Lilian

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lilian

Příspěvek od Lilian »

mrba píše:V prvej etape bude stačiť nainštalovať program z http://www.roomeqwizard.com/ len ktorú verziu závisí od toho, či je na notebooku Java. Je tam aj dobrý simulátor, tak to má význam, aj ak by mic in nefungoval :)
Ahoj, tak som to dnes nainstaloval. Zatial mi neide merat ale aspon simulacia *palec*

Odkial si bral hodnoty pre absorpciu povrchu? Zatial aspon skusam kde aka absorbcia ma aky ucinok.

Zial prisiel som na to co som uz nechcel, ze najlepsie miesto pre feq.do tych 200Hz je podla prvej varianty, teda pri stene. Zhoduje sa to s tym co som kedysi cital, a na zaklade toho som vlastne muroval tu priecku aby som presunul hifi do stredu :roll:

Vcelku uspokojivo este vyzera varianta dva, ked sub umiestnim hned za seba. Zajtra realne odskusam. Neviem ako sa to bude spravat koli tej priecke.

Pustal som dnes CD s freq. od 20 do 110Hz, prave v mieste posluchu su obrovske diery *fnuk*

Asi bude lahsie pri stene nejaku tu freq.utlmit ako napumpovat daco v strede izby.

Nakolko sa mi este neozval Ing.M.Vitvar,(tyzden cakam), tak budem skusat. Nahoda je blbec a mozno dojdem k uspokojivemu vysledku aj sam. Len co potom s usetrenymi prasulami ;)

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Určite sa netreba unáhliť, bude to asi nadlhšie, takže týždne či mesiace nie sú až tak dôležité. Absorpcie sa dajú nájsť niekde na nete. Mikrofón Ti nefunguje s notebookom vôbec?

Tu sú nejaké. Ale dá sa nájsť aj viac.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

mrba píše:Určite sa netreba unáhliť, bude to asi nadlhšie, takže týždne či mesiace nie sú až tak dôležité. Absorpcie sa dajú nájsť niekde na nete. Mikrofón Ti nefunguje s notebookom vôbec?

Ja viem, ja som malo trpezlivy clovek, bude to boj. Ako z hladiska pohodlia preferujem fakt tu variant ako mam teraz, ze sedim v strede a repro su pri stene. Ale to co som postrehol sam sa mi potvrdilo aj v tej simulacii.

A nech menim povrchy stein akokolvek, stale sa to len blizi tomu co dosiahnem opacnou poziciou repro takmer bez zasahu do akustiky.

Ono este asi by bolo zaujmave vydiet ako sa to bude chovat nad tych 200Hz, I ked tie freq. sa daju asi uz osetrit bezne dostupnymi prvkami.

Fakt je, ze pri rozostaveni ked sedim v strede miestnosti tak je ovela lepsia priestorovost, ale freq pod tych cca 500Hz su rozhadzane a vo velkej miere su pod pozadovanou urovnou.

Pri rozostaveni ked sedim pri stene a repro su v strede, prave freq. pod 500Hz su take akurat by som povedal, mozno troche niekde ubrat ale nie vyrazne. Ale priestorovost je v cudu. To som trochu usmevne nedavno riesil matracou za chrbtom. Nejaky profi panel by to zvladol lepsie .

Dnes presunem este sub hned za posluchove miesto.

Potom sa este asi vratim k verzii s repro v strede miestnosti.

Ale chcelo by to zaroven aj merat aby mal clovek prehlad. Snad rozchodim te program.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

A mikrofón samotný v systéme funguje?
Program, ak funguje simulácia, je už funkčný, stačí nastaviť.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

mrba píše:A mikrofón samotný v systéme funguje?
Program, ak funguje simulácia, je už funkčný, stačí nastaviť.
Da sa tam zohladnit pri simulacii veci ako okno, dvere, vyklenok... ? Alebo sa daju upravit len hodnoty pre absorbciu stien, stropu a podlahy? Lebo nenasiel som ine.

Sfunkcnit ten mikrofon bude zasadne, dnes poobede to skusim. Ma to nasr. a kupim novy notas namiesto GIK tri trapu 8-)

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

mrba píše:Určite sa netreba unáhliť, bude to asi nadlhšie, takže týždne či mesiace nie sú až tak dôležité. Absorpcie sa dajú nájsť niekde na nete. Mikrofón Ti nefunguje s notebookom vôbec?

Ahoj,

Dnes som zapojil mikrofon od ONKYA PRSC886 (audysey), nejake merania sa dali spravit. No poprosil by som ta o asistenciu pri kalibracii. Neviem ci tomu dobre rozumiem.
Kalibraciu som nasiel pod SPL meter,stlacil som Calibrate, vybral signal do repro, no a snazil som sa v tom malom okne nastavit hodnotu tu co bezala v tom hlavnom okne. OK?

Obrázek

Obrázek

Obrázek

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Žiaľ, kalibrácia sa bez nejakého iného skalibrovaného mikrofónu alebo hlukomeru správne spraviť nedá, len odhadom. Ale to pre porovnávacie merania nie je až také dôležité. Ak mikrofón funguje aj s notebookom, skús dať záložku RTA a po stlačení krúžku(nahrávania) sleduj obraz, či sa dostatočne so zvukom mení.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

mrba píše:Žiaľ, kalibrácia sa bez nejakého iného skalibrovaného mikrofónu alebo hlukomeru správne spraviť nedá, len odhadom. Ale to pre porovnávacie merania nie je až také dôležité. Ak mikrofón funguje aj s notebookom, skús dať záložku RTA a po stlačení krúžku(nahrávania) sleduj obraz, či sa dostatočne so zvukom mení.
Ano tie krivky sa menia podla zvukov, len sa mi nezda ta freq. na ktorej su peaky. Pustal som CD s freq 20Hz,25Hz,31Hz atd. no a peak bol vzdy posunuty o cca 10Hz vyssie.
Teda ked hral signal 25Hz tak ukazovalo peak na 35Hz cca.

Kazdopadne som dnes spravil nejake akoze meranie so zapnutym subom.

Obrazok treba rozkliknut, je do 200Hz ale nevojde sa a nechcem to zmensovat koli citatelnosti.

Obrázek

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Nevyzerá to nereálne, okrem SPL úrovne, ale tá nie je dôležitá. Čiže máš prepojený výstup z notebooku do zosilovača a mikrofón v posluchovom mieste?

Mohol by si si cez záložku generátor vygenerovať zvuk Pink PN a ten pustiť z reťazca alebo cez generátor ho pustiť priamo do zosilňovača a graf ktorý nasnímaš cez RTA dať save a ten potom umiestniť sem?

A dať aj 2 merania: so subom a bez aj od 20-20000Hz

a ak je možnosť niekde uložiť .mdat, aby sa dal stiahnuť.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Tu je meranie aj bez subu. Bende by same mali ist od 30Hz podla vyrobcu co aj sedi.(modra krivka)

So subom (cervena) to zacina kdesi v pivnici ;)

Obrázek

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Odrazy od stolíka by mali byť vidieť v meraní v záložke Impulse, zaškrtnuté len ETC. Viac o tom aj o hodnotách v miestnosti je tu.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

mrba píše:Nevyzerá to nereálne, okrem SPL úrovne, ale tá nie je dôležitá. Čiže máš prepojený výstup z notebooku do zosilovača a mikrofón v posluchovom mieste?

Mohol by si si cez záložku generátor vygenerovať zvuk Pink PN a ten pustiť z reťazca alebo cez generátor ho pustiť priamo do zosilňovača a graf ktorý nasnímaš cez RTA dať save a ten potom umiestniť sem?

A dať aj 2 merania: so subom a bez aj od 20-20000Hz

a ak je možnosť niekde uložiť .mdat, aby sa dal stiahnuť.
Ano notas mam cez jack/rca do zosiku. Nastavena referencna uroven pri akej pozadujem najlepsiu odozvu. Mikrofon do notasu a je na posluchovom mieste.(skusal som samo uz aj ine pozicie )

20/20000 dam niekedy navecer ked stihnem.

Uroven SPL som sa aj cudoval, a aj som to potom musel stiahnut na -10db ten generator.

Idem precitat to doporucene.

Skusal som inak pobehat s mic. po izbe a vcelku to zodpovedalo tomu co kde ako pocut.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Tak fajn :) Ja tiež nejakú dobu nebudem doma, tak večer pozriem.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Tak tu je to , ale neviem ako to zobrazit cele...
bez sw

Obrázek

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

aj so subom
Obrázek
Naposledy upravil(a) Lilian dne 21 led 2017 13:35, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět