Nejsem žádný znalec vnitřku našich Hi-fi miláčků - součástkám, charakteristikám apod. prostě nerozumím. Naopak si názory některých na toto téma rád čtu. Ale o čem jsem přesvědčen - krásná krabička, která má ideální měřící charakteristiku, úžasně nízké zkreslení a nejlepší možné součástky poskládané vedle sebe - rozhodně není zárukou toho, že zvuk z ní vycházející bude příjemný, zábavný, muzikální apod. Hudba je prostě alchymie, nástroje na které muzikanti hrají jsou každý jiný a svým způsobem jsou svou jedinečností nedokonalé (každé piáno, housle apod.). Proto rozhodující je poslech, jak vás to baví a dokáže vtáhnout do sebe a nepustit. Zapomeňte na podobné marketingové keci, že pouze tento zesilovač umí zahrát věrně zvuk VIOLY ..... každý kdo byl někde na koncertě smyčcového kvarteta v kostele/chrámu/amfiteátru hraného bez reprodukce - prostě naživo hnané pouze akustikou prostoru ví, že každá VIOLA hraje jinak a i stejná VIOLA hraje různě podle akustiky prostoru - i když zkušení muzikant zvuk té své pozná kdekoli. Tím chci říct - neřešte jestli takto má znít právě VIOLA na vaší oblíbené nahrávce, to neví ani ten konstruktér. Pouze řešte, jestli vás to bude bavit stejně jako naživo, jestli bude
míst husí kůži a možná v koutku oka malou slzu .....

Konec keců a teď přejdu k tomu méně zábavnému a to na čem vlastně poslouchám svou oblíbenou hudbu ...
Začínal jsem a několik let jsem byl naprosto spokojeným majitelem integrovaného zesilovače Cambridge Audio 840A v2 ve spojení s CD přehrávačem Cambridge Audio 840C. Zvuk jsem hnal obyčejnými kabely do reprobeden TANNOY DC6T. Na začátky a poslech mé oblíbené hudby více než dostačující sestava - které jsem neměl co vytknout - při poslechu v panelákovém obývacím pokoji o velikosti 17 m2.
V tomto roce jsme se s rodinou přestěhovali do rodinného domu a s tím nastal problém. Najednou jsem měl mnohem větší prostor určený k poslechu hudby. Proto jsem začal s postupnou výměnou. Prodal jsem celou svou sestavu jednomu kamarádovi a na přechodnou dobu si koupil výborný integráč Electrocompaniet ECI-5 Mk II, přehrávač CD mám vypůjčený od kamaráda a konečně repro - tam už je první stavební pilíř nové sestavy - Wilson Benesch A.C.T. C60, které není třeba moc představovat (např. v německém Stereu dostaly krásných 97%). Do konce roku bych chtěl pořešit dělený zesilovač a nový CD přehrávač k reprobednám. Jako kabeláž už používám u mě osvědčenou a to NORDOST.