Mike_Czech
Re: Mike_Czech
Super, diky za rozepsani. Urcite zalezi na konstrukci. Pozoruji s jakou autoritou dokazi jit 18W ackove monobloky do mych 2 pasmovek (92dB), proto mam pokuseni zkusit vetsi bedny
.

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Klidně do toho jdi a neboj se toho. Chce to samozřejmě s rozumem. Ono těch 25W vypadá, že je málo, ale když vezmeš např. Luxman či Accuphase integráč, tak ty Áčkové verze mají 30W a utáhnou kde co. Chce to jen adekvátní bedny. Jasně velké Quadraly s tím fakt hrát nebudou. Respektive budou nějak, ale asi to žádný zázrak nebude.
Ale střední sloupky to zvládá v pohodě.
A když bude nejhůř, tak ballad dělá 40W verzi
Ale střední sloupky to zvládá v pohodě.
A když bude nejhůř, tak ballad dělá 40W verzi

Hlavne, aby byly reprobedny impedancne stale jinak se toho nebojim. Podle konstruktera monobloku budou mit realne vic nez papirovych 18W
.

Michalovo Ballad hraje s Onyxama příjemně, ale do určité hlasitosti, pak je cítit absence výkonu. Jinak za mě 

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
jen technickou - neni to o velikosti ale o citlivosti beden. Zkousel jsem tu jakousi 8W lampicku a me pomerne velke bedny s citlivosti 91,5dB v mem hangaru (72 m) hraly jak o zivot
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
O NADech jsem slyšel samá superlativa a tak jsem využil možnosti a stavil se u kamaráda poslechnout si NAD C388.
Po dvou hodinách jsem odcházel s takovým dost rozporuplným dojmem. Že to bude jiný zvuk než na co jsem zvyklý, mi bylo jasné, je to Déčko. Ale i tak nevím, co si o tom zvuku myslet. Určitě má tento stroj velmi zajímavé podání basové složky, to mne překvapilo a musím říct, že pozitivně. Oproti ABčku u děleného Luxmana je cítit, že basy jdou hned z kraje, takže na tichý poslech se ten Luxman nechytal, ten je potřeba vybudit, aby hrál dobře.
Nicméně nahlas už to bylo vyrovnané. U výšek a středů už to bylo trochu jinak. Ten Luxman hraje tak jako v poklidu.
Ten NAD mi přišel, nevím jak to říct, takový nervózní. U každé skladby hrál jinak, přišlo mi jako kdyby mi to střední pásmo a výšky trošku nutil. Bylo to čisté , prostorově asi nemám co vytknout, ale takové trochu umělé. Ale je to jen subjektivní dojem, tak to prosím neberte jako bernou minci. Na jiné sestavě, by to třeba bylo jiné.
Každopádně, za dané peníze to není úplně špatný stroj a asi bych si dokázal představit, že mi doplní sestavu na určitý žánr.
Vzhledově je to tedy strašně fádní, je vidět na první pohled že se dnes šetří, kde se dá, ale to už tak dneska prostě je a v této cenové relaci s tím člověk musí zkrátka počítat.
Po dvou hodinách jsem odcházel s takovým dost rozporuplným dojmem. Že to bude jiný zvuk než na co jsem zvyklý, mi bylo jasné, je to Déčko. Ale i tak nevím, co si o tom zvuku myslet. Určitě má tento stroj velmi zajímavé podání basové složky, to mne překvapilo a musím říct, že pozitivně. Oproti ABčku u děleného Luxmana je cítit, že basy jdou hned z kraje, takže na tichý poslech se ten Luxman nechytal, ten je potřeba vybudit, aby hrál dobře.
Nicméně nahlas už to bylo vyrovnané. U výšek a středů už to bylo trochu jinak. Ten Luxman hraje tak jako v poklidu.
Ten NAD mi přišel, nevím jak to říct, takový nervózní. U každé skladby hrál jinak, přišlo mi jako kdyby mi to střední pásmo a výšky trošku nutil. Bylo to čisté , prostorově asi nemám co vytknout, ale takové trochu umělé. Ale je to jen subjektivní dojem, tak to prosím neberte jako bernou minci. Na jiné sestavě, by to třeba bylo jiné.
Každopádně, za dané peníze to není úplně špatný stroj a asi bych si dokázal představit, že mi doplní sestavu na určitý žánr.
Vzhledově je to tedy strašně fádní, je vidět na první pohled že se dnes šetří, kde se dá, ale to už tak dneska prostě je a v této cenové relaci s tím člověk musí zkrátka počítat.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Tam by měl být triangl, aby si člověk mohl zacinkat a poslechnout si živý nástroj 

Dobry komentar Jardo
....

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem tu na pár dní na vyzkoušení dva gramofony.
Denon DP-47F, už jsem ho jednou měl, ale tenkrát jen s DL-80 , tentokrát byl osazen MC přenoskou DL-160 a bylo to na zvuku opravdu znát. S touto přenoskou hrál gramofon moc příjemně, čistě a detailně.
Druhý kousek byl Kenwood KD-5066. Velký a celkem těžký kousek v dýze z pravého dřeva. Osazen originál MM přenoskou Kenwood, označení myslím V47. Gramofon nádherný, dokonce s vlastní zabudovanou vodováhou, to jsem viděl u gramofonu poprvé. Zvukově mne úplně nenadchl, už jsem slyšel lépe hrající gramec, ale věřím, že s lepší přenoskou by hrál parádně.
Denon DP-47F, už jsem ho jednou měl, ale tenkrát jen s DL-80 , tentokrát byl osazen MC přenoskou DL-160 a bylo to na zvuku opravdu znát. S touto přenoskou hrál gramofon moc příjemně, čistě a detailně.
Druhý kousek byl Kenwood KD-5066. Velký a celkem těžký kousek v dýze z pravého dřeva. Osazen originál MM přenoskou Kenwood, označení myslím V47. Gramofon nádherný, dokonce s vlastní zabudovanou vodováhou, to jsem viděl u gramofonu poprvé. Zvukově mne úplně nenadchl, už jsem slyšel lépe hrající gramec, ale věřím, že s lepší přenoskou by hrál parádně.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Dále jsem tu měl, bohužel jen na krátkou dobu, zesilovač Marantz PM-80 v edici Special Edition. Oproti standardní PM-80 se liší tím, že z ní vyndali vše nepotřebné a pod dozorem Mistra Ishiwaty byl zesilovač vyladěn.
Velmi pěkný stroj s moc pěkným zvukem. Provozoval jsem ho chvilku v AB , ale většinu času v třídě A , která je mi bližší.
Musím říct, že se mi zesilovač opravdu moc líbil, zvukově byl velmi podobný mému Balladu. Přišlo mi, že měl o chloupek horší prostor, ale zase o něco lepší dynamiku.
Velmi pěkný stroj s moc pěkným zvukem. Provozoval jsem ho chvilku v AB , ale většinu času v třídě A , která je mi bližší.
Musím říct, že se mi zesilovač opravdu moc líbil, zvukově byl velmi podobný mému Balladu. Přišlo mi, že měl o chloupek horší prostor, ale zase o něco lepší dynamiku.
Naposledy upravil(a) Mike_Czech dne 26 úno 2022 20:56, celkem upraveno 1 x.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Poslední kousek, co jsem tu měl na chvilku na vyzkoušení, byl zesilovač Onkyo A-8670.
V dnešní době relativně levný zesilovač, ale s celkem příjemným projevem. Celkem mne zvuk tohoto stroje překvapil, za dané peníze to nebyl vůbec špatný zvuk.
V dnešní době relativně levný zesilovač, ale s celkem příjemným projevem. Celkem mne zvuk tohoto stroje překvapil, za dané peníze to nebyl vůbec špatný zvuk.
Ten dřevěnej gramec se mi líbí. Ten bych si vystavil.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Ale jinak nastala změna i v poslechovce.
Zbavil jsem se toho hrozného TV stolku z IKEA a trošku jsem to tu potunil
.
Jestli to hraje lépe? No nevím, ale určitě se na sestavu teď lépe kouká
Zbavil jsem se toho hrozného TV stolku z IKEA a trošku jsem to tu potunil

Jestli to hraje lépe? No nevím, ale určitě se na sestavu teď lépe kouká

Celkom dobre som si pocital v tvojom vlakne. Je vidno ze ta to bavi a a paci sa mi ze vselico skusas. Jodnotenia su uprimne a koresponduju s tym ako niektre tie pristroje tiez z minulosti poznam. Nech ta to dalej bavi