Mike_Czech

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mike_Czech

Příspěvek od Leony5 »

Je vidět že tě to opravdu baví. Jen tak dál.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Baví, je to skvělý koníček ;)
Jen budu muset provést něco s tou místností.
Koudy, osobně můžu Denon řadu S doporučit, je opravdu povedená.
Ten zesík v porovnání s děleným Luxmanem obstál, rozdíl ve zvuku byl minimální, opravdu mne to překvapilo, milé překvapilo.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Ten denon také stál ve své době cca r. 2000? 80k. Dodnes je to zesík který má cenu.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

To máš pravdu, už tenkrát to nebylo nic levného.
Škoda, že jsem ho nevyfotil vedle toho Luxmana, o moc menší nebyl ;-)

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Zdravím všechny po delší době,
měl jsem spoustu práce, takže jsem se teď tady tomu moc nevěnoval a je čas zase se do toho našeho koníčku ponořit.

Hodně jsem přemýšlel, kam bych se chtěl posunout a co bych od své sestavy chtěl a tak jsem zase vyzkoušel pár pěkných hraček.
Dlouho jsem se v digitální větvi rozhodoval mezi streamerem a PC s DAC, hrozně mě lákal streamer, protože mi ladil i vzhledově
do sestavy, PC vedle Hifi komponentů prostě nevypadá tak dobře.
Ale nakonec po rozhovorech s jinými, kteří už si tímto procesem prošli, jsem také uznal lepší praktičnost a variabilitu PC a DAC. Slyšel jsem na návštěvě u jednoho z místních členů PC se slušným DAC a musel jsem uznat, že to nehraje vůbec špatně.

Proto jsem si půjčil Dynavox DAC 307. Není to bůhvíjaký DAC, ale pro začátek jsem si říkal, že to bude stačit. Tak oproti Sluchátkovému výstupu z PC a TV to určitě posun byl. Zvuk byl mnohem čistší a nemusel jsem ani hrát moc nahlas. Za dané peníze cca 4000,- to hrálo velmi slušně, ale nějak mi pořád přišlo, že to není ono. Chybělo mi více prostoru a zvuk byl takový, na mne moc technický až chvilkami nepříjemný. Tak jsem dal na doporučení a půjčil jsem si k němu Lampový Line Preamp Musical fidelity X-10D. Je to zařízení, které majitel používá mezi zesilovač a CD player, protože mu většina levnějších CD playerů připadá, že mají plechový zvuk.
No tak to byla velká změna. MF X-10D velmi příjemně překvapil. Najednou byl zvuk mnohem teplejší a příjemnější, takže za mě palec nahoru. Nevím, na kolik ta hračka vyšla, tipuji cca 7-8 tis., ale změna zvuku opravdu velká.
Přílohy
SmartSelect_20190223-205133_Chrome.jpg
20190224_105751.jpg
20190224_104901.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Pak jsem tu měl na porovnání myslím nejvyšší model integrovaného zesilovače Pioneer A-858 a pro mne lahůdku, CD Přehrávač a měnič ze série Urushi Pioneer PD-M900. Porovnával jsem se svou sestavou Luxman. Tak A-858 se nechytal, obzvlášť s Vulkány. Nevím proč, papírově má sil dost, Dvě obří trafa a výkonu na rozdávání, ale s Vulkány si asi nesedl, protože zvuk byl nemastný neslaný, jak kdybych přes bedny hodil koberec. Na druhou stranu CD přehrávač Pioneer Urushi, tak ten hrál neuvěřitelně. Skoro jsem chtěl Luxmana vzít a vyhodit ho z okna :D
Skvělý design a opravdu nádherný zvuk, Když jsem pustil Soudtrack LOTR, tak mi normálně padla brada a v úžasu jsem zůstal jen tupě zírat a poslouchal až do večera. Velmi příjemná zkušenost.
Přílohy
20190310_091716.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Nejsem sice fanda malých regálovek, ale když se naskytla příležitost, tak jsem neodmítl poslechnout si malé vzhledem, ale velké zvukem Vienna Acoustics model Cello. Na rock a pop nic moc, skoro jsem si říkal, za co chtějí tolik peněz, ale jakmile jsem pustil jazz nebo klasiku, tak jsem velmi rychle pochopil, proč se nebojí říct si takovou částku :o . Na to jak jsou malé, tak ten můj skoro 25 metrový obývák s přehledem přehrály. Někdy bych chtěl slyšet od Vienna Acoustics nějaké sloupy, to musí být neskutečný zážitek, vzhledem k tomu jak hrály tyhle pidi budky. Za mne velký respekt k této značce. *2thumbsup*
Přílohy
20190221_172241.jpg
20190221_172229.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Vzhledem k tomu, že se u mne Vulkány trápily, neměli dost prostoru a celkově nebyl zvuk optimální a podle mých představ, tak jsem Vulkány s těžkým srdcem přenechal novému majiteli, který na ně má dostatek prostoru.
Musím uznat, že u něj hrají skvěle, ale takový zvuk bych z nich v mých podmínkách nikdy nedostal.
No a vzhledem k tomu, že tu bylo najednou prázdno, tak jsem začal přemýšlet, co by se mi sem nejen hodilo, ale i se mi trochu líbilo a dobře hrálo.
Tak jsem tu měl na zkoušku ATL 711 PRO. Střední sloupky s velmi překvapivým zvukem, vyvinuté panem Klausem Dotterem (Dříve stavěl repro pro Canton). Znal jsem jen řadu Hans Deutsch a ta nehrála špatně a tak jsem nepohrdnul a vyzkoušel. Zvuk se mi opravdu velmi líbil, zvukově bych je přirovnal k CM4 od Bowers&Wilkins. Dokonce se mi tak zalíbil, že jsem chvíli uvažoval i o koupi většího modelu ATL 719 PRO, ale upustil jsem od toho. Moc bych si s prostorem nepomohl, byly podobně velké jako Vulkány.
Přílohy
ATL 711 Pro.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

No a nakonec po delším hledání jsem si pořídil reprosoustavu Focal Onyx. Musím říct, že hraje skvěle a jsem opravdu spokojený. Nejsou sice tak majestátní jako Vulkány, ale nejsou to ani žádná ořezávátka. Rozměry 105x38x36 a váha lehce přes 45 kg. Zvuk oproti Vulkánům je trochu rozdílný. Samozřejmě bas jako staré Quadraly nemá asi žádná bedna, takže tady asi nemá ani smysl srovnávat, ale je dostatečný a zase ve středním pásmu a výškách bych řekl, že Vulkány přehrají. Jediné, co jsem musel, bylo korekcí utlumit výšky, v neutrálu jich bylo na můj vkus až moc.
Přílohy
20190615_150657.jpg
20190615_150646.jpg

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tube Musical Fidelity X-10D ještě pořád vlastním, jako památku na 90. a odpočívá ve skříni odložených hifi přístrojů. Kupoval jsem jej kolem roku 1995 a stál cca 10 tisíc. Je to lampový předzes. mezi player a silič a používal jsem jej v době analogového připojení. Dávalo to lepší dynamiku a transparentnost, ale chtělo to vyzkoušet a stanovit vhodnou kabeláž, obzvláště, když tam byl jeden kabel navíc.
Později po digitálním připojení a pořízení transportu to již nevyužívám. Zvukově to bylo příjemné a ten "digitál" to jaksi uhladilo.

Testík k tomuto zařízení najdeš např. tady: https://www.stereophile.com/tubepreamps/873/index.html

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za tip , pročtu si to.
Musím říct, že mě ten linepreamp mile překvapil,
nečekal bych až tak rozdílný zvuk.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Asi tě budu muset navštívit, a poslechnout ta nový bedny.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Klidně se zastav, rád tě zase uvidím ;)

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Zdravím všechny po delší době.
Měl jsem spoustu práce a tak jsem neměl moc času se věnovat hudbě, ale už to začíná být zase lepší.
Tak se zase můžu trochu ponořit do toho našeho koníčku.
Mám pár novinek krom toho, že jsem změnil zaměstnání, tak jsem se i stěhoval, takže teď poslouchám v nové, nezařízené místnosti a je to trochu katastrofa. Budu s tím muset něco udělat.
Bohužel jsem ze staré zástavby z cihel přešel do Sádrokartonu s Ytongem, tak jsem z toho tak trošku rozčarovaný, protože zvuk je úplně jiný.
Takže si budu hrát hodně s místností, abych se dostal do nějakého přijatelného stavu.
Ale teď už k tomu příjemnějšímu.
Měl jsem tu zase na vyzkoušení a poslech pár hraček a některé mne celkem mile překvapili.
Sestava Sphinx (preamp Project 2 mk1 + Monobloky Project 12) Od Siltechu pro mne byla velmi příjemným překvapením. Maličko specifický zvuk. Zvukově bych přirovnal k Accuphase nebo Luxman.
Přemýšlel jsem, zda nedám Luxmana pryč, ale nakonec po srovnání jsem u něj zůstal, jelikož má přeci jen větší výkon a na rozdíl od Siltechu (150W při 8Ω), u Vulkánů už Sphinx nestíhal. Ale jinak s menší a ne tak nenažranou reprosoustavou, hrál Sphinx opravdu parádně, v některých skladbách mi dokonce přišlo, že má i nad Luxmanem navrch.
Přílohy
20181227_164621.jpg
20181216_164707.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Pak jsem tu měl na poslech nádherný Lampový zesilovač od Čínského Yaqinu MS-300B.
Nemohu úplně soudit jeho kvality, protože za tu dobu, co jsem ho měl, jsem k němu neměl adekvátní reprosoustavu. Tento zesilovač má 9W v Ačku a potřeboval by hodně citlivé reprobedny, až někde kole 95dB a ty jsem neměl bohužel k dispozici. Takže jsem je zkoušel s repro někde kolem 91 dB a to nebylo ono. Ale věřím, že s repro s vyšší citlivostí by dokázal zahrát opravdu moc příjemně.
Pak jsem tu měl pár reprosestav na vyzkoušení a poslech. Žádné mne moc neoslovili, takže jen v rychlosti:
Yamaha NS-690II – za mne vzhledově krásné bedny, ale zvukově to žádný zázrak nebyl.
Možná si nesedly se zbytkem sestavy nebo s místností, ale za mne zklamání.
Audio development Dolmen 100SA – moderně pojaté repro s velmi zajímavým zvukem, ale osobně bych je bral spíš jako doplněk pro lepší zvuk k TV a nebo na jazz či podobný styl hudby.
Střední pásmo moc pěkné a detailní, výšky taktéž, ale bas už byl slabší, což mi osobně trochu vadilo.
Přílohy
20190314_173828.jpg
20190201_173232.jpg

Odpovědět