Mike_Czech
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mike_Czech
Protože mám rád repro od Vienna Acoustics, tak jsem využil příležitost a porovnal mé Beethoveny s první verzí a když už jsem v tom byl, tak jsem k tomu přidal i Mozarty s páskovým výškáčem.
I když to tak nevypadá, tak velikost beden je dost podobná, viz foto.
Mozarty hrají parádně, jak je u Vienny zvykem, výborný prostor a detaily, trochu mi chyběl bass.
Mezi Beethoveny byl rozdíl minimální, jen u té starší verze mi přišlo, že scéna byla o něco málo menší, ale kdybych neměl přímé porovnání, tak bych to možná ani nepoznal.
I když to tak nevypadá, tak velikost beden je dost podobná, viz foto.
Mozarty hrají parádně, jak je u Vienny zvykem, výborný prostor a detaily, trochu mi chyběl bass.
Mezi Beethoveny byl rozdíl minimální, jen u té starší verze mi přišlo, že scéna byla o něco málo menší, ale kdybych neměl přímé porovnání, tak bych to možná ani nepoznal.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Další velmi zajímavé repro, které jsem měl možnost vyzkoušet, byl model EL-180 od Elac.
Šlo o nejvyšší model nižší řady. Vzhledově tuctové černé bedny v imitaci dřeva, ale osazení z vyšší řady a musím říct, že se mi zvuk opravdu líbil. Určitě to nejsou bedny pro každého.
Jsou už relativně velké a zvuk za mne tak na rock, metal, elektronická hudba. Vážná hudba a jazz se mi na nich tolik nelíbil
Šlo o nejvyšší model nižší řady. Vzhledově tuctové černé bedny v imitaci dřeva, ale osazení z vyšší řady a musím říct, že se mi zvuk opravdu líbil. Určitě to nejsou bedny pro každého.
Jsou už relativně velké a zvuk za mne tak na rock, metal, elektronická hudba. Vážná hudba a jazz se mi na nich tolik nelíbil
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Poslední bedny, které jsem měl možnost vyzkoušet byly středně velké regály Altec Lansing 95.
Zajímavý zvuk. Vzhledem k ceně velmi slušné podaní prostoru
a separace nástrojů.
Hodně zaleží na umístění a zbytku sestavy, ale když si sednou se zbytkem řetězce, tak moc příjemné repro pro celodenní poslech.
Zajímavý zvuk. Vzhledem k ceně velmi slušné podaní prostoru
a separace nástrojů.
Hodně zaleží na umístění a zbytku sestavy, ale když si sednou se zbytkem řetězce, tak moc příjemné repro pro celodenní poslech.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím zase po delší době, měl jsem tu na porovnání zase pár zajímavých reprosoustav a tak se podělím o zkušenosti.
Asi nejlepší z těch tří co jsem měl možnost slyšet byla reprosoustava Heco Superior 930. Za relativně pár korun hodně zajímavý zvuk. Výborné středy a výšky, bas u mne trochu slabší, ale jsou dost velké a měl jsem trochu problém s umístěním. Když jsem je slyšel u majitele, tak bas parádní.
Druhé kousky které jsem si poslechl byla reprosoustava od KEF model 304. U nich se mi moc líbil prostor a moc pěkné podání scény s rozlišením nástrojů, plus že hráli jemně a neotravovali mne ani po několika hodinách poslechu.
Poslední reprosoustava mne mile překvapila. Canton LE 100 S, zajímavý model. Osobně mi zvuk Cantonů nikdy moc neříkal a ani tady to nebyl nějak zásadně dobrý zvuk.
Ale.
Když vezmu poměr cena a výkon, tak to vlastně nejsou vůbec špatné bedny. Sem tam mi tam něco chybělo, ale zvuk byl příjemný a neotravný a za ty peníze si dokážu představit, že nenáročný posluchač ( ne audiofil, pro ty to není) bude spokojený, protože za pár korun dostane moc příjemný zvuk.
Asi nejlepší z těch tří co jsem měl možnost slyšet byla reprosoustava Heco Superior 930. Za relativně pár korun hodně zajímavý zvuk. Výborné středy a výšky, bas u mne trochu slabší, ale jsou dost velké a měl jsem trochu problém s umístěním. Když jsem je slyšel u majitele, tak bas parádní.
Druhé kousky které jsem si poslechl byla reprosoustava od KEF model 304. U nich se mi moc líbil prostor a moc pěkné podání scény s rozlišením nástrojů, plus že hráli jemně a neotravovali mne ani po několika hodinách poslechu.
Poslední reprosoustava mne mile překvapila. Canton LE 100 S, zajímavý model. Osobně mi zvuk Cantonů nikdy moc neříkal a ani tady to nebyl nějak zásadně dobrý zvuk.
Ale.
Když vezmu poměr cena a výkon, tak to vlastně nejsou vůbec špatné bedny. Sem tam mi tam něco chybělo, ale zvuk byl příjemný a neotravný a za ty peníze si dokážu představit, že nenáročný posluchač ( ne audiofil, pro ty to není) bude spokojený, protože za pár korun dostane moc příjemný zvuk.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Ze zesilovačů toho letos moc zajímavého nebylo. Za zmínku snad stojí jen zesilovač Hitachi HA-5700. Malý, ale zvukem zajímavý zesilovač pro menší prostory a trochu citlivější reprosoustavy.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
No a já jsem si udělal radost a předčasného ježíška a ke svému zesilovači Kenwood jsem pořídil reprosoustavu od stejného výrobce a to model LS-990.
Bedny v základu krásné, ale zvuk nic moc zázračného.
A tak jsem nelenil a kontaktoval mistra Meskyho, (jemuž se tímto hluboce klaním a ještě jednou mu děkuji za jeho um a skvělou práci
) bedny jsem mu odvezl a nechal mu volné ruce, aby mi reprosoustavu upravil.
Aktuálně bedny hrají opravdu parádně a Vienny se trochu třesou, aby neskončili odstavené v koutě
.
Bedny v základu krásné, ale zvuk nic moc zázračného.
A tak jsem nelenil a kontaktoval mistra Meskyho, (jemuž se tímto hluboce klaním a ještě jednou mu děkuji za jeho um a skvělou práci
Aktuálně bedny hrají opravdu parádně a Vienny se trochu třesou, aby neskončili odstavené v koutě
Ty jo Michale. Tak to jsou opravdu pěkné bedny, škoda, že jsem si nenašel čas si je u Milana očuchat. Dnes byl shodou okolností u mne, měnili jsme na mích bednách vejškáče, pěkně jsme pokecali, a hlavně vyřešili co bylo nutné, je to opravdu fachman který umí, poradí, a rád pomůže. Tak hlavně si užívej ten meskyho zvuk. 
Jasně, krásná dizajnovka, ale ten zvuk bohužel nic moc, výkon byl malý i na konec 70. Škoda, žes nepořídil novější modely z počátku 80. ( A,D a AD ), tam bylo lepší repro, dvojnásovný výkon a i lepší kmitočtový rozsah. Ten model LS 990 AD, měl i magnetické stínění. Pravdou je ale, že ten design už nebyl tak pěkný. Zajímalo by mně jak více jak 45 let staré bedny dnes mohou hrát. Doma v garáži mám Pioneer CS-722A ( taky konec 70. ), sice hrají i docela slušně, ale na soustředěný poslech bych je asi už nepoužil. Možná ty Tvoje jsou na tom lépe. Tak ať Ti to hraje. 70. a 80. - to byla skvělá doba pro Hifi, pokud se aparáty daly sehnat.
BTW: trochu to evokuje Saroye z Finska, té doby. To byly skvělé reprobedny.
BTW: trochu to evokuje Saroye z Finska, té doby. To byly skvělé reprobedny.
Opet pekny report vintage kousku
. Vidim dobre, ze v racku je Eversolo
? Mam doma streamer T8 a kdyby udelali puristicky R2R DAC ve stejnem duchu, tak ho bez vahani zkusim, kdyz ctu chvalozpevy od p.Breziny na jejich DAC. At to hraje!
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Vezmu to popořadě:
To Leony5:
Ahoj Leo, je to škoda, že ti to časově nevyšlo, ale nejsou zas tak velké, tak je kdyžtak naložím a přijedu s nimi za tebou
.
S Milanem jsem mluvil a říkal mi, že se akorát vrátil od tebe a že jste měnili výškáče.
To Oldear:
Máš pravdu, ale ono se to dnes špatně shání a byl jsem rád, že jsem sehnal v pěkném stavu. Navíc jsem měl info, že tato verze má dobré měniče i kvalitní kabinet, takže když se vyhodí ta původní výhybka a dá se nová, tak to budou zvukově úplně jiné reprosoustavy. A to se Milanovi povedlo. Z původní výhybky nezbylo vlastně nic než obvod s korekcemi, jinak je výhybka úplně nová. Myslím, že by jsi byl překvapen, co lze dostat za zvuk s takto starých beden. Ale jinak s tebou souhlasím, v původním provedení byl ten zvuk nic moc a ani omylem se nemohl rovnat s dnešní produkcí. Ono za to mohla trochu i ta doba, tenkrát se to ladilo trochu jinak než dnes, někdy se upřednostňovala citlivost kvůli výkonům zesilovačů a jindy to byl zase trend. Jeden výrobce to naladil a ostatní to začali kopírovat. Také se dost experimentovalo, což je zrovna příklad těch tlakových výškáčů u těchto beden.
To Koudy:
Vidíš dobře
, mám kombo Eversolo A10/F10, je to parádní zvuk. Byl jsem si tu tvou T8 poslechnout a chvilku jsem přemýšlel, že bych to po roce vyměnil, ale když pak vyšla ta Z-10 tak jsem čekal, že bude zapadat do stejné řady jako T8, ale bohužel ne, je větší než ta T8 a bohužel ani zvukově se mi úplně nelíbila. Když jsem se bavil s Markem z AV Centru, tak ten tu A10 vyměnil za T8, ale jako DAC za ní použil DAC od T+A a ne tu Z-10 od Eversolo.
To Leony5:
Ahoj Leo, je to škoda, že ti to časově nevyšlo, ale nejsou zas tak velké, tak je kdyžtak naložím a přijedu s nimi za tebou
S Milanem jsem mluvil a říkal mi, že se akorát vrátil od tebe a že jste měnili výškáče.
To Oldear:
Máš pravdu, ale ono se to dnes špatně shání a byl jsem rád, že jsem sehnal v pěkném stavu. Navíc jsem měl info, že tato verze má dobré měniče i kvalitní kabinet, takže když se vyhodí ta původní výhybka a dá se nová, tak to budou zvukově úplně jiné reprosoustavy. A to se Milanovi povedlo. Z původní výhybky nezbylo vlastně nic než obvod s korekcemi, jinak je výhybka úplně nová. Myslím, že by jsi byl překvapen, co lze dostat za zvuk s takto starých beden. Ale jinak s tebou souhlasím, v původním provedení byl ten zvuk nic moc a ani omylem se nemohl rovnat s dnešní produkcí. Ono za to mohla trochu i ta doba, tenkrát se to ladilo trochu jinak než dnes, někdy se upřednostňovala citlivost kvůli výkonům zesilovačů a jindy to byl zase trend. Jeden výrobce to naladil a ostatní to začali kopírovat. Také se dost experimentovalo, což je zrovna příklad těch tlakových výškáčů u těchto beden.
To Koudy:
Vidíš dobře
Parada, fandim Eversolo jak na to vlitli a hlavne jak maji vse odladene, slysel jsem, ze napriklad kombo A10 ma pouzitelne vsechny funkce, jako v recenzi primo od majitelu Eversolo. Ale jinak lampa je lampa
.
Mike_Czech: Celkom by ma zaujimal tvôj bližší popis k skúsenosti so Z10. Moc ludí to tu asi ešte nepočulo. Ja som mal tak vcelku vysoké očakávania od Gustard X30, ktoré sa veĺmi nenaplnili.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
To Koudy:
Souhlasím s tebou, fandím jim, je vidět, že je to baví a navíc jim to opravdu dobře hraje. Neříkám, že jsou nej na světě, ale je fakt, že za dané peníze se velmi těžko hledá konkurence.
To blesk666:
Poslouchal jsem to chvíli, takže dělat nějakou recenzi úplně nemůžu, nebylo by to fér hodnocení.
Každopádně jak už jsem psal, tak nejdou k sobě s T8, ten DAC je větší (viz.foto), takže je možné, že k T8 možná ještě něco přijde.
Co se týče zvuku, tak není rozhodně špatný a věřím, že si najde spoustu spokojených uživatelů, ale na mne byl hodně detailní a lehce ostrý a to já nemám rád, protože mne to po hodině začne otravovat. Je to podobné jako u některých reprosoustav. Např. HPM-150 od Pioneer nebo třeba Monitor audio Platinum. Jsou to výborné bedny a spousta uživatelů je spokojena, ale na mne je tam těch informací moc a po hodině či dvou jich mám plné zuby. Já mám rád bedny co hrají jemně a nenásilně, byť to třeba není High-End zvuk.Proto mám rád Vienna Acoustics, jejich reprosoustavy se dají poslouchat celý den.
Souhlasím s tebou, fandím jim, je vidět, že je to baví a navíc jim to opravdu dobře hraje. Neříkám, že jsou nej na světě, ale je fakt, že za dané peníze se velmi těžko hledá konkurence.
To blesk666:
Poslouchal jsem to chvíli, takže dělat nějakou recenzi úplně nemůžu, nebylo by to fér hodnocení.
Každopádně jak už jsem psal, tak nejdou k sobě s T8, ten DAC je větší (viz.foto), takže je možné, že k T8 možná ještě něco přijde.
Co se týče zvuku, tak není rozhodně špatný a věřím, že si najde spoustu spokojených uživatelů, ale na mne byl hodně detailní a lehce ostrý a to já nemám rád, protože mne to po hodině začne otravovat. Je to podobné jako u některých reprosoustav. Např. HPM-150 od Pioneer nebo třeba Monitor audio Platinum. Jsou to výborné bedny a spousta uživatelů je spokojena, ale na mne je tam těch informací moc a po hodině či dvou jich mám plné zuby. Já mám rád bedny co hrají jemně a nenásilně, byť to třeba není High-End zvuk.Proto mám rád Vienna Acoustics, jejich reprosoustavy se dají poslouchat celý den.
Dobrý den,vidím že se zde píše o Eversolo.Mám kombinaci f10/a10 a reprobedny momentálně Focal 816 a chci něco lepšího,můžete prosím něco doporučit,asi opět focal? Obývák 20m2,propojení Cardas crosslink.Díky,hezké svátky.Karel Brno
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Zaleží jaký zvuk preferuješ a jaký žánr posloucháš.
A také kolik do toho chceš investovat. Já měl rád zvuk starých JM Lab/Focal, hodně oblíbené jsou Onyx, za dané peníze jsou to super reprosoustavy. Ale pozor na to, byla to stavebnice, takže každé můžou hrát trochu jinak, podle toho jak si to majitel upravil nebo odladil.
Pokud chceš novodobou produkci , tak si připrav opravdu hodně peněz, aby to hrálo.
Osobně už bych dnes do Focal nešel a vydal bych se jinou cestou.
A také kolik do toho chceš investovat. Já měl rád zvuk starých JM Lab/Focal, hodně oblíbené jsou Onyx, za dané peníze jsou to super reprosoustavy. Ale pozor na to, byla to stavebnice, takže každé můžou hrát trochu jinak, podle toho jak si to majitel upravil nebo odladil.
Pokud chceš novodobou produkci , tak si připrav opravdu hodně peněz, aby to hrálo.
Osobně už bych dnes do Focal nešel a vydal bych se jinou cestou.