** MARETTI **

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
maretti
Kontaktovat uživatele:

** MARETTI **

Příspěvek od maretti »

Už delší dobu pročítám pozorně toto fórum a dnes jsem se rozhodl vystoupit z anonymity internetu. Jedním z důvodů je podělit se s těmi co mají zájem o zkušenosti (já jich rozhodně nemám tolik, abych je mohl rozdávat) a poškádlit naopak ty, kteří jich mají stejně/méně a přesto tu hlásají kolikrát věci, nad kterýma se popadám za břicho. Takže - taková společenská rebelie a exhibice :D

Nejsem žádný znalec vnitřku našich Hi-fi miláčků - součástkám, charakteristikám apod. prostě nerozumím. Naopak si názory některých na toto téma rád čtu. Ale o čem jsem přesvědčen - krásná krabička, která má ideální měřící charakteristiku, úžasně nízké zkreslení a nejlepší možné součástky poskládané vedle sebe - rozhodně není zárukou toho, že zvuk z ní vycházející bude příjemný, zábavný, muzikální apod. Hudba je prostě alchymie, nástroje na které muzikanti hrají jsou každý jiný a svým způsobem jsou svou jedinečností nedokonalé (každé piáno, housle apod.). Proto rozhodující je poslech, jak vás to baví a dokáže vtáhnout do sebe a nepustit. Zapomeňte na podobné marketingové keci, že pouze tento zesilovač umí zahrát věrně zvuk VIOLY ..... každý kdo byl někde na koncertě smyčcového kvarteta v kostele/chrámu/amfiteátru hraného bez reprodukce - prostě naživo hnané pouze akustikou prostoru ví, že každá VIOLA hraje jinak a i stejná VIOLA hraje různě podle akustiky prostoru - i když zkušení muzikant zvuk té své pozná kdekoli. Tím chci říct - neřešte jestli takto má znít právě VIOLA na vaší oblíbené nahrávce, to neví ani ten konstruktér. Pouze řešte, jestli vás to bude bavit stejně jako naživo, jestli bude
míst husí kůži a možná v koutku oka malou slzu ..... ;)

Konec keců a teď přejdu k tomu méně zábavnému a to na čem vlastně poslouchám svou oblíbenou hudbu ...

Začínal jsem a několik let jsem byl naprosto spokojeným majitelem integrovaného zesilovače Cambridge Audio 840A v2 ve spojení s CD přehrávačem Cambridge Audio 840C. Zvuk jsem hnal obyčejnými kabely do reprobeden TANNOY DC6T. Na začátky a poslech mé oblíbené hudby více než dostačující sestava - které jsem neměl co vytknout - při poslechu v panelákovém obývacím pokoji o velikosti 17 m2.

V tomto roce jsme se s rodinou přestěhovali do rodinného domu a s tím nastal problém. Najednou jsem měl mnohem větší prostor určený k poslechu hudby. Proto jsem začal s postupnou výměnou. Prodal jsem celou svou sestavu jednomu kamarádovi a na přechodnou dobu si koupil výborný integráč Electrocompaniet ECI-5 Mk II, přehrávač CD mám vypůjčený od kamaráda a konečně repro - tam už je první stavební pilíř nové sestavy - Wilson Benesch A.C.T. C60, které není třeba moc představovat (např. v německém Stereu dostaly krásných 97%). Do konce roku bych chtěl pořešit dělený zesilovač a nový CD přehrávač k reprobednám. Jako kabeláž už používám u mě osvědčenou a to NORDOST.

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ** MARETTI **

Příspěvek od efičák »

Mám respekt k Tvému představení. *thumbs up*

Integráč Elektrocompaniet má přesnost a k ní i muzikalitu. Vzácná kombinace pro pokročilé vnímače hudby.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Také vítám mezi námi a věř, že za společenskou rebelii a exhibici se u nás ovoce nedostává. Každá rebelie posouvá vývoj kupředu a každý příspěvek na fóru je vlastně exhibicí autora. Takže v pohodě.
Máš to *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Gratuluji k Tvému hrdinskému činu - zřízení vlastního vlákna :mrgreen:

maretti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maretti »

Jirko - vzhledem k prezentování značek mých budoucích komponentů to je hrdinský čin :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Hezke predstaveni a moc pohodovy interier poslechovky. *thumbs up* Mam rad, kdyz se reprodukce omezi jen na ty "nejnutnejsi" komponenty a..... HUDBU. :D

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Vítej rebele. *thumbs up*

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Máš pekný koberec ;)

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tony píše:Máš pekný koberec ;)
Ten totiž ladí s logem nových přístrojů a barvě jejich displejů :lol:

maretti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maretti »

jirie píše:
Tony píše:Máš pekný koberec ;)
Ten totiž ladí s logem nových přístrojů a barvě jejich displejů :lol:
:lol: Jen si dělej srandu Jirko .... víš jak obtížné je to čekáni ?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Jěště by to chtělo vymalovat do zelena a bylo by to dokonalé,navíc by se ti ukrátil čas čekání. :D

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

Náádhera, Gratuluji, a .... možná i trošku tiše závidím.

voltrix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voltrix »

Moc hezké bendy, velmi přesné. V tak velké, akusticky nijak neošetřené místnosti, ale působí trochu submisivním dojmem, možná by to chtělo vyšší řadu W.B s objemnějším zvukem ? Repro kabely jsou jistě výborné, jsou ovšem jediné, které ve svém řetězci zmiňuješ. Lehce to působí jako by tě kvalitní síťové napájení skrz samostatný rozvod pro Hifi + síťový kabel , pračku nebo alespoň distribuci zcela minulo. Přitom právě tato část je naprosto stěžejní k zajištění kvalitního zvuku celého aparátu. O kabelu mezi zesilovačem a CD také není zmínka... Pevně věřím, že otázku CD playeru již máš vyřešenu. Pokud tvůj přehrávač není na úrovni tvých beden ,a kabelů k nim připojeným , poměrně zásadně degraduješ přínos tvých W.B. Přesné čtení CD/SACD rozhoduje o tom ,co budou tvé kvalitní kabely přenášet a tvé repro hrát. A jak to vypadá s převodníkem?
Čeká tě ještě dlouhá cesta ale věřím že úspěšná.. *palec*
Good luck!

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

maretti píše:Nejsem žádný znalec vnitřku našich Hi-fi miláčků - součástkám, charakteristikám apod. prostě nerozumím. Naopak si názory některých na toto téma rád čtu. Ale o čem jsem přesvědčen - krásná krabička, která má ideální měřící charakteristiku, úžasně nízké zkreslení a nejlepší možné součástky poskládané vedle sebe - rozhodně není zárukou toho, že zvuk z ní vycházející bude příjemný, zábavný, muzikální apod. Hudba je prostě alchymie, nástroje na které muzikanti hrají jsou každý jiný a svým způsobem jsou svou jedinečností nedokonalé (každé piáno, housle apod.). Proto rozhodující je poslech, jak vás to baví a dokáže vtáhnout do sebe a nepustit. Zapomeňte na podobné marketingové keci, že pouze tento zesilovač umí zahrát věrně zvuk VIOLY ..... každý kdo byl někde na koncertě smyčcového kvarteta v kostele/chrámu/amfiteátru hraného bez reprodukce - prostě naživo hnané pouze akustikou prostoru ví, že každá VIOLA hraje jinak a i stejná VIOLA hraje různě podle akustiky prostoru - i když zkušení muzikant zvuk té své pozná kdekoli. Tím chci říct - neřešte jestli takto má znít právě VIOLA na vaší oblíbené nahrávce, to neví ani ten konstruktér. Pouze řešte, jestli vás to bude bavit stejně jako naživo, jestli bude
míst husí kůži a možná v koutku oka malou slzu ..... ;)
Ja som síce zatial odvahu spáchať podobné predstavenie nenašiel (ani sa nemám velmi s čím chváliť), ale pod tieto tvoje vety by som sa kludne vedel podpísať a vcelku vystihujú aj môj pohlad na HI-FI. *thumbs up* Dokonca som nedávno niečo v tomto duchu v už neviem v akej rozprave písal, ale asi nie takto pekne zrozumitelne.
Na základe toho úvodu som čakal nejaké "ludovejšie" stroje, ale na moje prekvapenie si priznal trochu vyššiu ligu. :shock:

Mohol by si napísať niečo o tom čo (aké žánre) počúvaš? Celkom by ma to zaujímalo a verím že nie som sám.

Alfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfik »

krásná krabička, která má ideální měřící charakteristiku, úžasně nízké zkreslení a nejlepší možné součástky poskládané vedle sebe - rozhodně není zárukou toho, že zvuk z ní vycházející bude příjemný, zábavný, muzikální apod.

Jistě, to zcela jistě jde podtrhnout a vytesat.

S takouvou krabičkou máš jistý jedině to, že zvuk vycházející z ní, bude maximálně možně podobný až skoro stejný tomu, co je do toho strčený z druhé strany.

Aby bylo to, co je do něj strčený a vycházelo z něj "příjemný, zábavný, muzikální", musíš hledat naopak přesně opačné vlastnosti té krabičky.

Odpovědět