vůbec nechápu, proč jsem se zde zaregistroval až nyní, ale lépe později než nikdy, že. Stále rád vzpomínám na dřevní doby kdy během mého středoškolského studia brácha donesl domů krabici s velkým nápisem Technics. Jeho známý si ji přivezl z Kuvajtu a bráchovi ji prodal. Po vybalení na nás vykoukl překrásný deck RS B100. A co teprve, když tam spustil kazetu, spousta barevných světýlek, úžasný peakmetr a tajemně mocné názvy jako dolby B,C či dbx. V té chvíli jsem ještě netušil, že nic uhrančivějšího u jiné značky už nespatřím. Bohužel brácha mě z neznámých příčin nějak s deckem nebyl spokojen a vyměnil jej za tuším RS TR212 a nakonec i ten prodal a dlouhou dobu pak měl jen nějaké šunty jako přenosný Hitashi apod.. Nyní mě napádá bajka o kupci, co obchodoval až vyobchodoval jehlu, a tu zratil v kupce sena. Ve mě však prvotní zážitek byl už pevně zakořeněn a po střední škole a nástupu do fochu jsem poctivě šetřil a šetřil. V roce 92 jsem si nejdříve pořídil zesák SU V700 abych jej v roce 93 vyměnil za CD player SL PS840, v 94 přibyl konečně zesák SU A900MK2 a v 95 ekváč SH GE90 a repro B&W. Bratru vrazil jsem do toho kolem 50 klacků, skládal jsem to několik let, ale ten pocit byl neopakovatelný. Bohužel brácha se mého finálního snažení nedožil, ale stále si představuji, jak by "čuměl" a mluvil něco o děle

Deckům a tunerům jsem se v té době už vyhnul, ve snaze být moderní. Tuto sestavu mám dodnes a jsem s ní stále spokojen. Jsem si vědom, že již v té době byly mnohem lepší produkty od jiných značek a dnes ani netřeba mluvit. Ovšem jelikož jsem člověk, který nemá žádné hudební vlohy, natož sluch, je mi úplný šumák jak zní různé bedny s různými zesáky. Tohle pro mě bylo vždy nepodstatné od chvíle, kdy mi v jednom hudebním studiu prodavač pouštěl různé zesáky přes různé bedny. "Slyšíte ten rozdíl?", ptal se mě. Kýval jsem hlavou, ale pravda byla, že mi vše znělo úplně stejně. Proto je u mě na prvním místě uspokojení potřeby vizuálního pocitu a ten ze všech možných značek naplňuje pouze Technics. Tak to je a už se to nezmění. Přiznávám, že jsem, co se kvality audio výstupu a obecně hifi týče ignorant a je to možná i proto ten důvod, proč jsem se zde objevil teprve nyní. Proto se také nehodlám vyjadřovat k věcem, kterým nerozumím. Ale jen k tomu, co mě zajímá v oblasti Technicsů, protože si chci do své pracovny (kde trávím drtivou část dne) pořídit pár pro mě výběrových komponent od Technics, které pro mě byly před 20 lety finančně tabu. Uvažuji o děleném zesilovači SU A900S Reference s předzesilovačem; Deck nejlépe RS B100, pokud nebude k mání tak zkusím sehnat RS B965 a gramec SL QD33. Tuto trojkombinaci volím proto, že se chci v pracovně věnovat poslechu mých oblíbených LP titulů, které podle potřeby budu nahrávat na kazety a tím uspokojovat mé pocitové a vizuální potřeby.
Tolik o mě, abyste si udělali obrázek, cože za troubu se tu objevil

Pokud by například někdo zjistil, že jsem ideální kandidát k tomu, aby se zbavil svého plně funkčního Decka z výše uvedených, budu jedno velké ucho...