Zdravím po delší době,
Měl jsem tu na otestování a porovnání zase pár fosílií

.
Chtěl jsem porovnat zvuk na Vulkánech s dalšími zesilovači,
tak jsem k nim zkusil připojit zesilovače Marantz PM8000 a Denon PMA-S10II
(Jsem amatér, nic neměřím, nemám nijak upravovanou místnost, takže výsledek je opravdu jen pocitový, tak to tak prosím berte).
Marantz se moc nechytal, přeci jenom ten výkon 105W na ty Vulkány nestačil.
Zvuk byl podobně jako se Sony TA-FA50ES a Yamahou AX-890, kterou jsem tu měl dříve,
takový nemastný, neslaný, dunělo to a ještě ne moc dobře a zbytek pásma byl hodně vzadu.
Nicméně po připojení Marantze k menším Quadral Shogun, už byl zvuk velmi příjemný, obzvláště po přepnutí do Ačka, kdy byl zvuk o něco teplejší. Upřímně mi tento zesilovač moc nesedl, vzhledově pěkný kousek, zvukově průměr, ale vzhledem k ceně to nebylo úplně špatné.
S Denonem už to byla jiná káva. S10 už není žádné ořezávátko a dokázala s Vulkány pěkně zahýbat.
Trochu mne překvapila váha 30 kg, ale papírový výkon jen 100W při 8Ω. Což se mi moc nezdálo, až jsem se dozvěděl, že to bylo údajně měřeno jinou normou a že reálný výkon je podobný mému Luxmanu, tedy kolem 200W při 8Ω. Vzhledem k tomu, že zvuk i dynamika byl podobný, tak bych tomu i věřil.
Celkově byl pro mne Denon příjemným překvapením. Krásný vzhledově, velikost a váha opravdu impozantní. Ve srovnání s Luxmanem obstál bez problémů, jen mi přišlo, že prostor a barevnost nahrávky byla u Luxmana o chloupek lepší, ale opravdu jen o chloupek. Skutečně krásný a kvalitní stroj s velkým zvukem. Mít víc místa v bytě, tak už by tu asi zůstal

.