Mike_Czech

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mike_Czech

Příspěvek od blesk666 »

Paradoxne tieto stare “plecky” mavaju kondenzatory casto kondenzatory v lepsom stave ako mnohe 10rocne pristroje

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Dostala se mi náhodou na chvilku do ruky sestava od Pioneer, model zesilovače SA-620 i s tunerem TX-720L.
Musím říct, že jsem si chvilky s těmito přístroji užil. Nebyl to High-End zvuk, ale na druhou stranu se tato sestava velmi dobře poslouchala celý den. Pěkný, neagresivní, muzikální zvuk. Do kanceláře nebo do dílny si je umím v pohodě představit *palec*
Přílohy
IMG_4428.jpeg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Měl jsem mezi svátky volno a tak jsem si tu udělal takovou menší Phonopárty

Tak to vezmu nějak popořadě:

Pioneer PL-12D – krásný model ve dřevěném provedení, výborný zvuk,
jednoduchý gramofon jak na ovládání, nastavení, tak i údržbu.

Pioneer PL-255 – žádný velký zázrak vzhledově, ale zvukově to úplně zlé nebylo.

Thorens TD 160 – Nádherný stroj ve dřevě s přenoskou Shure M75ED.
Opět jednoduchý gramofon jak na ovládání, nastavení, tak i údržbu. Pěkný detailní zvuk.
Moc se mi líbil, dokázal bych si ho u mne představit, jen nevím, kam bych to všechno za chvíli dával :lol:
Přílohy
IMG_4278.JPEG
IMG_4450.JPEG
IMG_3798.JPEG

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Dále jsem tu měl 2 vysoké modely Dual a to 731 Q a 621.

Dual 731 Q – Moc pěkný a těžký gramofon v eloxu. Plný automat, velmi dobré dílenské zpracování.
Zvukově mne moc neoslovil, chtělo by to lepší přenosku a pak by to asi bylo zajímavé.

Dual 621 – také krásný kousek, osobně kdybych měl vybrat mezi oběma, tak bych si vzal spíš tuto 621 než 731 Q, se stejnou přenoskou mi přišlo, že hrál gramofon o něco lépe a i celkové soužití s tímto gramofonem mi pocitově přišlo lepší. Nicméně je to asi opravdu spíš pocitové, osobně nemám moc rád automatické gramofony a čím je tam té automatiky měně tím (alespoň pro mne) lépe.
Přílohy
IMG_4294.JPEG
IMG_4289.JPEG

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Jako další jsem tu měl gramofony od Technics, modely PL-750, SL-Q3 , SL-5300 a SL-1500.

PL-750 – nechci říct úplně, že to bylo špatné, to ne, ale ani mne nijak moc nepřekvapil.
Už na první pohled je to vidět, že je to taková lepší spotřebka a i zvuk tomu odpovídal.

SL-5300 – o něco lepší než ta 750, nebudil dojem laciného plastového gramofonu, ale i tak mne moc neoslovil.

SL-Q3 – velmi podobné jako SL-5300, ani špatné, ale ani nic co by mne extra nadchlo. Vzhledově tuctový gramofon.

To SL-1500 bylo jiné kafe. Krásný, kovový, těžký gramofon s moc pěkným zvukem, navíc mne dostalo to barevné provedení. Taková zvláštní šedivá, jako základovka na auto, industriál, opravdu moc pěkné. Technics jako značka mi nikdy moc neříkala, ale tohle se jim povedlo. Zvukově také moc příjemné a na velmi slušné úrovni, výborné detaily a prostor.
Přílohy
IMG_4158.JPEG
IMG_4303.JPEG
IMG_4298.JPEG
IMG_4147.JPEG

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Další dva kousky, co jsem měl možnost vyzkoušet, byly JVC a to modely JVC L-A55 a QL-A5
Musím říct, že oba dva gramofony milé překvapení. Vzhledově relativně tuctové gramofony, neurazí, ale ani nijak zvláště nezaujmou, ale zvukově oba velmi slušné. Moc jsem si to s nimi užil a dokázal bych si je představit v sestavě pro celodenní poslech.
Přílohy
IMG_3990.JPEG
IMG_4425.JPEG

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Denon jsem si nechal na závěr. Mám gramofony od Denonu rád, vlastně ani nevím proč. Možná proto, že většinou tyto gramofony opravdu hrají moc dobře. Ani si nepamatuji, že bych tu měl Denon gramec a nelíbil se mi zvuk. Navíc jejich gramofony jsou vzhledově krásné a ne jinak tomu je u GT-700, který jsem měl možnost vyzkoušet. Tento gramofon jsem si opravdu užil.
Přílohy
IMG_4423.JPEG

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Naskytla se příležitost a tak jsem neváhal a vyzkoušel jsem Reproduktory Sansui SP 3500A.
Rok 1975 a váha téměř 23 kg, krásné a celkem velké kousky. Zvukově krásně čistý zvuk.
Rozhodně ale nezapadnou do každé sestavy a místnosti.
U majitele, který má větší místnost, tak bedny hráli opravdu skvěle.
U mne to tak ale bohužel nebylo, takže opět se mi potvrdilo,
že to že někde něco hraje nebo nehraje v jednom prostoru, neznamená,
že to jinde v jiné sestavě nemůže být úplně jinak.
Přílohy
Sansui.jpg

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pekne vintage bedny a strojky. To je super mit v okoli nekoho, kdo ti je pujci na poslech, clovek si hodne rozsiri obzory a muze narazit na zajimave klenoty za par kacek *2thumbsup*.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

To rozhodně, je to spousta zkušeností, proto když je možnost, tak neváhám a hned do toho jdu.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Měl jsem tu na porovnání mého německého Balladu, rakouského bratříčka Wasami MC-5881A.
Byl jsem schválně zvědavý, jestli hrají stejně nebo ne, protože ho v podobných obalech vyráběli, či vyrábí
i jiné značky jako např. T.A.C. (Vincent) aj.
Původně asi vychází všechny tyto zesilovače z jednoho a to z Yaqin MC-5881A.
Tak se stejným osazením lamp nehrají stejně, Ballad hraje pro mé uši lépe.
Je slyšet hned u první skladby, že to Wasami je na stejné sestavě odlišné.
Asi si prodejci nechávají pravděpodobně dávat jiné osazení součástek.
Wasami mi přišlo maličko upištěné a řezavé na výškách, ale byl to rozdíl opravdu minimální.
pravděpodobně by se to dalo doladit kabely a nebo jiným osazením lamp.
Přílohy
Wasami.jpg

midu
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od midu »

Zdravím, mám Vasami vyzkoušený s několika typy lamp, znám i Ballad SP6 mkIV, mohu se zeptat jaké lampy /typ a výrobce / jste měl /příp.zkoušel/u Vasami i vašeho Ballad - a jak se Vám zvukově jevily /výkonové příp.i budicí/ , díky MD.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

blesk666 píše:
01 led 2024 02:04
Paradoxne tieto stare “plecky” mavaju kondenzatory casto kondenzatory v lepsom stave ako mnohe 10rocne pristroje
Ano to potvrzuji, nicméně problém bývá například u problémových tranzistorů 2sc458, které se doporučují vyměnit z důvodu totálního poklesu bety. Navíc způsobují výrazný šum, který je dost slyšet. Dříve se dost používaly . Měnil jsem je u mých dvou receiverů ze 70. let.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Midu: u těchto zesilovačů se v preampové části moc vymyslet nedá, nejlepší co tam zvukově lze dát je 6N1P-EV.
V koncové části záleží, jaký zvuk preferuješ, lepší prostor , ale méně basů měla Světlana 6L6, případně EL-34.
Lepší bas zase měla 6L6 od Sovtek nebo TAD Premium.
Je to hodně individuální, zaleží, co si u tebe sedne.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Měl jsem tu souboj tří zesilovačů v celkem rozdílných cenových relacích, ale zvukově musím říct, že to dopadlo trochu jinak než bych čekal.

Accuphase E-206 - výborný zesilovač s velmi příjemným zvukem, výborné detaily a velmi slušný prostor a separace nástrojů. Zvukově vítěz, celkem jednoznačně, ale cenově více jak dvojnásobek Luxmana a téměř pětinásobek Onkya.

Luxman LV-113 - cenově uprostřed mezi Accuphase a Onkyo, ale zvukově bych řekl, že z tohoto tria nejhorší zvuk. Nehraje špatně, to vůbec ne, slyšel jsem spoustu horších zesilovačů, ale tady neměl šanci.

Onkyo A-8850 , vzhledově tuctový stroj, ale zvukově musím říct, že to vůbec není zlé. Výborný phono preamp a zvukově Luxmana porazil a Accuphasu celkem šlapal na paty. Jediná nevýhoda u Onkyo zesilovačů je ten multipřepínač, proto se prodávají celkem levně, ale zvukově bych si troufl říct, že mají na mnohem vyšší cenovku, než za kterou se dají běžně sehnat.
Přílohy
IMG_3791.jpeg
IMG_3794.jpeg
IMG_5110.jpeg

Odpovědět