Mike_Czech

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Re: Mike_Czech

Příspěvek od Mike_Czech »

No, recenze bych tomu úplně neříkal :D, ale díky.
Jsou to spíš ve zkratce osobní pocity z daných přístrojů, či reprosoustav.

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Jó Mike, taky jsem rád že sem pinkneš svoje vlastní postřehy a zkušenosti které si rád počtu, protože mám rád tyhle starý ,,krámy" ze kterých se nechá vydolovat po kontrole a vytuneni velmi kvalitní zvuk.

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Je vidět, že tě to testování baví. Mít přehled se u tohoto koníčka vyplatí, a jinak ten přehled nezískáš.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Marantz PM80 jsem vlastnil, z repro ELAC to byl mimo jine CL102i (hodne povedene bedny).
Byt jde o subjektivni vnimani a recenze, casto to pomuze nekomu dalsimu zaradit do uzsiho vyberu konkretni tip k nakupu. Velmi prinosne (nejen) zacinajicim hifikum a hlavne jsou starsi kousky, ktere nabizi opravdu hodne muziky za smesne penize. Doporucuji zkusit AKAI AM-xx pokud ti jiz nejaky rukama neprosel *bravo*.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Koudy děkuji za tip. Jestli bude možnost, určitě vyzkouším. Od Akai jsem zatím slyšel GX 95 Cassette Deck a nebylo to vůbec špatné.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Testuji tu cca dva týdny středně velké regálovky Pilot CD 400 MK III.
Za mne vzhledem k ceně (cca 8-9 tis.) velmi dobře hrající bedna. Hned jak jsem je viděl, tak jsem tušil, že budou hrát dobře, mají středový reproduktor od Seas stejně jako mé Onyxy. Výšky jsou neagresivní, ale při tom detailní. A dvacítka basák už také dokáže zahrát celkem obstojně.
Hodně záleží na umístění a to nejen kvůli zadnímu bassreflexu. Zkoušel jsem je jak s lampou , tak i s Luxmanem, se kterým budou hrát u svého majitele a opravdu mne potěšilo, jak hrají. Znám a slyšel jsem i lépe hrající regálovky, ale v této ceně jich takto dobře hraje opravdu málo *palec*
Přílohy
20220810_200728.jpg
20220810_200659.jpg

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Pěkný Michale, co se týče toho středového reproduktoru od seasu tak ten zrovna mě moc neseděl když jsme onyxy hráli u mě, ale každému se líbí něco jiného. Jinak koukám že jsi si pořídil dekl na lampáče *palec* .

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Jj, zatím je půjčený, uvidím, jak mi bude vyhovovat.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Zdravím zase po delší době.
Měl jsem tu zase pár historických kousků na hraní a porovnání.
Asi nejvíce mne zaujal Receiver Marantz 2250B. Krásný kousek s neskutečným zvukem. Mám zvuk starých Marantzů moc rád. Není to dokonalý zvuk, ale je velmi živý a zábavný. Papírově jen 50W v 8 ohmech , ale pocitově bych řekl, že měl mnohem více šťávy. Škoda, že už dnes Marantz takový zvuk neumí vyrobit. Za mne osobně Marantz skončil v okamžiku , kdy začal vyrábět zesilovače s dálkovým ovládáním. Ne že by ta dálka měla nějaký vliv, jen cokoliv co jsem od této doby od Marantzu slyšel, už zkrátka nebylo ta pěkné. Snad časem na něco novějšího narazím, co bude hrát tak muzikálně jako tyto staré kousky.
Přílohy
A38AB2F3-5D69-4FD4-B391-5DD14049E3DC.jpeg
BF8937E1-9C75-4819-90B1-AE4273E12F6A.jpeg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Konečně se mi dostaly domů jedny Infinity Kappa, velmi dlouho jsem si je chtěl u sebe poslechnout, protože jsem na ně slyšel hodně názorů a dosti protichůdných. Měl jsem možnost poslechnout u sebe Kappa 8.2i.
Za mne jsou to majestátní bedny , nádherný kus nábytku.
Zvukově mne osobně neoslovily. Za prvé potřebují pořádné krmení, což jsem tu zrovna neměl a za druhé to nejsou úplně univerzální bedny na každý žánr a za třetí na můj malý prostor se tento typ beden úplně nehodí. Jsou to bedny do aspoň 20 m2, spíš více. První dojem je wow, velmi výrazná basová složka , což mám rád, ale musím tam slyšet i to ostatní a to se mi už bohužel tolik nelíbilo. Na rockové nahrávky super, ale jazz nebo vážná hudba jim aspoň podle mne moc nesedí. Zvukově k nim nejblíže mi přišli Vulkány od Quadralu.
Přílohy
E8EBDA2D-9161-4D33-BB4A-98E2D815C098.jpeg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Naopak další reprosoustavy, které jsem tu měl (bohužel opravdu jen na pár hodin, takže jsem je nestihl ani pořádně vyfotit), ve mne probudily velký zájem o tuto značku.
Vienna Acoustics model Mozart MK 1
Už jsem jedny Vienny doma měl, malé regálovky Cello a už tenkrát se mi zvedlo obočí a zbystřil jsem,
když zazněla hned první skladba a u Mozartů to bylo stejné.
Hned při první skladbě se mi tyto reprosoustavy začaly líbit.
Vienny mají opravdu velmi dobré středové pásmo a výšky a skvělé podání prostoru.
Hrají líbivě, velmi snadno a neúnavně se poslouchají napříč jednotlivými žánry.
Nejsou úplně analytické, ale to mně osobně vůbec nevadí. Naopak u nich oceňuji,
že hrají nevtíravě a neagresivně a dají se poslouchat celý den.
Přílohy
20201114_085639.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Poslední kousek , co jsem měl možnost si osahat a poslechnout byl gramofon Sony, model PS-1150.
Celkem hezký gramofon v dřevěném kabátu s MM přenoskou.
Zvukově bych řekl průměr. Nehrál špatně, ale ani nijak překvapivě, nicméně jako okrasa obýváku nebo poslechovky super *2thumbsup*
Přílohy
B061FE92-0590-468D-9ACC-30F9324B6084.jpeg

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Ahoj Michale, tak, že Vienny už jsou pryč ? Myslel jsem, že si je necháš.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Taky nechal, ale vyšší model Beethoven ;) .
Bylo to hodně vyrovnané, ale nakonec jsem musel uznat, že hrají o něco lépe a tak už tu zůstaly.
Takže mám nový přírůstek do sestavy *hura*
Přílohy
15506065-C2C1-452D-88F1-FCB92A7B806D.jpeg
55FF2AF1-6AA6-482B-A0B3-064E2FC42CAC.jpeg

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Wow pekne kousky, vzdycky jsem chtel nejake Vienna zkusit. Jak to hraje s lampama?;)

Odpovědět