála.
Bude to chtít samozřejmě delší test, to Leoš určitě pak napíše, protože hodnotit po pár hodinách by bylo asi předčasné. Každopádně jsem tě Leo zase rád viděl a děkuji za příjemně strávený čas. Škoda , že nedorazil i Milan, tak snad příště ;)
Přílohy
E8AAD002-8D58-472A-84ED-3C0BFC0A56BB.jpeg

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Testík to byl zajímaví, dobrá zkušenost přehrávání z Intel Nuc + slušný Dac vs. streamery. Nuc není nijak upraven, pouze provozován s Audirvanou. Pioneer n-50A se mi jevil za dané peníze ( 16k ) velmi zajímaví , zvukově trochu na své soupeře ztrácel, ale není to nic co by hovořilo v jeho neprospěch, jak říkám, za ty prachy velice slušný streamer, horší už to je s přehráváním souborů, ne vše přehraje. Cocktail Audio x40 je zvukově o něco dál, co do ní dáte tak bez problémů přehraje, ovládání je luxusní, display je větší, a je tu možnost HDMI připojení k TV. Zvukově je za převodníkem CustomWorks Dac 1 NG Oled jen nepatrně, a jen u některých žánrů je rozdíl slabě slyšitelný. Ovšem při přehrávání z Nucu je situace opačná, moje PC prostě není vyladěno, či lépe řečeno určeno jen na audio. Myslím si, že sebelepší převodník nedožene nedostatky nedoladěného PC, a proto je u mě lepší volba slušný streamer. Ještě dodám, že přehrávám výhradně svá uložená data, internetové streamovací služby nevyužívám.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Leony5: Mám trochu jinou zkušenost. Měl jsem Pioneer N-50A s DACem od Casea a dlouho jsem s ním spokojeně žil. Nicméně jakmile jsem ho vyměnil za Gustard X26 Pro, rozdíl ve prospěch Gustardu naprosto zásadní a to i z neošetřenýho PC s Win 10. Hraju většinou přes HQPlayer, kde upsampluju do DSD 256, ale i s Winylem pořád moc dobrý, resp. lepší, než vylepšenej Pincek. Teď se poohlížím po kvalitním transportu, abych mohl PC úplně vyřadit, takže budu rád za případný tipy.
Nadral reprosoustavy

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Měl jsem nějakou dobu Pro-ject stream box DS + linearní zdroj jako transport pro CW Dac 1 Oled a zvukově super. Ale jelikož mám několik DSF souborů, od této kombinace jsem upustil ( limit Coaxiálního výstupu ). Záleží jaký Dac od Casea.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Díky za tip, snad brzy vyzkouším. Zaujal mě i Zen Stream od iFi. Měl jsem kdysi jejich sluchátkový DAC/zesilovač a byl moc fajn.

Ten DAC v Pioneeru byl Orion 2. Dávno už je samozřejmě za zenitem, nicméně byl super a proti převodníku přímo v Pincku obrovský rozdíl. Zvažoval jsem i finančně výhodný upgrade na LYNX (díky za nabídku, pane Vráno), ale nakonec jsem chtěl až příliš podporu DSD a tak jsem sáhnul po Gustardu a okamžitě jsem se zamiloval :-)

Zajímalo by mě, nakolik to slušný transport může ještě povýšit a tak nějak tuším, že podstatně.
Nadral reprosoustavy

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

K Zen Streamu muzu neco napsat - neni to zvukove dobry - ruce pryc :-)

Resp. takhle: Hraju z NUC, napajene linearnim zdrojem. Driv jsem mel jen DAC co umi SPDIF a abych do toho tedy dostal stream z NUC, tak jsem k tomu pouzival Rpi+Allo Digione signature jako ethernet endpoint, taktez napajenou linearnim Allo Shanti zdrojem. Jednoho dne jsem si rekl, ze musim vyzkouset ten ifi Zen stream, kdyz o tom vsichni tak basni, tak jsem to objednal. Zaroven jsem ale objednal Topping D70s DAC s USB vstupem, jestli by nahodou nebylo lepsi cely ethernet obejit a tahat to z NUC rovnou do DACu a z toho do predzesu, cimz jsem kvuli absenci USB vstupu obchazel stavajici DAC.

No vysledek je ten, ze ifi zen stream jsem hned druhy den vracel, protoze to bylo ve vsech ohledech horsi - SPDIF z ifi byl horsi nez Allo Digione. Odpovida tomu i mereni jitteru, ktere ma Allo lepsi. A to jsem ten ifi taky napajel linearnim zdrojem. Porovnaval jsem oboji se vstupem pres ethernet do toho sameho stavajiciho DACu pres SPDIF/koax. Zaroven ifi Zen Stream byl horsi i kdyz vstup byl ethernet a tahal jsem to z toho pres USB vystup z ifi do Topping DACu, nez kdyz jsem to tahal z NUC pres USB rovnou do Topping DACu.

Takze za me ifi Zen stream ne, minimalne zvukove jsou lepsi volby.

Z tech vsech kombinaci co jsem zkousel je jednoznacne nejlepsi z NUC rovnou pres USB do Topping DACu. Z toho jsem si udelal zaver, ze teorie okolo asynchronniho USB prenosu je pravdiva :-) Pokud ma totiz prijemce (DAC nebo transport) kvalitne udelany USB vstup, tzn. galvanicke oddeleni a co nejnizsi jitter, coz ten Toppping ma - tak neni moc co resit a je to lepsi tahat naprimo z PC, nebo nejakeho zdroje pres USB, nez jit dle meho slozitejsi cestou ethernetu. Ethernet ma smysl jen tehdy, pokud kratke USB kabely nestaci.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Yiakubou: OK, dík. V podstatě to potvrzuje moje zkušenosti s obyčejným PC a slušným DACem. Ty máš ten NUC nějak upravený? Předpokládám fanless, nějaký audio přehrávač atd... Nebo jedeš z Windows a tak, jak jsi NUC koupil? Ještě dodám, že nepotřebuju streamovat Tidal a podobně, vždycky to pro mě bylo o poznání horší, než z lokálního disku, resp. z NASky. Vyzkoušel jsem už leccos, kromě opravdu dobře ošetřenýho počítače.
Nadral reprosoustavy

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Jinak sorry, Leony5, jestli to tu nechceš, můžeme přesunout jinam ;-)
Nadral reprosoustavy

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Herrer: Pouzivam 2 NUC - jedno i3 a druhe i5, oboji napajene linearne a dane do pasivni Akasa skrine. Jinak zadne jine upravy. Prvni i3 slouzi jako server, k tomu mam pripojene uloziste s hudbou, obcas si to prepnu na Roon, coz Euphony umoznuje. Druhe PC mam jako endpoint/player/renderer jakkoliv to chces nazvat, ze ktereho to ted taham pres USB do Toppingu. Driv jsem na tom jel HQPlayer, ale s tim uz jsem taky prestal, protoze lepsi mi zni kdyz pouzivam Stylus player, coz je nativni prehravac v ramci Euphony. Nevim co presne Euphony dela za magii, ale zkousel jsem vsechno mozny a tohle proste zni nejlip. Vim, ze pouzivaji nejaky vlastni upraveny Audiolinux kernel, nejak to pracuje s CPU a IRQ, nejak se to snazi zatezovat CPU a system co nejmene. Ale proste je to slyset a to jsem v tomhle k sobe hodne kriticky a cokoliv se mi nezda a nejsem schopen jednoznacne rozeznat, si automaticky davam do kategorie ezoterie/voodoo (treba vsechny audiofilni switche, ruzne antivibracni udelatka, vetsina vymen kabelu, atd.) Treba ten Daphile jsem jeste poradne nezkousel, ale co jsem tak cetl feedback od uzivatelu, tak Euphony by melo byt zvukove jeste lepsi - ale je to placene. Navic ma lepsi interface a funkcionalitu, vc. moznosti prepinat mezi Roon a HQPlayer rezimem. Je to o dost lepsi, nez napr. jakakoliv kombinace kde je v retezci Roon - ten ma sice nejlepsi interface, ale zvukove nejlepsi rozhodne neni.

Pro veskera srovnani jsem vzdy pouzival i SACD player Denon DCD-1600NE jako jakousi referenci, protoze hodne lidi tvrdi, ze streaming je sice fajn uzivatelsky, ale zvukove je to drazsi, aby se to srovnalo prave treba s CD/SACD player. No, dnes uz to neni pravda. Kdybych mel dnes nekomu doporucit stale jeste relativne levny, ale zvukove uz hodne kvalitni setup, tak bych rekl - porid si DAC s kvalitnim USB vstupem, kup si NUC, dej to do pasivni skrine a nainstaluj Euphony. To by asi vyslo levneji a hraje to o trochu lip, nez ten Denon co stoji 30k. Staci jedno PC, ten dvoji PC setup co mam uz nema nijak zasadni vliv a spis to mam pro hrani si s ruznymi kombinacemi. Linearni napajeni ma vetsi vliv, ale taky nic uplne zasadniho. Zasadni je kvalitni USB DAC a dle mych zkusenosti Euphony.

Odpovědět