Leony5
Re: Leony5
Leony5: omlouvám se za bordel ve tvém vlákně, už v tom pokračovat nebudu.
To e v pohodě, pbaudis.
Naposledy upravil(a) Leony5 dne 21 bře 2024 11:39, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
"Dobrý nápad má Fidji99, hifi začátečníci by měli provozovat svoje vlákno. Určitě bych je tam nerušil, když nemají zájem o letité zkušenosti z oblasti Hifi, audia a hudby obecně."
Tak to si nemyslím, kde jinde by se měli něco dozvědět, než tady.
Pokud má někdo nějakou svou minimální hranici v řádech statisíců, pod kterou podle něj ještě nejde o HiFi, má k dispozici HighEnd Fórum.
S Hifi se podle mě dát začít na poměrně nízké finanční úrovni (třeba ty bazarové kusy), nějaká hranice s stanovuje obtížně.
Vzhledem k tomu, v jakých prostorách zde valná většina poslouchá, tak si myslím, že cokoliv nad 100 tisíc (repro, zesilovač, zdroj) už má jen omezený vliv na kvalitu - rozhodující bude místnost a samozřejmě nahrávka. A DRC. S bez DRC je to jako sebelepší auto na sněhu co není 4x4 - předjede ho i standardní střední třída ve čtyřkolce.
P.S.:
Oldear není žádná falešná identita, osobně jsme se sice nikdy nesetkali, ale kdysi jsme si cosi vysvětlovali přes SZ, takže to vím a cením si toho. Nemá žádný důvod si něco vymýšlet. S některými jeho názory tedy hrubě nesouhlasím, ale to je už jiná věc.
Tak to si nemyslím, kde jinde by se měli něco dozvědět, než tady.
Pokud má někdo nějakou svou minimální hranici v řádech statisíců, pod kterou podle něj ještě nejde o HiFi, má k dispozici HighEnd Fórum.
S Hifi se podle mě dát začít na poměrně nízké finanční úrovni (třeba ty bazarové kusy), nějaká hranice s stanovuje obtížně.
Vzhledem k tomu, v jakých prostorách zde valná většina poslouchá, tak si myslím, že cokoliv nad 100 tisíc (repro, zesilovač, zdroj) už má jen omezený vliv na kvalitu - rozhodující bude místnost a samozřejmě nahrávka. A DRC. S bez DRC je to jako sebelepší auto na sněhu co není 4x4 - předjede ho i standardní střední třída ve čtyřkolce.
P.S.:
Oldear není žádná falešná identita, osobně jsme se sice nikdy nesetkali, ale kdysi jsme si cosi vysvětlovali přes SZ, takže to vím a cením si toho. Nemá žádný důvod si něco vymýšlet. S některými jeho názory tedy hrubě nesouhlasím, ale to je už jiná věc.
Oldear není žádná falešná identita, osobně jsme se sice nikdy nesetkali, ale kdysi jsme si cosi vysvětlovali přes SZ, takže to vím a cením si toho. Nemá žádný důvod si něco vymýšlet. S některými jeho názory tedy hrubě nesouhlasím, ale to je už jiná věc. Promineš mi dotaz ? To, že s někým komunikuješ přes SZ dokazuje jako co. Víš co se nazývá falešná identita ?
Nedělejme z toho HIFI poměřování pindíků.
Kdyby třeba došlo k nějakému obsáhlejšímu "slepému" testování přístrojů a příslušenství, rozdíly v řádu statisíců by se třeba vymazaly a zůstal by jen zdravý průměr ( 16 cm)
Kdyby třeba došlo k nějakému obsáhlejšímu "slepému" testování přístrojů a příslušenství, rozdíly v řádu statisíců by se třeba vymazaly a zůstal by jen zdravý průměr ( 16 cm)

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Leony5
Nebuď paranoidní. V rámci komunikace SZ poskytnuto dostatek informací vylučujících možnost falešné identity.
Howgh.
Nebuď paranoidní. V rámci komunikace SZ poskytnuto dostatek informací vylučujících možnost falešné identity.
Howgh.
Leoši, já jsem Tvoji aparaturu také neviděl, ani nechci a klidně z toho spím. Udělej to taky tak. Falešnou indetitu můžeš vidět, když tedy přijedu do Mostu, do té Moskevské, jednou už k tomu málem došlo po Tvoji provokaci, když jsem ještě jezdil do Německa. Pamatuješ si to?
Tu popisku tady mám cca 7 let a je v podstatě stejná, pouze jsem upgradoval DG a nikdy si neměl potřebu k "vizitýrce" u mně. Je to po mém odkazu na dřívější diskusi před 7 lety, kde jsem to částečně rozkryl a podotýkám pouze částečně, po té, co mně tady někteří borci dali sežrat vlastnictví DG-58. Pojala Tě touha to vidět v chodu, ale je to skutečně tak a je za tím to Hifi, nebo tady působíš jako "typař" ( jen se ptám a neobviňuji ). Podobnou zkušenost totiž už mám a bylo to právě po návštěvě "nového" tzv. Hifisty, proto jsem tak opatrný a eliminuji možné problémy. Nemám to zapotřebí.
Dále se nechci vyjadřovat.
Howgh
Tu popisku tady mám cca 7 let a je v podstatě stejná, pouze jsem upgradoval DG a nikdy si neměl potřebu k "vizitýrce" u mně. Je to po mém odkazu na dřívější diskusi před 7 lety, kde jsem to částečně rozkryl a podotýkám pouze částečně, po té, co mně tady někteří borci dali sežrat vlastnictví DG-58. Pojala Tě touha to vidět v chodu, ale je to skutečně tak a je za tím to Hifi, nebo tady působíš jako "typař" ( jen se ptám a neobviňuji ). Podobnou zkušenost totiž už mám a bylo to právě po návštěvě "nového" tzv. Hifisty, proto jsem tak opatrný a eliminuji možné problémy. Nemám to zapotřebí.
Dále se nechci vyjadřovat.
Howgh
Leoši, já jsem Tvoji aparaturu také neviděl, ani nechci a klidně z toho spím. Udělej to taky tak. Falešnou indetitu můžeš vidět, když tedy přijedu do Mostu, do té Moskevské, jednou už k tomu málem došlo po Tvoji provokaci, když jsem ještě jezdil do Německa. Pamatuješ si to? .... Tak to si Oldeare nepamatuji, jakou provokaci máš na mysli ? Navíc já v Moskevské nebydlím, a přímo v Mostě také ne. Moje aparatura je k vidění v tomto vlákně, a je skutečná, ne jenom vypsaná v popisu, do kterého se dá napsat cokoli. Neboj spím také dobře, a samozřejmě máš právo zůstat jen u toho popisku. Tím bych to také uzavřel, a ocenil to, že jsi odpověděl. Vidím ale, že nechápeš pojem falešná identita.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Stavil jsem se dnes u Leoše, nějakou chvíli už jsme se neviděli, chtěl jsem porovnat nějaké napájecí kabely a když už jsem jel, tak jsem vzal na porovnání i dva zesilovače.
Porovnávali jsme Leošův Milanem upravený Pioneer a pak Musical Fidelity A5 a lampový Ayon Orion.
Asi nejhůře dopadl MF A5, rychlý, výkonný, čistě hrající zesilovač, za mne na rock a metal velmi dobrý zesilovač, ale u ostatních žánrů lehce pokulhával. Takže i když to není vůbec špatný zesilovač, tak ale na Ayon a Pioneera nestačil.
Pioneer vs Ayon byl opravdu velmi vyrovnaný, v jednu chvíli jsme se shodli, že při slepém testu bychom horko těžko rozpoznávali který je který, na to bychom potřebovali více času a asi i mladší sluch
.
Napájecí kabely jsme porovnávali NA Zephyr, Kabelguru Reptilian a Furutech, označení si nepamatuji
Osobně jsem v sestavě snad ani nezaznamenal rozdíl. Snad jen u Kabelguru byl rozdíl v hloubce basu, ale bylo to tak zanedbatelné, že to ani nemělo smysl řešit.
Uvidíme, co k tomu napíšou Milan s Leošem.
Každopádně kluci díky za skvěle strávený den, bylo moc fajn Vás zase vidět
Porovnávali jsme Leošův Milanem upravený Pioneer a pak Musical Fidelity A5 a lampový Ayon Orion.
Asi nejhůře dopadl MF A5, rychlý, výkonný, čistě hrající zesilovač, za mne na rock a metal velmi dobrý zesilovač, ale u ostatních žánrů lehce pokulhával. Takže i když to není vůbec špatný zesilovač, tak ale na Ayon a Pioneera nestačil.
Pioneer vs Ayon byl opravdu velmi vyrovnaný, v jednu chvíli jsme se shodli, že při slepém testu bychom horko těžko rozpoznávali který je který, na to bychom potřebovali více času a asi i mladší sluch

Napájecí kabely jsme porovnávali NA Zephyr, Kabelguru Reptilian a Furutech, označení si nepamatuji
Osobně jsem v sestavě snad ani nezaznamenal rozdíl. Snad jen u Kabelguru byl rozdíl v hloubce basu, ale bylo to tak zanedbatelné, že to ani nemělo smysl řešit.
Uvidíme, co k tomu napíšou Milan s Leošem.
Každopádně kluci díky za skvěle strávený den, bylo moc fajn Vás zase vidět

Dnes u mě bylo na poslech několik zesilovačů, u mě ve vlákně zmíním Pioneer SA 8800 který je meskyho, a zbylé dva přivezl Michal. Oba tyto Pioneery hrají skvěle, ale každý jinak. SA 8800 má přesnější zvuk oproti mému SA 9500II a je to dané tím, že jsou odlišné konstrukce. Jsou to dodnes skvěle hrající zesilovače.
Tak Michal to nakonec hodil sem, mám z toho stejné pocity jako Michal, jeho lampáč vypadá a hraje opravdu brutálně 

Kluci dík za skvělou akci, měl jsem možnost slyšet konečně kvalitní plnokrevný lampáč v porovnávání s tranzistorovými, časově odlišnými konstrukcemi. Ayon hrál jako první, byl ještě studený ale od začátku vynikl zvukem hutným, vyrovnaným, barevným, bez zrna a neměnil se v různých hlasitostech. Po půl hodině se ještě zjemnila jeho struktura, nic nevyčnivalo, prostor se otevřel, vysoké tóny a nejvyšší nechyběly, takže za mě klobouk dolů, užíval jsem si vše co jím prošlo.
Musical fidelity potřeboval trochu vice vybudit, aby se nadechl a ukázal svoje kvality. Na metal, rock a pod. skvělý zesilovač. Má razanci, čistotu, nic se výkonem neslévá ani netrhá.
Pincek ten nezklamal, zahrál všechno po zahřátí s přehledem, barvou, výkonem, prostorem i malebností podobně jako lampa zvuk odtékal, až jsem se divil kde se to v něm bere. Takže za mě vše OK. Díky super den.
Musical fidelity potřeboval trochu vice vybudit, aby se nadechl a ukázal svoje kvality. Na metal, rock a pod. skvělý zesilovač. Má razanci, čistotu, nic se výkonem neslévá ani netrhá.
Pincek ten nezklamal, zahrál všechno po zahřátí s přehledem, barvou, výkonem, prostorem i malebností podobně jako lampa zvuk odtékal, až jsem se divil kde se to v něm bere. Takže za mě vše OK. Díky super den.
Dnes jsem si v klidu pustil ještě jednou Pioneer SA 8800, včera po té akci už jsem potřeboval vyčistit hlavu, tak jsem si to pořádně poslechl dnes. Ve srovnání s SA 9500II je zvuk SA 8800 tenčí, basů mi u některých skladeb přišlo méně, a připadal mi také u některých žánrů nervoznější na vyšších středech, hlavně při vyšších hlasitostech, nechybí mu prostor, a dy
namika. Sedí mu určitý žánr, a je už vybíravý na kvalitu nahrávek, moc pěkně na něm hraje hudba stylu Eric Clapton, Dire Straits atp. SA 9500II je naopak hodně hutný, zvuk jak výstižně napsal Milan krásně plyne, z hudby vyzařuje klid a pohoda. Kdybych vybíral očima, jednoznačně by to byla 8800.Re: Leony5
Leo, nějaké nápady už mám, tak az bude čas pokusím se mu udělat krásný, neotravný a pohodový lampový zvuk. 
Již delší dobu jsem zvažoval nakouknout do prestižní značky Accuphase. Naskytla se dobrá nabídka na základní model E 210A ( 1997 ) kterou jsem využil. Musím uznat, že i tento základní model Accuphase hraje opravdu skvěle, až mě děsí co se dá očekávat od nových, a vyšších modelů. V Porovnání s tím co jsem tu měl v neděli je tento model na stejné úrovni s 9500II a lampovým Ayonem. Hutný lampový zvuk s velkým prostorem, čisté středy a výšky, dynamika, prostě paráda.