Leony5
Re: Leony5
@Leony5: cili hledas ciste streamer nebo i mozny upgrade za CW DAC? Ptam se, protoze moje zkusenost, jedna "krabicka" jeden ucel a mas vetsi variabilitu, a proc si platit DAC v Coctailu. A pokud ti dokonce zni Coctail jako DAC lepe, tak bych radeji koupil oboji solo a dal vetsi rozpocet na samostatny DAC a zbytek dal do streameru. DAC udela urcite daleko vic muziky, sam jsem to ted slysel pri vymene Gustard X16 za Topping D90SE
.

Cocktail nahradil CW Dac.
Pak jsem az videl inzerci na HR, ok tak spokojene uzivej, urcite to je dobry strojek a vys jde jit vzdycky v budoucnu
.

Po zkušenosti s projektem od meskyho se pouštím do dalšího projektu, TVM ARS 380. Zajímá mě to velice, měniče hodlám upravit, oloupat to lepidlo, odstranit vrchlíky, a nahradit je patronkama, takto odlehčené měniče TVM jsou super. Říkejte si co chcete, ale opravdu to hraje špičkově, mám s tím velice dobrou zkušenost, nestojí to skoro nic, a hraje to velice dobře, samo sebou s výhybkou ala mesky. Tak, že pokud někdo má doma tento Tesláckej odpad, jak to všichni nazývají, rád Vám od toho hnusu pomohu, a odkoupím je od Vás. Dík za nabídky.
Brzo se ke mě dostane streamer Denon DNP-800NE s úpravou Casea sirius 3, moc se na to těším, ještě jsem nic od p. Vrány neslyšel. Mělo by to být hotové příští víkend. K porovnání bude můj Cocktail Audio X40, a poslechové zkušenosti s Pioneer N-50A. Budeme na to zřejmě tři páry uší. Až to proběhne, dám vědět své dojmy z poslechu.
To jsem zvědav. Já zas slyšel kritiku na p. Vránu. Škoda, že nebude možnost porovnat původní Denon s tou vylepšenou verzí.
Denon DNP-800NE. Dnes jsem se dostal k poslechu u majitele na sestavě Primare i22 + AC M 103, ještě se chystáme tento upravený streamer od p. Vrány do podoby sirius 3 s upraveným napájením, výměnou konektorů, a filtrem porovnat s Cocktail Audio X40. Streamer jsem na stejné sestavě slyšel před úpravou. Musím říci, že sirius 3 na zmíněné sestavě se projevil ve všech směrech pozitivně, pro mě až neočekávaně. Opravdu velký posun oproti originální konstrukci. Nyní jsme domluveni porovnání na mé sestavě s Cocktail Audio X40.
Tak se ke mě dostavil kamarád se svým nově repasovaným Denon DNP-800NE s úpravou Casea sirius 3 v plné palbě, a napřímo jsme ho porovnali s Cocktail Audio x40. Nebudu zde popisovat detailně jak který zní, ale jen porovnání obou streamerů podle toho jak se nám to líbilo. Poslouchali jsme to ve třech lidech, a vesměs jsme se cca po 4 hodinách shodli na tom, že Denon po úpravě Casea povýšil do kategorie 30 - 35 tis. Zvukový rozdíl mezi těmito streamery je, ale záleží co se komu líbí ( nám třem se více líbil Cocktail ). Možná, že některý z účastněných tu napíše blíže své dojmy z poslechu. Nutno dodat, že má sestava jednoznačně rozlišila zvuk obou přístrojů zcela jasně, i kombinaci signálových kabelů u obou přístrojů.
Tie ARN8604/08 co v tom su nehraju basy ale len huhnaju, na to jak je to velky basak, skoda prace a financii. Kedysi (asi tak rok 1989-90) som sa z toho bedne pokusal urobit a skusal s tym vselico a ked sa otvorili hranice tak uz im bol koniec. Lepsie boli aj male 17cm od Seasu. Siel z toho bas ako nazyval pan Dudek “hovno o stan”, placalo sa to, ale normalne basy z toho moc neliezli ani v BR ani uzavrenke ani velky objem ani mensi ani pretlmene ani nedotlmene. Ked das dole vrchlik len znizis hmotnost jemne (pojde jemne hore Fs co nebude vadit) a odvetras cievku co je fajn, ale ten maly magnet nijak nevyriesis, to moc nepomoze a olupat ten Duvilax - to dost pochybujem ze pojde bez poskodenia a bude to k nicomuLeony5 píše: ↑09 led 2023 06:26Po zkušenosti s projektem od meskyho se pouštím do dalšího projektu, TVM ARS 380. Zajímá mě to velice, měniče hodlám upravit, oloupat to lepidlo, odstranit vrchlíky, a nahradit je patronkama, takto odlehčené měniče TVM jsou super. Říkejte si co chcete, ale opravdu to hraje špičkově, mám s tím velice dobrou zkušenost, nestojí to skoro nic, a hraje to velice dobře, samo sebou s výhybkou ala mesky. Tak, že pokud někdo má doma tento Tesláckej odpad, jak to všichni nazývají, rád Vám od toho hnusu pomohu, a odkoupím je od Vás. Dík za nabídky.
Ano, je to jak jsi napsal, ALE když se upraví tak hrají opravdu velice dobře. V originálu, tak jak jsou vyrobeny, je to opravdu průser, a to platí pro všechny reproduktory TVM. Pokud by jsi chtěl poslechnout, jsi srdečně zván, myslím, že budeš hodně překvapen.
Mám TVM ka, a nestydím se za to, tyhle bedny nahradily Vulkany Mk3, a musím říci, že v basech, výškách, ale hlavně ve středech, a živosti, i celkovém projevu jsou tyhle TVM oproti Vulkánúm dominantní, a paradox je, že mě přišly i s úpravou vzhledu na 10K. Už je tu pár lidí poslouchalo, dokonce i srovnávalo se soustavami v cenovce 150K, a měli brady dole. Mám to laděno mistrem mesky, a osazeno od basu nahoru, ARN 226-03/8, ARX-150-23/8, Magnát fmax. Také jsem vlastnil třípásmové uzavřenky od mistra konstruktéra D. Hyky, osazené Seas prestige s nabušenou výhybkou od renomovaných výrobců, ale musím říci, že tyhle TVM jsou lepší, hlavně v autentičnosti, a realitě zvuku. Prostě plný, a reálný zvuk, žádná vyumělkovaná nereálná syrová nepříjemnost, jak to většinou, a u většiny soustav i v hodně vysokých částkách je. Muzikálnost, a realita se v dnešní době moc necení.
Nemam dovod pochybivat, ze sa ti zvuk paci. Moc casto do CR nechodim, ale ak by nahodou tvojim smerom, dakujem, rad sa zastavim. Este otazka, co je pouzite ako vyskac?
Ve výškách je použit jak jsem již napsal Magnát f max
To netusim co je za menic. Aj som skusil nieco podla toho vyhladat ale nic nenaslo. Asi to ma byt s kratkym “a”(Magnat) a uz sa asi neda kupit. Nieco najde ale len v texte ze taky existuje alebo existoval ale nenajdu sa k nemu ziadne udaje. To sa skor da najst ovela viac o starych TVM. Neviem ako sa da pre vyskac ku ktoremu nie su k dispozicii ziadne TS parametre narhovat vyhybka (predpokladam ale ze ich niekde Mesky zohnal)