Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Leony5

Příspěvek od PavelDosko »

jen technicka ... z Euphony jsem z ruznych duvodu presel na JPLAY Femto + JPLAY iOS app a zkuk je vyrazne lepsi, diginadech fuč. Ale jako vzdy plati, ze to nehraje uplne spickove na neodladenem PC

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

*palec* Jj jen debatujte. Moje PC větev je v ceně cca 45k, CustomWorks je skvělý dac, zvukově i konstrukčně, USB má velice kvalitní, jako i ostatní vstupy, ale Cocktail Audio cca ve stejné ceně hraje lépe.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Pavel: To by me zajimalo, jak jsi to porovnaval. Porad se tady bavime o relativne malych rozdilech (neni to vymena repro, zejo) a preinstalovat PC z Euphony na Win+Jplay+odladeni preci jen nejakou dobu trva, ze uz mi pak takove dojmy prijdou, ve vsi ucte, hodne subjektivni a ruzne ovlivnene. Jinak ja Jplay femto asi casem taky zkusim, ale teda odrazuje me, ze to musi bezet na Windows - tzn. neni to headless instalace, kdy to jen nainstaluju a dal ovladam jen pres web interface (coz asi jde nejak udelat pres vzdaleny pristup, ale nechce se mi to resit), plus dalsi reseni ohledne odladeni windows. A koukam ze na Android to ani nema aplikaci...

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Super, díky za info. Na stavbu compu si moc nevěřím, ale mám v merku nějaký hotový stroj od Inside Tech. Reference mají výborný a tady beztak žádná hotovka se slušným procesorem sehnat nejde, resp. nenašel jsem.

Co bys říkal na něco takového plus lineární zdroj?

https://inside-tech.co.uk/product/fanle ... -com-port/

Pořád se trochu peru s tím, jestli se vyplatí PC vyhrazené jen na hudbu, nebo radši univerzální stroj, kde si můžu nainstalovat Kodi na filmy, mít svižný prohlížeč, možnost pracovat atd.
Naposledy upravil(a) Herrer dne 13 pro 2022 18:02, celkem upraveno 1 x.
Nadral reprosoustavy

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Btw, kdyby mi někdo postavil audio PC, rád to zaplatím. Tenhle segment chápu tak, že buď za draho hotový, nebo levněji a asi i s kompromisy...

Moje praktický já si říká, že ty hotový stroje nemůžou bejt přece až o tolik lepší, aby si cenu obhájily, byť je to asi relativní. Pořád je ten základ přeci jen obyčejný PC. Třeba se pletu.
Nadral reprosoustavy

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Leony5 píše:
13 pro 2022 17:27
*palec* Jj jen debatujte. Moje PC větev je v ceně cca 45k, CustomWorks je skvělý dac, zvukově i konstrukčně, USB má velice kvalitní, jako i ostatní vstupy, ale Cocktail Audio cca ve stejné ceně hraje lépe.
To mě trochu překvapuje a asi i vrací na začátek, kdy se člověk musí ptát, jak moc to celý ovlivňuje transport. Jestli krmíš CustomWorks DAC z PC větve za 45k, měl by přeci být lepší, než Cocktail Audio all in one. I kdybys do ceny té PC větve počítal i DAC, pořád by ten Cocktail vyzníval zajímavě. Mám tyhle jednoúčelový řešení rád i když bych zas stejně musel řešit to video a browser :-D

Až někdo udělá ultimátní mediální centrum, který bude umět všechno jako běžnej comp, budu šťastnej člověk :-)
Nadral reprosoustavy

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

První ze tří patřila Yiakubouově 17:01 :-)
Nadral reprosoustavy

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Yiakubou píše:
13 pro 2022 17:52
Pavel: To by me zajimalo, jak jsi to porovnaval. Porad se tady bavime o relativne malych rozdilech (neni to vymena repro, zejo) a preinstalovat PC z Euphony na Win+Jplay+odladeni preci jen nejakou dobu trva, ze uz mi pak takove dojmy prijdou, ve vsi ucte, hodne subjektivni a ruzne ovlivnene. Jinak ja Jplay femto asi casem taky zkusim, ale teda odrazuje me, ze to musi bezet na Windows - tzn. neni to headless instalace, kdy to jen nainstaluju a dal ovladam jen pres web interface (coz asi jde nejak udelat pres vzdaleny pristup, ale nechce se mi to resit), plus dalsi reseni ohledne odladeni windows. A koukam ze na Android to ani nema aplikaci...
celkem jednoduse - na 1PC Euphony, na druhem JPLAY ... rozdil je zasadni
samozrejme ze JPLAY Femto PC muzes mit headless

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

ok, diky. Asi to casem taky vyzkousim.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Herrer píše:
13 pro 2022 17:55
Super, díky za info. Na stavbu compu si moc nevěřím, ale mám v merku nějaký hotový stroj od Inside Tech. Reference mají výborný a tady beztak žádná hotovka se slušným procesorem sehnat nejde, resp. nenašel jsem.

Co bys říkal na něco takového plus lineární zdroj?

https://inside-tech.co.uk/product/fanle ... -com-port/

Pořád se trochu peru s tím, jestli se vyplatí PC vyhrazené jen na hudbu, nebo radši univerzální stroj, kde si můžu nainstalovat Kodi na filmy, mít svižný prohlížeč, možnost pracovat atd.
Ja rozhodne pro hudbu doporucuji dedikovane PC. Hlavne proto, aby si tam mohl nainstalovat odladeny system urceny jen a pouze pro audio. I ty windowsy je dobre odladit tak, ze tam pak jine veci nemusi uplne fungovat. Navic pokud bys to pouzival i pro video, tak je dobry si uvedomit, ze graficka karta (i jen integrovana) je jeden z nejvetsich zdroju ruseni. Navic pokud neplanujes nejake silene DSP, nebo upsampling, tak i7 fakt neni potreba - spis je lepsi, aby to porad bezelo na co nejmensi vykonnosti, opet kvuli ruznemu ruseni, atd.

Jsem z Prahy, tak jestli to dotahnes to ke mne domu, tak ti to klidne postavim. Muzeme se dal domluvit pres SZ. NUC stoji 8-15 tisic podle CPU, pasivni skrin tak 2-4 tisice (dlouho jsem nekoukal) a RAM s SSD diskem tak do dvou tisic se vejde. Plus ten linearni zdroj. Kdybys chtel plnohodnotne ne-NUC PC, tak to uz bude slozitejsi a drazsi.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

jedno fanless nuc v akase i s linearnim zdrojem mam ve skrini v krabici...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Yiakubou píše:
13 pro 2022 16:12
K Zen Streamu muzu neco napsat - neni to zvukove dobry - ruce pryc :-)

Resp. takhle: Hraju z NUC, napajene linearnim zdrojem. Driv jsem mel jen DAC co umi SPDIF a abych do toho tedy dostal stream z NUC, tak jsem k tomu pouzival Rpi+Allo Digione signature jako ethernet endpoint, taktez napajenou linearnim Allo Shanti zdrojem. Jednoho dne jsem si rekl, ze musim vyzkouset ten ifi Zen stream, kdyz o tom vsichni tak basni, tak jsem to objednal. Zaroven jsem ale objednal Topping D70s DAC s USB vstupem, jestli by nahodou nebylo lepsi cely ethernet obejit a tahat to z NUC rovnou do DACu a z toho do predzesu, cimz jsem kvuli absenci USB vstupu obchazel stavajici DAC.

No vysledek je ten, ze ifi zen stream jsem hned druhy den vracel, protoze to bylo ve vsech ohledech horsi - SPDIF z ifi byl horsi nez Allo Digione. Odpovida tomu i mereni jitteru, ktere ma Allo lepsi. A to jsem ten ifi taky napajel linearnim zdrojem. Porovnaval jsem oboji se vstupem pres ethernet do toho sameho stavajiciho DACu pres SPDIF/koax. Zaroven ifi Zen Stream byl horsi i kdyz vstup byl ethernet a tahal jsem to z toho pres USB vystup z ifi do Topping DACu, nez kdyz jsem to tahal z NUC pres USB rovnou do Topping DACu.

Takze za me ifi Zen stream ne, minimalne zvukove jsou lepsi volby.

Z tech vsech kombinaci co jsem zkousel je jednoznacne nejlepsi z NUC rovnou pres USB do Topping DACu. Z toho jsem si udelal zaver, ze teorie okolo asynchronniho USB prenosu je pravdiva :-) Pokud ma totiz prijemce (DAC nebo transport) kvalitne udelany USB vstup, tzn. galvanicke oddeleni a co nejnizsi jitter, coz ten Toppping ma - tak neni moc co resit a je to lepsi tahat naprimo z PC, nebo nejakeho zdroje pres USB, nez jit dle meho slozitejsi cestou ethernetu. Ethernet ma smysl jen tehdy, pokud kratke USB kabely nestaci.
Můžu se jen zeptat, co přes iFi Zen Stream hrálo (jaký zdroj hudby) a jak jsi měl iFi Zen Stream nastavený? Nabízí řadu exkluzivních režimů a dalších nastavení.

Osobně iFi Zen Stream používám jen k přehrávání Tidalu (přes Tidal Connect), a to přes jeho USB výstup. Pro tento účel si nemůžu stěžovat. Lepší napájení Streamu prospívá - napájím ho ze zdroje iFi Elite, ke kterému vede kabel iFi Supanova. Oproti přiloženému iPoweru mi to v sestavě přineslo zlepšení, ať už je důvod jakýkoli.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Zdroj hudby byl NUC s Euphony OS v HQplayer rezimu, nebo Roon rezimu. Hudba z lokalniho uloziste, nebo Qobuz. Do Zen Streamu jsem to posilal pres ethernet a to bud pres Roon (RAAT protokol), nebo HQPlayer (NAA protokol). Na Zen streamu jsem zkousel primarne NAA rezim, ale i ten pro Roon a vseobecny, a rozdil jsem neslysel. Napajeno z tohoto zdroje: https://www.audiophonics.fr/en/hifi-pow ... 11375.html

Ale ted jak si to ctu zpetne, jsem ten ifi Zen stream zavrhnul az prilis drsne. Pravda je, ze jsem to srovnaval se zarizenimac co jsou o neco drazsi. A pokud se nekdo nechce bastlit s Rpi a podobne, tak je to vlastne celkem dobra krabicka a za ty prachy moc jinyho na vyber neni. Pokud ale potrebuju SPDIF vystup, tak je podle me Rpi+dobry HAT lepsi - byt zen stream neni spatny. Pokud potrebuju USB vystup, tak pro me osobne zen stream nema moc smysl - to si radsi udelam obyc. PC s dobrym OS pro audio a rovnou do DACu pres USB a to je dle meho o dost flexibilnejsi reseni. Jak jsem psal, USB vystup z NUC s Euphony mi hral lepe, nez USB vystup ze Zen streamu se zapojenim popsanym vyse. Je otazka, jestli ten rozdil byl prave Euphony OS, nebo neco v implementaci USB, nebo neco uplne jineho.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Díky. iFi jsem pořídil čistě kvůli Tidalu Connect, ničemu jinému, jeho uživatelská přívětivost byla pro zamýšlené účely zásadní. USB a SPDIF výstupy iFi Streamu jsem nikdy neporovnával, připojil jsem rovnou USB a stačí. Samozřejmě proběhly upgrady firmwarů a nějaké to nastavení... Mám třeba ještě RPI+AlloDigioneSignature, ale to neumí v dané sestavě potřebný Tidal Connect, takže jsem přímo proti iFi Streamu nezkoušel. Zkušenosti jiných mě ale zajímají, každé testování je časově náročné, nedá se to všechno stihnout.

Mmch, zkus místo lineáru od AudioPhonicsu někdy iFi iPower, nebo ještě lépe iFi Elite. Docela mě překvapilo, o kolik dává Elite občas větší smysl než iPower nebo některé lineáry.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

To je verim, ze ten ifi elite muze bejt lepsi. Nejak se mi k zarizeni za 10k nechtelo kupovat zdroj za podobny prachy. Ja ten audiophonics zdroj kupoval jako takovej zaklad, ze kdyz ten Zen Stream budu vracet, tak si ten zdroj prinejhorsim necham a pouziju na neco jinyho, coz se taky stalo. Jinak co vim, tak k tomu zen streamu ze zacatku davali ten ifi power "zdarma" v baleni, ale ted uz davaj jen obyc. spinanej jako je u vseho.

Odpovědět