Mike_Czech
Re: Mike_Czech
Leony,
nechci se nikterak vměšovat do vaší diskuse,ale dovoluji si doporučit misto Ortofon Bronze nějaký model od Audiotechnica, protože za poloviční peníze dostaneš stejnou kvalitu.
nechci se nikterak vměšovat do vaší diskuse,ale dovoluji si doporučit misto Ortofon Bronze nějaký model od Audiotechnica, protože za poloviční peníze dostaneš stejnou kvalitu.
Díky za radu, teprve se rozhlížím.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš MM přenosku, tak mužů doporučit Rega Exact, slyšel jsem jí na 2 gramofonech a zvuk opravdu velmi slušný.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pěkné počtení o starých strojích 

................
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem tu malý DUEL.
Zesilovače od Kenwood a Pioneer přibližně ze stejné doby a i cca stejně umístěné v portfoliu obou značek.
Modely KA-3300 a z Blue Line řady SA-608.
Osobně u mne vyhrál Kenwood, ale je to trochu složitější.
Vzhledově si mi více líbil Pioneer, ten design a zpracování je opravdu povedené i u těchto nižších řad.
Zvukově, dokud jsem hrál ze stejného zdroje a na stejné kabeláži, tak byl na tom Pioneer o něco málo lépe, ale když jsem pak u Kenwoodu dal jiné reprokabely, tak měl jednoznačně navrh.
Bohužel pérkové terminály u Pioneer jsou v tomto ohledu dosti limitující, u Kenwoodu jsou šroubovací terminály, takže bylo více možností si výsledný zvuk doladit.
Jinak musím říct že na to, že to nejsou nijak vysoké modely, tak ani jeden zesilovač nehrál vyloženě špatně. Oba zesilovače slušná dynamika i rozlišení nástrojů, jen ten prostor nahrávky byl o něco slabší.
Zesilovače od Kenwood a Pioneer přibližně ze stejné doby a i cca stejně umístěné v portfoliu obou značek.
Modely KA-3300 a z Blue Line řady SA-608.
Osobně u mne vyhrál Kenwood, ale je to trochu složitější.
Vzhledově si mi více líbil Pioneer, ten design a zpracování je opravdu povedené i u těchto nižších řad.
Zvukově, dokud jsem hrál ze stejného zdroje a na stejné kabeláži, tak byl na tom Pioneer o něco málo lépe, ale když jsem pak u Kenwoodu dal jiné reprokabely, tak měl jednoznačně navrh.
Bohužel pérkové terminály u Pioneer jsou v tomto ohledu dosti limitující, u Kenwoodu jsou šroubovací terminály, takže bylo více možností si výsledný zvuk doladit.
Jinak musím říct že na to, že to nejsou nijak vysoké modely, tak ani jeden zesilovač nehrál vyloženě špatně. Oba zesilovače slušná dynamika i rozlišení nástrojů, jen ten prostor nahrávky byl o něco slabší.
Rad citam tieto tvoje reporty. Super
jj,pérovky, to je utrpení. Pořádný kabel v tom nedrží. Naštěstí výměna není nijak nákladná.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Díky blesku, jsem rád, že to někoho baví číst a má to nějaký smysl, to tu psát.
A neboj budou další , mám přislíbenou zápůjčku pár zajímavých kousků
Máš pravdu Leo, bohužel majitel Pioneera ho má jako sběratelský kus v krásném stavu a chce ho mít v originálu.
A neboj budou další , mám přislíbenou zápůjčku pár zajímavých kousků

Máš pravdu Leo, bohužel majitel Pioneera ho má jako sběratelský kus v krásném stavu a chce ho mít v originálu.
Krasne vintage hifi kousky
! Vzpominam na KENWOOD KA-601, ktery jsem vlastnil. Zaroven si pamatuji jak jsem u jineho koncoveho zesiku valcil s perosvorkami, nebyla cesta jak vecpat ani krizova ctyrka bez koncovek
.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ten puristický celohliníkový design je krásný u obou strojů
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Kluci , tohle byl neskutečný Nářez
.
Jenom dostat ho na ten stolek , se tam skoro ani nevešel.
Třicet kilo Macek s neskutečným zvukem. Tento stroj jsem si opravdu užil. Zvuk podobný starému Marantz, ale řekl bych že ještě o něco dotaženější k dokonalosti. O něco klidnější projev s větší úderností než u Marantz.
Krásně čistý projev , úplně jsem čučel s otevřenou pusou a možná mi ukápla i slina
Fisher RS-1060 , za mne pecka přístroj

Jenom dostat ho na ten stolek , se tam skoro ani nevešel.
Třicet kilo Macek s neskutečným zvukem. Tento stroj jsem si opravdu užil. Zvuk podobný starému Marantz, ale řekl bych že ještě o něco dotaženější k dokonalosti. O něco klidnější projev s větší úderností než u Marantz.
Krásně čistý projev , úplně jsem čučel s otevřenou pusou a možná mi ukápla i slina

Fisher RS-1060 , za mne pecka přístroj

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky když jsem viděl něco od Sanyo, tak to byla nějaká plastová hračka nebo něco spotřebního , o co bych pohledem ani nezavadil, takže když jsem viděl tento kousek, tak jsem nevěřil, že ta značka zepředu tam není jen nalepená z legrace
Tak fakt není
.
Tento celkem slušný obr v pravém dřevě s celohliníkovým odlitkem šasí je výborný gramofon. Velikostně je stejný jako Denon DP-59L nebo Kenwood KD-990 takže vyloženě jako vlajkové lodě.
Zvuk s MM přenoskou Shure výborný. S nějakou MC přenoskou si dokáži představit že potrápí mnoho dnešních gramofonů za statisícové částky
Takže Sanyo TP800SA, nevěřím tomu že to píšu
jednoznačně doporučuji 

Tak fakt není

Tento celkem slušný obr v pravém dřevě s celohliníkovým odlitkem šasí je výborný gramofon. Velikostně je stejný jako Denon DP-59L nebo Kenwood KD-990 takže vyloženě jako vlajkové lodě.
Zvuk s MM přenoskou Shure výborný. S nějakou MC přenoskou si dokáži představit že potrápí mnoho dnešních gramofonů za statisícové částky

Takže Sanyo TP800SA, nevěřím tomu že to píšu

Pánové naprosto vás chápu. Ulítávám na stejný vlně starých strojů. A hudební zážitek famózní. Jen mě sere, že až to tu zabalím, tak to nejspíš skončí ve sběrným dvoře.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Je potřeba to někomu předat, byla by to vážně škoda kdyby to skončilo někde ve šrotu