Mike_Czech

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Re: Mike_Czech

Příspěvek od Mike_Czech »

Máš pravdu, i když ono to tak úplně jednoznačné není. Dříve se elektronika vyráběla trochu kvalitněji , ale High-end byl vždycky drahý. Když jsem se díval kolik stála nejvyšší řada Quadralů či Focalů, tak i v té době to byla raketa.
Určitě budu vše dokumentovat, takže neboj, dám sem vše co půjde. Stejně určitě budu potřebovat s něčím poradit.
Osobně jsem na ten vnitřek také zvědavý. Zvažuji i překabelování, ale to až podle toho, co uvnitř najdu. Určitě chci vyměnit ty terminály. Už jsem si i udělal návrh, jak chci , aby vypadaly. Nejvíc práce samozřejmě odvede truhlář s lakýrníkem, ale zbytek už bude na nás. Máme v plánu postupně udělat všechny ty Onyxy, takže spousta práce a času, chvíli to potrvá.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pekne stare strojky, "nostalagicky" (2011) vzpominam, jak jsem se takhle v hifi vypracovaval vys pres starsi zesilovace, cili mi doma prosly rukama Onkio Integra, Sony ES, Akai AM, Yamaha AX, Marantz PM, Accuphase E, koncaky NAD THX a Kenwood M ad. Nejzajimavejsi byl Accuphase E206 a AKAI AM69 s vestavenym 1bit DACem! Drzim palce s projektem beden ;).

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Díky koudy.
Koukám, že ti toho rukama také prošlo dost.
Mám ty staré stroje rád, mají své kouzlo.
Navíc některé opravdu hrají dobře a když si člověk uvědomí, že jsou kolikrát starší než já, tak mi to při tom poslechu vždy vykouzlí úsměv. Je to podobné, jako když se svezu nějakým veteránem.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Mám tu na cca týden na vyzkoušení krásné bedny z roku 1976, Sansui SP-4000A.
Nemůžu si pomoct, mě se tyto kousky prostě líbí.
Zvukově je to těžké hodnotit. Stoprocentně to nejsou bedny pro každého. Zkoušel jsem na nich více žánrů a asi nejvíce si rozumí s lampou při Jazzových skladbách. Když jsem si pustil Dianu Krall, tak velmi pěkný přednes, slyším každé nadechnutí zpěvačky, prostor paráda.
Na druhou stranu, když jsem si pustil Armina van Buurena, abych trošku provětral basy, tak za mě zklamání.
Jasně, nejsou to bedny na house a trance, ale i tak jsem čekal vzhledem k 30 cm basu trochu víc.
Ale není to poprvé, kdy mě zklamala basová složka.
Něco podobného bylo u starých Kenwood, tam byl bas dokonce 38 cm a bylo to podobné.
Ale asi už jsem trochu zmlsaný ;)
Každopádně jsem rád, že si je tu můžu vyzkoušet, je to krásný kus historie.
Přílohy
20220114_202607.jpg
16421914399618745741242160613088.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Vzhledem k tomu, že tu mám každou chvíli nějaký přístroj nebo bedny a často hýbu s kabeláží a měním koncovky podle toho, co se tam zrovna hodí nebo když zkouším reprokabely a pořád předělávám konektory, tak jsem přemýšlel co za aspoň trochu lepší konektory pořídit, aby se s nimi dobře pracovalo a také dobře hráli. Nepotřebuji nic extra, není to přímo do sestavy, tam mám jiné a napevno.
U klasických Nakamichi mě štve , že jdou dost zlehka, ani to s nimi moc dobře nehraje, tak jsem se vydal do studia a pořídil Viablue TS banana plugs lamella. Původně jsem chtěl samoroztahovací, ale vzhledem k tomu, že s tím hýbu dost často, tak mi byl doporučen tento model, protože při časté manipulaci ty samoroztahovací údajně praskají.
Musím říct, že za danou cenu slušné konektory. Šroubovací čepy pěkně sedí v závitech, nejsou moc velké, takže se vejdou i když máte terminály blízko u sebe, vnitřní průměr je dostatečně široký, vejde se tam podle údajů až 6 kabel a do reprosoustav i zesilovačů jdou lehce ztuha a neviklají se.
Takže pokud by jste někdo řešil něco podobného, tak můžu doporučit vyzkoušet, za mne spokojenost.
Přílohy
20220120_172441.jpg

YG.Acoustics
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YG.Acoustics »

Divím se ze dělá Viablue az tak nekvalitní bananky, tedy co se jejich konce týče, vlastně horší upínací koncovku tam ani dát nemohli.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

No, co mi říkali v tom studiu, tak to není problém jen u Viablue, je to vlastně jen ohnutý plíšek, který se snaží narovnat. Oni tento typ dělají ve všech třech variantách, vidličky, klasický banánek a pak ten samoroztahovací, takže je z čeho vybírat.
A když by to nestačilo, tak vyšší řadu a utahovací. Ty mám na kabelu u sestavy, ale potřeboval jsem něco na rychlou montáž/demontáž a častou manipulaci.
Tvrdili, že špatné nejsou, ale to ukáže čas.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Na rychlé přehazování určitě. Na ostatní stačí slušně očištěná lisovací kabelová oka.
Bedýnky pěkné. Starej velkej basák nemusí jít nutně hluboko. Dřív se asi hlavně hrálo na citlivost.
Lol 96dB, tak to je pěkné *palec*

YG.Acoustics
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YG.Acoustics »

Právě to provedení. Za nějaký ten rok uz ti to tam moc držet nebudu. Znám to, před 15ti lety jsem tyhle mel, tedy s tímto koncem. Lepší je dutinka, ale ta se může lehce zlomit.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Já vím, ale na druhou stranu, pokud mi vydrží při mém provozu pár let, tak to vůbec nehodlám řešit.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Tyhle perove bananky jsem mel na merici sestave, a umi to pekne vypect. Letely do kose. Cas od casu slysitelne spatny kontakt.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Mike_Czech píše:
14 led 2022 21:16
Mám tu na cca týden na vyzkoušení krásné bedny z roku 1976, Sansui SP-4000A.
Stale som nevedel, co mi tie repraky najviac pripominaju .... Casovo by to aj sedelo ....
Formula.JPG

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Jj, to by mohlo odpovídat. Taky pěkný kousek.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jak je na tom Ballad v kombinaci s Focalama co se tyka vysledneho projevu? Vidim, ze Ballad ma 2x25W, i kdyz znam duverne "lampove" watty, ale preci jen Focaly ... 4 pasmo, citlivost lehce nadprumerna. Diky za subjektivni nazor.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Je to tak akorát. Také mě to překvapilo, původně jsem ten ballad jel jen vyzvednout, ale když už jsem ho měl v ruce, tak jsem si řekl, že ho zkusím, no a už tu zůstal.
Zkoušel jsem ho na max výkon a tam už bylo slyšet, že by to chtělo větší šťávu. Na druhou stranu, při této hlasitosti bych v té místnosti vydržel tak minutu a pak bych to vzdal.
Co se týká zvukového projevu, tak za mě si to pěkně sedlo.
Bylo to slyšet okamžitě u první skladby. Mám rád teplejší zvuk s hodně prostorem.
Kamarád a soused ty Onyxy provozuje s tím Luxmanem a já to i u něj rád poslouchám, má větší místnost a ten luxman při těch 200W, je také dobrá volba, ale ten zvuk je o něco tvrdší. Na Rock paráda, ale vážnou hudbu to hraje lépe s tou lampou.
Zvažuji variantu monobloků ideálně s přepínáním A/AB, ale zatím nemám moc představu, co bych použil na předek.
Mám tu i Áčkový klasický zesilovač a i když se té lampě zvukově hodně blíží, tak ale ten ballad je pořád o něco lepší.

Odpovědět