Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Leony5

Příspěvek od pbaudis »

Leony5: omlouvám se za bordel ve tvém vlákně, už v tom pokračovat nebudu.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

To e v pohodě, pbaudis.
Naposledy upravil(a) Leony5 dne 21 bře 2024 11:39, celkem upraveno 1 x.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

"Dobrý nápad má Fidji99, hifi začátečníci by měli provozovat svoje vlákno. Určitě bych je tam nerušil, když nemají zájem o letité zkušenosti z oblasti Hifi, audia a hudby obecně."

Tak to si nemyslím, kde jinde by se měli něco dozvědět, než tady.
Pokud má někdo nějakou svou minimální hranici v řádech statisíců, pod kterou podle něj ještě nejde o HiFi, má k dispozici HighEnd Fórum.
S Hifi se podle mě dát začít na poměrně nízké finanční úrovni (třeba ty bazarové kusy), nějaká hranice s stanovuje obtížně.
Vzhledem k tomu, v jakých prostorách zde valná většina poslouchá, tak si myslím, že cokoliv nad 100 tisíc (repro, zesilovač, zdroj) už má jen omezený vliv na kvalitu - rozhodující bude místnost a samozřejmě nahrávka. A DRC. S bez DRC je to jako sebelepší auto na sněhu co není 4x4 - předjede ho i standardní střední třída ve čtyřkolce.

P.S.:
Oldear není žádná falešná identita, osobně jsme se sice nikdy nesetkali, ale kdysi jsme si cosi vysvětlovali přes SZ, takže to vím a cením si toho. Nemá žádný důvod si něco vymýšlet. S některými jeho názory tedy hrubě nesouhlasím, ale to je už jiná věc.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Oldear není žádná falešná identita, osobně jsme se sice nikdy nesetkali, ale kdysi jsme si cosi vysvětlovali přes SZ, takže to vím a cením si toho. Nemá žádný důvod si něco vymýšlet. S některými jeho názory tedy hrubě nesouhlasím, ale to je už jiná věc. Promineš mi dotaz ? To, že s někým komunikuješ přes SZ dokazuje jako co. Víš co se nazývá falešná identita ?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Nedělejme z toho HIFI poměřování pindíků.
Kdyby třeba došlo k nějakému obsáhlejšímu "slepému" testování přístrojů a příslušenství, rozdíly v řádu statisíců by se třeba vymazaly a zůstal by jen zdravý průměr ( 16 cm) :D

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Leony5
Nebuď paranoidní. V rámci komunikace SZ poskytnuto dostatek informací vylučujících možnost falešné identity.
Howgh.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Leoši, já jsem Tvoji aparaturu také neviděl, ani nechci a klidně z toho spím. Udělej to taky tak. Falešnou indetitu můžeš vidět, když tedy přijedu do Mostu, do té Moskevské, jednou už k tomu málem došlo po Tvoji provokaci, když jsem ještě jezdil do Německa. Pamatuješ si to?
Tu popisku tady mám cca 7 let a je v podstatě stejná, pouze jsem upgradoval DG a nikdy si neměl potřebu k "vizitýrce" u mně. Je to po mém odkazu na dřívější diskusi před 7 lety, kde jsem to částečně rozkryl a podotýkám pouze částečně, po té, co mně tady někteří borci dali sežrat vlastnictví DG-58. Pojala Tě touha to vidět v chodu, ale je to skutečně tak a je za tím to Hifi, nebo tady působíš jako "typař" ( jen se ptám a neobviňuji ). Podobnou zkušenost totiž už mám a bylo to právě po návštěvě "nového" tzv. Hifisty, proto jsem tak opatrný a eliminuji možné problémy. Nemám to zapotřebí.

Dále se nechci vyjadřovat.

Howgh

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Leoši, já jsem Tvoji aparaturu také neviděl, ani nechci a klidně z toho spím. Udělej to taky tak. Falešnou indetitu můžeš vidět, když tedy přijedu do Mostu, do té Moskevské, jednou už k tomu málem došlo po Tvoji provokaci, když jsem ještě jezdil do Německa. Pamatuješ si to? .... Tak to si Oldeare nepamatuji, jakou provokaci máš na mysli ? Navíc já v Moskevské nebydlím, a přímo v Mostě také ne. Moje aparatura je k vidění v tomto vlákně, a je skutečná, ne jenom vypsaná v popisu, do kterého se dá napsat cokoli. Neboj spím také dobře, a samozřejmě máš právo zůstat jen u toho popisku. Tím bych to také uzavřel, a ocenil to, že jsi odpověděl. Vidím ale, že nechápeš pojem falešná identita.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Stavil jsem se dnes u Leoše, nějakou chvíli už jsme se neviděli, chtěl jsem porovnat nějaké napájecí kabely a když už jsem jel, tak jsem vzal na porovnání i dva zesilovače.
Porovnávali jsme Leošův Milanem upravený Pioneer a pak Musical Fidelity A5 a lampový Ayon Orion.
Asi nejhůře dopadl MF A5, rychlý, výkonný, čistě hrající zesilovač, za mne na rock a metal velmi dobrý zesilovač, ale u ostatních žánrů lehce pokulhával. Takže i když to není vůbec špatný zesilovač, tak ale na Ayon a Pioneera nestačil.
Pioneer vs Ayon byl opravdu velmi vyrovnaný, v jednu chvíli jsme se shodli, že při slepém testu bychom horko těžko rozpoznávali který je který, na to bychom potřebovali více času a asi i mladší sluch :D .

Napájecí kabely jsme porovnávali NA Zephyr, Kabelguru Reptilian a Furutech, označení si nepamatuji

Osobně jsem v sestavě snad ani nezaznamenal rozdíl. Snad jen u Kabelguru byl rozdíl v hloubce basu, ale bylo to tak zanedbatelné, že to ani nemělo smysl řešit.

Uvidíme, co k tomu napíšou Milan s Leošem.

Každopádně kluci díky za skvěle strávený den, bylo moc fajn Vás zase vidět *2thumbsup*
Přílohy
IMG_5557.jpeg

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Dnes u mě bylo na poslech několik zesilovačů, u mě ve vlákně zmíním Pioneer SA 8800 který je meskyho, a zbylé dva přivezl Michal. Oba tyto Pioneery hrají skvěle, ale každý jinak. SA 8800 má přesnější zvuk oproti mému SA 9500II a je to dané tím, že jsou odlišné konstrukce. Jsou to dodnes skvěle hrající zesilovače.
IMG_20240414_154929.jpg

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tak Michal to nakonec hodil sem, mám z toho stejné pocity jako Michal, jeho lampáč vypadá a hraje opravdu brutálně *palec*

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Kluci dík za skvělou akci, měl jsem možnost slyšet konečně kvalitní plnokrevný lampáč v porovnávání s tranzistorovými, časově odlišnými konstrukcemi. Ayon hrál jako první, byl ještě studený ale od začátku vynikl zvukem hutným, vyrovnaným, barevným, bez zrna a neměnil se v různých hlasitostech. Po půl hodině se ještě zjemnila jeho struktura, nic nevyčnivalo, prostor se otevřel, vysoké tóny a nejvyšší nechyběly, takže za mě klobouk dolů, užíval jsem si vše co jím prošlo.
Musical fidelity potřeboval trochu vice vybudit, aby se nadechl a ukázal svoje kvality. Na metal, rock a pod. skvělý zesilovač. Má razanci, čistotu, nic se výkonem neslévá ani netrhá.
Pincek ten nezklamal, zahrál všechno po zahřátí s přehledem, barvou, výkonem, prostorem i malebností podobně jako lampa zvuk odtékal, až jsem se divil kde se to v něm bere. Takže za mě vše OK. Díky super den.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Dnes jsem si v klidu pustil ještě jednou Pioneer SA 8800, včera po té akci už jsem potřeboval vyčistit hlavu, tak jsem si to pořádně poslechl dnes. Ve srovnání s SA 9500II je zvuk SA 8800 tenčí, basů mi u některých skladeb přišlo méně, a připadal mi také u některých žánrů nervoznější na vyšších středech, hlavně při vyšších hlasitostech, nechybí mu prostor, a dy
IMG_20240415_160453.jpg
namika. Sedí mu určitý žánr, a je už vybíravý na kvalitu nahrávek, moc pěkně na něm hraje hudba stylu Eric Clapton, Dire Straits atp. SA 9500II je naopak hodně hutný, zvuk jak výstižně napsal Milan krásně plyne, z hudby vyzařuje klid a pohoda. Kdybych vybíral očima, jednoznačně by to byla 8800.

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Leo, nějaké nápady už mám, tak az bude čas pokusím se mu udělat krásný, neotravný a pohodový lampový zvuk. 😁

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Již delší dobu jsem zvažoval nakouknout do prestižní značky Accuphase. Naskytla se dobrá nabídka na základní model E 210A ( 1997 ) kterou jsem využil. Musím uznat, že i tento základní model Accuphase hraje opravdu skvěle, až mě děsí co se dá očekávat od nových, a vyšších modelů. V Porovnání s tím co jsem tu měl v neděli je tento model na stejné úrovni s 9500II a lampovým Ayonem. Hutný lampový zvuk s velkým prostorem, čisté středy a výšky, dynamika, prostě paráda.
IMG_20240416_110728.jpg

Odpovědět