Mike_Czech

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Re: Mike_Czech

Příspěvek od Mike_Czech »

No, ale protože jsem přeci jenom na ty Fosilie :D ,
tak jsem neodmítl možnost poslechnout si Bedny starší než já a to Coral BX-1000.
Pro Hifisty asi nic moc, ale já osobně jsem byl překvapen a opravdu nadšený. Samozřejmě by k nim asi slušel nějaký stejně starý Receiver, ten bohužel nebyl, ale i tak hráli na svůj věk moc pěkně a čistě, jen na můj vkus by to sneslo více basů, ale jinak nemám co vytknout *palec*
Přílohy
IMG_20180304_102546.jpg
IMG_20180304_102506.jpg
IMG_20180304_102443.jpg

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Proč na těch aparátech máš dečky?

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Měli jsme tu od jara rekonstrukci celé ulice, takže strašný čurbes a prach, navíc děti a vnouček, takže co neběží to mám přikryté. A bedny si nechci poškrábat.
Naposledy upravil(a) Mike_Czech dne 13 říj 2018 13:05, celkem upraveno 1 x.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Aha. No mě po bytě občas běhají vnuk a vnučka ale oba vědí, že se na "kravál" nesahá. *2thumbsup*

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Děti už taky vědí, ale vnuk má rok a kousek a zajímá ho samozřejmě úplně všechno a v tomhle věku mu to člověk ještě nevysvětlí.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jj, tak to pak jo, ale já to "pradětem" vysvětlil hned v zárodku dotykových pokusů.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

"Zárodek dotykových pokusů" :lol: to mě pobavilo.
Jednou jsem po příjezdu zapomněl přikrýt a dcera sundavala vnoučka z gramofonu, to jsem měl málem srdeční příhodu :D . Člověk s nimi musí být stále ve střehu.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Dej tam lištu na ty kabely :shock: .Krásný bedýnky.Ten starý receiver by k nim slušel.A taky by to i super hrálo. *palec*

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Mike_Czech.. Ahoj.. Tvoj prístup k hifi sa mi veľmi páči a veľmi mi pripomína moje začiatky :) .. Napísať Ti som sa rozhodol, ked som uvidel tie B&W cm4.. Počul som ich už pred dlhším časom a ich zvuk mi učaroval.. Nevedel som vtedy ani prečo, ale hrali pre mňa úžasné.. Po krátkom čase som sa aj dozvedel prečo a začal hifi vnímať úplne inak... "zázrak" sa stal v miestnosti a akustike, kde hrali.. Touto cestou ti chcem dať aj ja radu. (už je na Tebe či o ňu stojíš)... zameraj sa na to, ako a kde sú repro rozmiestnené a skús nejak experimentovať s akustikou miestnosti..Skús začať trebárs "hovadinkami" ako provizórne akustické doplnky , (madrace, koberece, hrubé závesy, provizórne akustické panely, atď .. ) drž sa pravidlom, že rovná stena = zlá stena... Ak ťa niečo také zaujima.. , skús to..uvidíš... ak budeš chcieť, napíš potom..:) Možno pochopíš aj ty, čo počuteľne mení zvuk a možno ťa zábavky s kablami prestanú baviť, ako aj mňa :) uvidíš resp. začuješ, ako sa dá až extrémne posúvať kvalitou, čo aj lacnejšej zostavy.. :) a to o hodne lacnejším a počuteľnejšim spôsobom :) .. Veľa zdaru :)
Naposledy upravil(a) Jason dne 13 říj 2018 20:30, celkem upraveno 1 x.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

To Lemon: Ahoj, já vím vypadá to strašně, ale čekám až majitel domu udělá rekonstrukci vedlejšího bytu a pak bych chtěl ne lištu, ale krk do zdi a úplně to schovat. Bohužel náš majitel domu je ......., takže to potrvá.

To Jason: souhlasím, když jsem ty CM4 poprvé slyšel doma, v místnosti bez jakékoli úpravy, tak mi opravdu padla brada. Hrají opravdu pěkně. Díky za radu, já bych samozřejmě ty Vulkány rád dal dál od zdi i od sebe, ale bohužel jsem limitován velikostí a řešením svého obydlí, takže tady bohužel nic moc nezmůžu a samozřejmě jsem taky limitován názory spolubydlící :lol: a tady nezmůžeš vůbec nic. Jsem rád, že můžu mít doma aspoň ty, jak říká má paní, velké krávy *2thumbsup*

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

To je jasné a chápem.. Zo začiatku som to mal podobne, no manželku som do dostatočnej miery tiež "infikoval"hifi syndrómom a už je to ako má byť.. Sama mi neraz pomáha s riešením akustiky a s prípadnou výrobou doplnkou :D. Čo je tiež dokaz toho aký vplyv to má, zvuk zostavy, keď ako laička po pár pokusoch s akustickou počula veľké zmeny zvuku a zmenila na vec názor :).... No nie každý na to je, to je pravda :) skúsil by som začať nejakým akustickym obrazom :) čo aj vyrobeným.. Pri vhodnom výbere sa jej môže zapáčiť pekný obraz v izbe, a plniť aj úlohu akustického panelu :)
To rozmiestnenie bední je dosť veľká škoda, že nie je možné to dať inak . Určite to zle vplýva na zvuk. :-/. Ešte tak bedne s uzavretou ozvučnicou, prípadne s bassreflexom v predu, by to ako tak mohlo byť o kompromise..
Ak by si mal necelé 3 minutky chuť pozrieť si to v praxi, aký zásadný vplyv to ma.. (čo možno uz aj vieš, ale pošlem ti :) ) len pre ilustráciu :). (asi budeš musieť kliknúť dole na link)

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Tak mé paní to moc neříká, ale je musím uznat celkem tolerantní.

Video velmi zajímavé, je tam pěkně slyšet, co dělá upravená a neupravená místnost. Díky *palec*

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Aj to je niečo :)...
Samozrejme že počuť.. Tam nie je čo riešiť.. .. Ani miliónový kábel nespraví to, čo môže pár eurovych "hovadiniek" vhodne umiestnených na stene, či strope :) .. Toto je podľa mňa správna cesta.. Až potom riešiť nejaké marketingove, ťažko preukázateľne "blbosti" :)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jason
Dovolím si všeuměla a Brouka Pytlíka ( všude byl a všechno zná ) lehce upozornit, že tady je nadmíru aktivní právě na tzv. HIFI foru a členy tohoto fora až na vyjímky jsou HIFISTÉ a většinou zkušení hifisté. Pokud tedy zde řeší kabely a další hifi vúdú, tak poslechovku již mají dávno vyřešenou a netřeba jim to tady připomínat. Mimochodem, poslechovku nevyřeší pár eurovych "hovadiniek", ale provádí se sofistikované měření a podle toho se instalují doplňky. V tom videu ( dobré tak pro úplné začátečníky ) ten poslední případ zatlumení možná už vykazuje značné přetlumení bez dozvuku a blíží se to tzv. "mrtvé komoře" - orientační diagnostika jen přes PC repro.

BTW, takový test poslechovky realizovat a využitím vlasatého bubeníka, není úplně OK, protože jeho údery nemusí být stejné - se stejnou intezitou. K tomuto je velmi dobrý doplněk toto a je jedno zda na LP, či CD ( mám oboje ): https://www.jpc.de/jpcng/jazz/detail/-/ ... um/4244986

Tak hodně úspěchů.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Já se za začátečníka považuji, takže za každou radu a podmět jsem rád *palec*

Odpovědět