Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Leony5

Příspěvek od Fidji99 »

Weiron, vedel by si postnut toto meranie [ak je s tym Leony OK] a nastyav kurzor hore na ten mod na 35Hz.
Na Appearance settings sa dostanes right click na ploche grafu, doelzita je ta Y Axis a Show SLice at cursor

Bude to vyzerat nejako takto, skorej este horsie [toto je velka miestnost], je tam pekne vidno rezonancie miestnosti, a to az tak, ze sa da realitivne presne vypocitat velkost.

Inac nejako takot vyzera vacsina miestnosti, ked sa basom nevenuje pozornost.
Wavelet no eq.jpg

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Je mi líto, měření jsem si neuložil..
Pamatuji si že waterfall byl úplně bez útlumu. Prostě jedna hora do 500ms na 35hz. A 2 harmonické úplně stejně, jen vždy o 3db menší úroveň. Nějaké tlumení tou sedačkou bylo od cca 80hz nahoru.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Leony5 píše:
dnes, 05:26
Ono zmíněné hrabání do vyhybky samozřejmě nebudu dělat já, ale fundovaný člověk. Myslím si, že to bude rozumné řešení. To co nezvládne místnost se ukrojí na basech ve vyhybce. Nyní jsou naladěné opravdu hodně hluboko, když jsem hrál na světlejší kombo SPaudio P1 + Hypa 17Mk tak jsem s basy problém neměl. Vše hrálo dobře i s nynějším Pioneer SA 9500II + streamer Cocktailaudio x40 který byl oproti nově pořízené x45 také světlejší s citelně méně basy. Postupnými obměnami komponent mi vždy o něco narostl zvuk, ale není to zase taková hrůza která se nedá řešit. Jsem opravdu rád, že jsou zde lidé kteří mají konkrétní návrhy a poradí, zřejmě začnu u beden až bude mít Milan čas, uděláme vrabčí hnízdo, a budeme zkoušet s tím něco udělat k obrazu mému.
Skus porozmyslat - jedno z rieseni by bolo uzavriet basreflex a spravit s toho uzavrenku. Len to uz by vyzadovalo si to dobre napocitat, aby to sedelo objemami a vsetkym. Tym by si ziskal ovela cistejsi priebeh na spodku co sa tyka Group Delay a fazy. Budes sa cudovat ako to je pocut.
Tym ze mas tu miestnost malu a uz pod 35Hz ti nastupuje room gain, tak si myslim, ze tie dva 8 palce by to mohli pekne potiahnut v miestnosti az uplne dole. Zavisi od menicov ake su pouzite, ci im to sadne.

Este jedna vec - k akustike - v principe sa o tom vie vsetko. Su rozne pristupy a teorie, ale nejake tie zakladne pravdy platia a nie su nejako extremne komplikovane. Ked si tu miestnost upravis nejako +- takto - lahsia absorpcia na prve odrazy, zozbierat energiu v rohoch serioznymi bastrapmi a stenu za sebou tiez jednym panelom osetrit. Tym diosiahnes tak 75% toho, co sa da pasivnou akustikou realisticky urobit. Od GIK to stoji cca 1300-1500Eur, urcite to budes vediet zohnat lacnejise od nejakych Poliakov alebo tak.

Dolezite je aby si nesedel na zadnej stene, tam nepomoze v podstate nic [aby som upresnil - da sa to upravit tak aby to bolo menej zle, ale nikdy ot nebude dobre]
GIK set.jpg

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Fdji99 : *thumbs up* Dám ti sem ještě fotky jak to vypadá vzadu. Bas reflexi jsem zacpal ucpávkami, sluchem podle přehráváním frekvencí od 10Hz-130Hz na yutube se to o něco zlepšilo, měřit nemám čím. Ta rezonance na 35Hz již není tak velká, ale pořád je. Myslíš bas reflex úplně zrušit nebo jen zašpuntovat ?
IMG_0080.JPG
IMG_0081.JPG
IMG_0082.JPG
IMG_0084.JPG

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Popřípadě uvítám nějaký typ na to DRC zařízení, já se v tom absolutně nevyznám, něco jak psal Olda, krabička do signálové cesty ?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Asi by ti stačil ten nejmenší minidsp DDRC-24
https://www.minidsp.com/products/minids ... x/ddrc-24
minidsp.jpg
minidsp1.jpg
V Evropě se dá sehnat i v sadě s mikrofonem Umik 1 (kterej k tomu potřebuješ) za slušnejch 589€
https://www.soundimports.eu/en/minidsp- ... sGg0dkTKr

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ja bych teda doporucil delat DRC jen v digitalu

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Díky, tak že bych tedy do této krabičky připojil cocktailaudio x45 digitálně nebo analogově, a z krabičky analogově do zesilovače, měřící mikrofon připojím ke krabičce usb vstupem dám ho na poslechové místo, pustím muziku, a krabička vyhodnotí místnost, a nastaví potřebné korekce podle místnosti ? A co mé soubory DSD ? Bude vše O.K. Nezlobte se, ale já o tomto opravdu nevím nic, prosím tedy trpělivost se mnou.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Funguje to tak,že krabičku a mikrofon připojíš k počítači (notebooku) přes USB,do počitače nainstaluješ Dirac live a krabička připojená
k zesilovači a bednám bude vydávat různé zvuky.Dirac v počítači te bude navigovat,na jakou pozici máš mikrofon dát,potom ti vyrobí ideální křivku,kterou si však podle svých preferencí můžeš v počítači upravit a potom ji uložíš do krabičky, :D
Ty křivky si tam můžeš uložit 4.Na jejich stránkách je všechno podrobně vysvětleno
Ještě poznámka-do noťasu si ještě stáhneš kalibračí soubor(txt) mikrofonu - z Umik stránek
Naposledy upravil(a) Tomáš dne 09 srp 2026 13:51, celkem upraveno 1 x.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Yiakubou napsal
Ja bych teda doporucil delat DRC jen v digitalu

To ale už stoji min,1200€ a ještě by potřeboval externí převodník

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

No ty jo, z toho jsem jelen, stačilo když jsem viděl jak to tady Olda měřil. něco jednoduššího není ?

Odpovědět