Mike_Czech
Re: Mike_Czech
Mam starsi model SDA 2175, ale hraje vyborne, je to docela slusne kladivo. Mel jsem moznost mit i SDA2400, ale protoze slo o pokus biampu od klavesnice bez poslechu, tak jsem sahl po levnejsim 2175.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
To chápu, pokud to chce člověk jen vyzkoušet a nejde na jistotu, tak bych to asi řešil stejně. Každopádně jestli budeš mít možnost si tu 3400 poslechnout, tak neváhej, pokud je dobře nastavená, tak hraje skvěle 

Urcite pokud bude moznost, rad poslechu
.

Netvrdim, ze by vysledny nazor nakoniec nebol rovnaky.Mike_Czech píše: ↑09 úno 2025 14:07Ahoj Koudy,
ten Lyngdorf mne opravdu zvukem překvapil, hraje parádně![]()
Zkoušeli jsme jak Dirac u M33 , tak i Room perfect u Lyngdorfa a vždy jsme se vrátili zpět, přišlo nám to oběma horší.
Ale tieto systemy treba vediet pouzivat, ked sa to necha na automatiku, tak to vacsinou dopadne nie moc dobre.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím tě Fidji,
Maš naprostou pravdu, také jsme to velmi rychle pochopili, že si to bude potřeba nejprve trochu nastudovat a možná i dát lepší mikrofon, pak bude výsledek snad lepší.
Maš naprostou pravdu, také jsme to velmi rychle pochopili, že si to bude potřeba nejprve trochu nastudovat a možná i dát lepší mikrofon, pak bude výsledek snad lepší.
Zaujimave. Ten NAD pouziva moduly Purifi Eingentakt 1ET400A ktore vyborne meraju a uz pomerne slusny zvuk to ma (tiez. ale nie uplne moja salka kavy). Ten Lyngdorf ma ten D-class podla merania nejaky starsi, alebo nie velmi vydarenu implementaciu a povedal by som, ze to je to horsie z obich svetov: “sice je to D-class s SMPS zdrojom, ale aspon o to blbsie to meria”Mike_Czech píše: ↑09 úno 2025 13:33Byl jsem u kolegy na porovnání NAD M33 a Lyngdorfa TDAI-3400. I když Déčkové zesilovače nemám zvukově moc rád, tak musím uznat , že s každou generací je zvuk lepší a lepší. Navíc tedy Lyngdorf má přes počítač nepřeberné množství všelijakých nastavení. Oproti NAD M33, která má poměrně analytický zvuk, tak Lyngdorf mi přišel mnohem víc muzikální.
https://audiosciencereview.com/forum/in ... rt-1.6738/
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem tu zajímavý duel dvou dělených zesilovačů.
Vincent SA-31 s koncem SP-331 a proti němu Kenwood C2 s koncem M2A.
Říkal jsem si, že ten novější Vincent toho Kenwooda asi zadupe.
Tak to jsem se hrozně spletl.
I když Vincent zesilovače nehrají špatně, tak na toho Kenwooda neměl šanci. Opět se mi potvrdilo, že podceňovat staré zesilovače se nevyplácí a že Kenwood ve svých nejlepších letech opravdu uměl
Vincent SA-31 s koncem SP-331 a proti němu Kenwood C2 s koncem M2A.
Říkal jsem si, že ten novější Vincent toho Kenwooda asi zadupe.
Tak to jsem se hrozně spletl.
I když Vincent zesilovače nehrají špatně, tak na toho Kenwooda neměl šanci. Opět se mi potvrdilo, že podceňovat staré zesilovače se nevyplácí a že Kenwood ve svých nejlepších letech opravdu uměl

Mel jsem Kenwood M1A a byl za smesne penize paradni. Nejvetsi slabinu mel ovsem v divnem otocnem systemu uchyceni reprokabelu, ktere vubec nebyly dimenzovane na dnesni "hadice". Zmineny Vincent delenec ma kamarad a hodne zelezi jake ma elektronky a v jake jsou kondici! Jinak opet dalsi pekne srovnani.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Že by ti konstruktéři, když dokázali navrhnout takový dobrý zesilovač, nevěděli, že z něho k repro musí vést kabel tlustý jako prst?
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
No je pravda , že ty repro terminály se jim opravdu nepovedli.
Nicméně v té době se ještě hadice mezi repro a zesilovači moc neřešili.
Nicméně v té době se ještě hadice mezi repro a zesilovači moc neřešili.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No právě. Možná proto, že je vliv těch "hadic" diskutabilní? Byli to zkušení konstruktéři, žádní blbci.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Byl jsem si u kamaráda omrknout a poslechnout streamer Bluesound Node model ICON.
Aktuálně jejich nejvyšší model. Vzhledově mne to úplně neuchvátilo, ale to je věc vkusu. Trochu mne překvapilo, že displej není dotykový, takže ovládání buď telefon, tablet, pc a nebo dokoupit dálkové ovládání.
Že nemá v základu za tyto peníze dálku mne také celkem překvapilo, ale to už je asi bohužel trend dnešní doby, platit za vše. Jediný model který měl dálkové ovládání v balení, byl snad jen výroční model X.
Zvukově, když to porovnám s modelem X , tak je to určitě posun vpřed, proti běžné verzi Node 3 a 4 je to velký skok. V porovnání s Eversolo DMP-A6 to bylo vyrovnané. Pocitově za mne vyhrálo Eversolo, protože nevím proč, ale osobně mi bluOS a ovládání přes tento software moc nesedí.
Aktuálně jejich nejvyšší model. Vzhledově mne to úplně neuchvátilo, ale to je věc vkusu. Trochu mne překvapilo, že displej není dotykový, takže ovládání buď telefon, tablet, pc a nebo dokoupit dálkové ovládání.
Že nemá v základu za tyto peníze dálku mne také celkem překvapilo, ale to už je asi bohužel trend dnešní doby, platit za vše. Jediný model který měl dálkové ovládání v balení, byl snad jen výroční model X.
Zvukově, když to porovnám s modelem X , tak je to určitě posun vpřed, proti běžné verzi Node 3 a 4 je to velký skok. V porovnání s Eversolo DMP-A6 to bylo vyrovnané. Pocitově za mne vyhrálo Eversolo, protože nevím proč, ale osobně mi bluOS a ovládání přes tento software moc nesedí.
Zajímavé, a poučné zkušenosti s mnoha komponenty, mnoho lidí by ti mělo za to poděkovat. 

S tím DO u streameru je to ošidné. Např.Lumin je standardně nedodává ani ke streameru 10x dražšímu než je Node. Pravda, jde za "babku" dokoupit.