Lilian

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Lilian

Příspěvek od Lilian »

Ahojte vsetci,

Za cele tie roky som nejako necitil potrebu sa predstavovat, ale teraz som k tomu akosi precitol.

Je toho strasne vela co by som mohol popisat, teda hlavne tie hifi zazitky. Pre skratenie len spisem co vsetko som doma mal a skusal.

K mojej osobe asi len tolko ze som rocnik 82, hifi zacinalo walkmanom. Neskor repro TESLA cez gramec so vstavanym zosikom TESLA. To boli sladke casi ked sa neriesilo nic len vykon a tlak na hrudnik v disko rytme *hura*

V podstate do nejakej 15tky som fical na stereu. Potom prisli pokusi s quadrofoniou ci ako to nazvat. Zdanlivy vrchol nastal po jednej letnej brigade kedy som si zakupil reciever Yamaha 396 tusim a bedne pioneer CS7xxx neviem uz.
Postupne pribudali DIY bedne na post centra a rear, potom sub.(nakoniec vsetko visaton v mega rozmeroch)

Toto som si uzival bezo zmien az kym som nezacal pracovat v predajni elektro kde sme mali posluchove studio. Tam som pricuchol k stereu a zacala preukrutna put za dokonalostou.

V konecnom dosledku som na ukor hypoteky na dom preinvestoval nehorazne peniaze na hifi. Zacal som komerciou potom akoby highend v podobe dovtedy neznamich znaciek.

Ku koncu stavby nastala aj situacia kedy som vsetko predal.

V novom dome som s vydinou ulachcit si zivot zriadil jednoduche (nie vsak lacne ) kino. Pozostavalo s nastennej verzie repro Audiophysic classic on wall, a primare.

Zase sa to roztocilo a skoncil som pri sucasnej zostave AP tempo 6, center celsius a classic compact ako rear. +sub TERRA (nerozlucny kamosi)

Casom sa rozpisem k comu som kedy ako dospel a tak, na jeden prispevok by toho bolo moc.

Tu je zoznam doteraz vlastnenych komponentov :

Zosiky:

AV- ONKYO 595, PRSC 886, Yamaha 396, 3800, HK 645, Marantz SR7002,AV9000, Classe SSP75, Audiolab AV8000, Lexicon MC1, Theta Digital casanova, Denon AVR3806

Stereo- Marantz PM15,MM9000, Pioneer A9, Vincent SA93, Audiomat Arpege, Electrocompaniet ECI2, Primare I30, A30.2, A30.5, BV P300sse,Classe CAV75

Repro- Canton GLE 5.1, bose acoustimas V, Focal elektra906, Focal profile, Dynaudio audience 42, focus 140, BW 805s, BW PM1, AudioPhysic Yara Classic,Yara compact , yara center, classic on wall, classic compact, Sitara, Tempo6, celsius

SW; Velodyne SPL1000R, BW CM asw10, Rel quake, AP terra

Odteraz sa chem zamerat na akustiku a kable.

Vdaka za prijatie a rady v hifi.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lilian

Příspěvek od Lilian »

Ach , ako som mohol opomenut analog.

Vlastnil som gramce Project DEBUT, RPM 9.1, RPM 1.3 genie....

Nikdy som to vsak nedotiahol do konca a tak teraz mam len zopar platni (cca 70ks)a na gramec pride cas az po doladeni akustiky.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Obrázek

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Tak toto bol prvy nakup akoze highend :) To som este netusil co to vlastne v skutocnosti je...

K tejto zostave som vtedya mal repro Canton chrono 5.o a velodyne . Bolo to uplne des. vyhodene peniaze. Nie tak chybou komponentov, ale zladenim a vyladenim.

Okrem gramca som vtedy este kupoval nove, 45tis. pm15, 40tis velodyne, dalsich cca 70tis. repro a reciever s dvd. kua, som myslel ze to bude na cely zivot.

Dufam ze to posluzi ako odstrasujuci pripad pre nove generacie.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Aktualne by som rad vyladil akustiku v tejto miestnosti. Mam dve moznosti ako umiestnit repro. Akusticke prvky mozu ist prakticky akekolvek. Suma na realizaciu je cca 1500e.

prva moznost

Obrázek

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

druha moznost (aktualna )

Obrázek

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Ak su repro pri velkej stene (moznost dva) sedim takmer v strede miestnosti. V tomto pripade sice nemusim moc riesit odrazi od zadnej steny, ale mam pocit ze je tam prepad na nejakej frekvencii okolo 150 az 300hz.

Ked sedim pri velkej stene ja, a repro su akoby v strede miestnosti, basova odozva je super, ale problem je s lokalizaciou,priestor nahravky je splosteny a hlavne pri kine toto rozostavenie nieje dobre koli surr.repro.

Pridavam meranie zo stredu miestnosti (repro som vsak vtedy mal nastenne,merane so subom, za gaucom nebola ta priecka)

Obrázek
Naposledy upravil(a) Lilian dne 14 led 2017 11:14, celkem upraveno 1 x.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Obrázek

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Obrázek

Dal som sem este zmanseninu, ale vlastne da sa pozriet aj ten velky obrazok ked sa klikne pravim / pozriet obrazok :roll:

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Pekné meranie. Vedel by si sem z neho pridať i obrázky s ETC z Impulse a Spectogram ? A aké sú celkové rozmery miestnosti?

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Zial ine grafi z merania nemam. Meral to u mna Zalan, + odporucanie na akusticke prvky. Takze som sa hlbsie nezaujmal.

K realizacii vtedy nedoslo , rad by som na to nadviazal teraz. Ale mam uz ine repro a ine moznosti tak asi bude treba nove meranie.

Rozmer miestnosti je š5xd6xv2,8. Bolo to merane v strede miestnosti (miesto posluchu samozrejme).

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

PC a chuť venovať tomu aj vlastný čas máš?

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

Lilian píše:Zial ine grafi z merania nemam. Meral to u mna Zalan, + odporucanie na akusticke prvky. Takze som sa hlbsie nezaujmal.

K realizacii vtedy nedoslo , rad by som na to nadviazal teraz. Ale mam uz ine repro a ine moznosti tak asi bude treba nove meranie.

Rozmer miestnosti je š5xd6xv2,8. Bolo to merane v strede miestnosti (miesto posluchu samozrejme).
A to si mu za tieto 3 grafy koľko za to vysolil? Ak to nie je verejné môžeš aj do sz. Vďaka.
Ten rozmer miestnosti je celkový, myslým tým obyvák+kuchyňa alebo len samostatný obyvák?
Ja by som sa priklonil k 2. možnosti, aktuálny stav. Aký je rozmer obyváku? Hoď sem nejaký plán, aj keď len rukou načrtnutý aj s umiestneným repro a posl. miesta, samozrejme s rozmermi.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

mrba

Chut aj cas je, ale s PC to neviem a nemam mikrofon ani sw.

Ja som to naladil usami a meranie ukazal stav, nic sa nedalo zlepsit nastaveniami. Jedine akustickymi prvkami. Verim svojim usiam, ale neviem ktoru freq. ako riesit (cim a kde ju tlmit atd.)

timcs

Cenu nebudem uvadzat, je to asi individualne. Ja som zo sluzbami Zalana spokojny. Napriek tomu ze som nesie cestou GIK.
Mam ine repro a cekovo ine predstavi. Musim to riesit odznovu...

Miestnost je spojena obyvacka s kuchynou (+jedalensky kut). Dam sem nejaky nacrtok.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Ani k žiadnemu AVRku nebol mikrofón?
Nejaké programy si si na PC už inštaloval?
Vieš sa v PC pozrieť, či máš nainštalovanú Javu?
Nenechal Zalan .mdat súbor z merania?

Odpovědět