Leony5
Re: Leony5
Ano. Jak píšeš. Ale toto spíše platí u výměny kondenzátorů v reproduktorech. V zesilovači bych se toho nebál.
V pátek u mě byl Jarda s Milanem / Milan bude Pioneera servisovat / , jak se jim to líbilo možná napíšou. Co se mě týče, změny v sestavě k horšímu zvuku zásadně nedělám, kombo SPaudio P1 s Hypou 17 Mk2 hraje skvěle, Pioneer sa 9500 Mk2 hraje také skvěle, každý z těchto dvou zesilovačů hraje trošku jinak, ale ve finále jsou si zvukově dost podobný. Co je hlavně zachováno, je zvuková scéna s velkým prostorem, což je dáno, jak říká Milan konstrukcí zesilovače, a podle toho jsem také vybíral. Díky všem za rady co a jak vyměnit, ale já to dělat nebudu, k tomu jsou povolanější machři.
Možná někomu pomohou moje pocity z poslechu mnou současně vlastnících dvou zcela rozličných zesilovačů, jak cenově, tak věkem. Jedná se o Pioneer SA 9500 MkII ( dual mono ) integáč vs Dělený zesilovač SPaudio P1 + Hypa 17 MkII (dual mono ). Tedy r.v. cca ( 1978 vs 2022 ). Berte v potaz už jen to, že se jedná o zcela odlišné kategorie, dělenec vs integráč. A výsledek poslechových vjemů ? Pioneer vs Kombo je Výšky 1:1- středy 0:1- basy 1:1- prostor-1:1 dynamika-0:1- možnosti úpravy zvuku-1:0- vzhled 1:0-cena- 1:0- phono-1:0-stáří-0:1-dostupný servis-0:1- dálkové ovládání-0:1. Tak, že za mě je celkové výsledek Pioneer sa 9500 MkII vs Kombo 7:8 v atributech které jsem hodnotil. Nutno podotknout, že Pioneer je před repasí. Je to v celku vyrovnané. Každý si zvolí, to co upřednostní. Pěkný den.
Super srovnání. Zkoušel jsi zapojit Pioneer jako preamp do koncovýho zesilovače? Jestli ne, tak to zkus a myslím, že budeš mile překvapen.
Nezkoušel, myslím si, že předek v SA 9500 MkII je slabší stránka oproti SPaudio P1. Zkoušel jsem připojit jako předek CocktailAudio, bylo to horší než předek SA 9500 MkII, ale SPaudio P1 je lepší než předek SA 9500 MkII
Poslech Pioneera SA 9500 II po delší době je naprosto jedinečný, poslouchal jsem i na hodně vysoké hlasitosti, zvuk je pevný, a razantní. Popravdě jsem měl obavu z výkonu 80 W do 8 Ohm na kanál, ale zesilovač nemá žádný problém. Zvukově je to hodně podobné mému již bývalému kombu, ale navíc tu převyšuje muzikálnost, a větší pohoda v muzice. Měl jsem již tři vintage zesilovače z 90tek, ale tento zesilovač je zvukově nesrovnatelně lepší, možná bych ho postavil k dělenci Yamaha 860 který jsem také vlastnil, ale měl jsem jiné repro. Zesík jsem zatím hodnotil před repasí, a jednoznačně jsem se rozhodl investovat do jeho inovace, stojí to opravdu za to jelikož zvuk z něho je velice dobrý, za mě špičkový. Zesík jsem vypulíroval, horní kryt dostal nový kabát, vypadá fantasticky, a také tak hraje. Mám z toho velkou radost, a přesvědčil jsem se, že není nutné utratit sto a více tisíc za dobře hrající zesilovač.
Gratulace k dosazeni spokojeneho zvuku i vzhledu zesilovace
. Urcite neni treba utracet nesmysl za hifi, staci dobre hledat a musi si to vsechno sednout. Jde take o to v jake kategorii se clovek pohybuje, jak je znamo cim vyse jde, tim vice se plati za male krucky vpred a bohuzel nekdy spise ukroky. Zaroven si myslim ze nelze pausalizovat, ze nove nehraje a je drahe, kdyz to clovek prepocita na plat, zjisti ze je hifi vic dostupne nez kdykoliv v minulosti.
PS: take mam rozjety mensi projekt Pioneer "Urushi"
.

PS: take mam rozjety mensi projekt Pioneer "Urushi"

Díky, spokojený se zvukem jsem byl již s SPaudio P1 + Hypa 17 Mk2. Zastáncem nového, či starého Hi-Fi nejsem, je to vcelku jedno, hlavní je zvuk. U starých věcí je problém se servisem, pokud nemáš někoho kdo to umí opravit, raději se tomu vyhnout, a koupit nové, či zánovní.
Přesně jak píšeš. Já mám například rád staré stroje ze 70-80 let. Ten design ve dřevě s kovem je nádherný a jak píšeš ty staré stroje prostě hrají muzikálně a velmi příjemně. A nestojí to majlant. Například mám receiver Kenwood KR-5400 i s recapem mě vyšel na 7000 Kč a hraje nádherně. Naštěstí si recap a nějaké opravy dokážu udělat sám. Takže za cenu lepších kabelů mám krásný kousek, který je jako nový a hraje parádně. Hi-FI technika zas tak nepokročila, když to člověk srovná s počítači nebo televizory. Dřív CRT televizor stál majlant a dnes chytrá 4K televize v obří uhlopříčce stojí pár korun. Rozdíl v kvalitě a požitku obrazu je ohromný. Tomu říkám pokrok a rozdíl, ale HI-FI před 40 lety hraje podobně jako HI-FI dnes.
Zdravím příznivce starých paštik
. Moje paštika je právě u meskyho na rekonstrukci, až bude hotová dáme sem s meskym nějaké poznatky, hlavně v jaké byl Pioneer SA 9500 II kondici před rekonstrukcí, zatím mám průběžné zprávy, že po 45 letech na tom součástky nejsou až tak špatně jak se čekalo, pájení v té době také bylo kvalitní, v zesilovači bylo prozatím zjištěno jen pár podezření na studené spoje. Mám od meskyho zapůjčený Primare i22, zvukově mi tento zesík moc nesedí, ale poslouchat se to dá, minulí týden jsem měl meskyho vymazlený HK 6600 ( značně upravený ), a to byla jiná kávička.

Ahoj Leo. Tak si paštiku poslal na Pioneerskej tábor. Ozdravovna u Meskyho bude skvělá,v to věřim. Procedůr je hodně. Ať se Ti brzy vrátí domů.
Ahoj Pavle, jo nadcházející víkend ho budu mít hotový, předběžně asi víš od meskyho, že to vypadá zvukově velice slušně. Tak se těším, a doufám, že přijedeš okouknout ten gramec.
Tak jsem se dočkal, Pioneerský tábor skončil, a drobeček se včera večer vrátil domů
. K rozsahu prací tu něco napíše fundovaný člověk, a realizátor rozsáhlejší repase " mesky". Tím bych mu tady moc poděkoval za poctivou, a precizní práci. Já bych rád napsal něco ke zvuku, rozdíl před, a po je dosti velký, až jsem to popravdě nečekal. Zlepšila se hlavně dynamika, celková přehlednost hlavně na basech, zesilovač má nyní razantnější, a přesnější zvuk, hraje neuvěřitelně čistě, otevřeně, a přitom si zachoval lehkost, a muzikálnost, nemohu se od toho odtrhnout, a dneska spát nejdu. Z Primáre i22 to byl po přehození zesilovačů až šok, mesky seděl jak přibitej, ani se mu nechtělo domu. Líbí se mi i phono vstup, desky hrají velice pěkně. Zvukově je to tedy hodně nadstandartní zesilovač, a mnohé by překvapil. Tak že, takto nyní vypadá moje sestavička.

Jakou funkci ma ten "hifi budik" ?
Jinak pekna prace a vintage sestava.

Jojo. To znám. Také jsem si dělal racap starého Kenwoodu ze 70. let. A dost je znát výměna kondenzátorů, které po těch letech mají horší parametry a výměna elektrolytů za svitky. Pak výměna relátka. Já mám ty staré stroje moc rád. Když se takto zrepasují, budou sloužit dalších x let. A hrají prostě nádherně. Ty nové zesilovače do 50 tisíc se nechytají. Tento Pioneer je super stroj. Gratuluji. Myslím, že to je konečná. Tady už HI-FI neuróza výměn nehrozí.