Musím se připojit k Davidhighend a když jsem dostal svolení, tak tady mohu dát i nějakou fotku. Spoečně s Davidhighend jsme byli navštívit Lindemanna a poslechli a pokochali oko na jeho krásném aparátu. Kvalitní a bezchybné zpracování Lindemanna a Focalů je samozřejmostí, totéž je i po zvukové stránce. Já jsem měl možnost jej slyšet s ostupem cca dvou měsíců a musím říct, že posun ve zvuku byl dost znát. Mohu potvrdit, že JM-Lab Focal potřebují dlouhou dobu na rozehrání, takže změny ve zvuku se dají ještě očekávat dost velké.
Bedny mají dostatek místa do stran i do zadu, ale za bednami se momentálně řeší zatlumení, zatím provizorní je vidět za bednou, taky se zkoumal basreflex

. Už se těším na poslech zase s větším časovým odstupem a se zatlumením v rozích místnosti. Potom se může zdát nasměrování beden jako ideální v jiném směru než je to teď, tedy osa se protíná před posluchačem. To mohu říct z vlastní zkušenosti. Chce tomu dát čas, tady se nic neuspěchá.
Myslím, že SONY XA-20 ES se s tím statečně pere (takto se dá v pohodě poslouchat), ale na tuto první ligu asi nestačí. Myslím, že změnou CD playeru se posune celý systém mnohem dál. Krásně by zde seděl špičkový Lindemann 820S, ale ten není za hubičku, možná i jeho levnější kolega Lindemann 822 by stačil či jiný špičkový stroj. Taky se přidávám s přáním, aby Ti ten nový CD player vyšel co nejdříve

. Na závěr jsme ještě zkusili poslech přes sluchátka Sennheisser HD-650 a sypali jsme domů.
Tak přeji hodně spokojených poslechových hodin a taky se těším na další poslechový sesion

.
P.S.Valdo,Korýši Ty to máš kousek a stejnou krevní skupinu.