Mike_Czech

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mike_Czech

Příspěvek od Jason »

Mike_Czech... To nič :). stačí nereagovať :) ........
Ak by si mal nejaké otázky ohľadom tejto témy, pripadne nejaké veci spojené s riešením akustiky na úrovni "home made" bez profi meraní (to ty zatiaľ nepotrebuješ, ani nemáš na to možnosti, ako si opisal), tak sa rád o tom s tebou pobavím..
Inak stačí kus počítať iné témy... a určite si spravíš obraz o tom s kým sa oplatí aj o niecom baviť :).

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Zdravím všechny po delší době,
měl jsem tu na pár týdnů na poslech a porovnání dvě levnější sestavy.
Jednalo se o Wharfedale pacific evolution 30 a Quadral Shogun MK5.
Obě sestavy mne potěšily svým zvukem a hlavně slyšitelnými rozdíly.
U Evo 30-tek se mi velmi líbilo prostorové podání nahrávky a celkem se mi potvrdilo,
co se o těchto bednách říká, že je to celkem hodně muziky za málo peněz. Samozřejmě mám i výtky.
Na můj vkus málo basové složky (ale to berte s rezervou, jsem trochu zmlsaný z Vulkánů) a přišlo mi,
že výšky byly v určitých chvílích celkem jedovaté, hodně syčely a musel jsem korigovat na zesilovači, aby mi to neutrhlo uši.
Nicméně si myslím, že v této cenové relaci, jsou to velmi slušné bedny.
Co se týká Quadral Shogun mk5, tak to bylo velmi příjemné překvapení. Jsou to sice menší sloupky a bez transmission line, navíc relativně za pár korun, ale i tak přednes velmi slušný a basově ty Evo 30-ky v pohodě přehráli.
Ale na druhou stranu ve středním pásmu a výškách už dominovali Wharfedale Evo 30 a prostor nahrávky měli Eva také o něco lepší.
Navíc si myslím, že zde už výrobce trochu šetřil. Shogun MK4 jsou trochu mohutnější a hrají o chloupek lépe.
Přílohy
20190113_105007.jpg
20190113_104938.jpg
Evo 30.JPG
Naposledy upravil(a) Mike_Czech dne 22 led 2019 19:38, celkem upraveno 1 x.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

*offtopic* Ach ten pravopis ... shoda podmětu s přísudkem Ti nic neříká??? *offtopic* sorry, kdyby to bylo jednou, ale takhle ..... a k tomu ten nick ...

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Abych řekl pravdu, tak jsem to neřešil, píšu to na telefonu a ten mi tam automaticky přes t9 dohazuje slova. Na spoustě fór se píše bez háčků a čárek a nikdo to tam neřeší.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Ale jo, jen to o ledasčem vypovídá a vzhledem k nicku ...

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Já vím.
Máš pravdu, polepším se ;)

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Lidumil ty zas podle nicku buď trochu shovívavější. :D
Neřeš pravopis,ale kochej se.Pěkný ,ty Quvadráli oproti těm Vulkánům vypadaj legračně.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Tohle mi prostě nejde - tluče mě to do očí ... a pravopis patří k základním vědomostem - sorry jako ...

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Lemon
Máš pravdu, vedle těch Vulkánů ty bedny vypadají jako hračky, ale na druhou stranu musím uznat, vzhledem k ceně, že jak ty Wharfedale, tak ty Shogun nehrají úplně zle.

lidumil
Souhlasím s tebou. Poslední dobou se na to hodně zapomíná a opravdu na spoustě fór a v běžné komunikaci už se pomalu kašle na háčky, čárky a pravopis se už vůbec neřeší, protože většina mladých jede přes mobilní zařízení.
Na druhou stranu veřejně se tu prezentujeme a mělo by to mít nějakou, jak se říká, štábní kultůru, o tom žádná.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

+1 *thumbs up* *2thumbsup* *palec*

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Zdravím po delší době,
Měl jsem tu na otestování a porovnání zase pár fosílií ;) .
Chtěl jsem porovnat zvuk na Vulkánech s dalšími zesilovači,
tak jsem k nim zkusil připojit zesilovače Marantz PM8000 a Denon PMA-S10II
(Jsem amatér, nic neměřím, nemám nijak upravovanou místnost, takže výsledek je opravdu jen pocitový, tak to tak prosím berte).
Marantz se moc nechytal, přeci jenom ten výkon 105W na ty Vulkány nestačil.
Zvuk byl podobně jako se Sony TA-FA50ES a Yamahou AX-890, kterou jsem tu měl dříve,
takový nemastný, neslaný, dunělo to a ještě ne moc dobře a zbytek pásma byl hodně vzadu.
Nicméně po připojení Marantze k menším Quadral Shogun, už byl zvuk velmi příjemný, obzvláště po přepnutí do Ačka, kdy byl zvuk o něco teplejší. Upřímně mi tento zesilovač moc nesedl, vzhledově pěkný kousek, zvukově průměr, ale vzhledem k ceně to nebylo úplně špatné.
S Denonem už to byla jiná káva. S10 už není žádné ořezávátko a dokázala s Vulkány pěkně zahýbat.
Trochu mne překvapila váha 30 kg, ale papírový výkon jen 100W při 8Ω. Což se mi moc nezdálo, až jsem se dozvěděl, že to bylo údajně měřeno jinou normou a že reálný výkon je podobný mému Luxmanu, tedy kolem 200W při 8Ω. Vzhledem k tomu, že zvuk i dynamika byl podobný, tak bych tomu i věřil.
Celkově byl pro mne Denon příjemným překvapením. Krásný vzhledově, velikost a váha opravdu impozantní. Ve srovnání s Luxmanem obstál bez problémů, jen mi přišlo, že prostor a barevnost nahrávky byla u Luxmana o chloupek lepší, ale opravdu jen o chloupek. Skutečně krásný a kvalitní stroj s velkým zvukem. Mít víc místa v bytě, tak už by tu asi zůstal :lol: .
Přílohy
20190223_171504.jpg
20190223_171450.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Dále jsem tu měl na srovnání dva gramofony a to Technics SL-1610MK2 a novější Rega Planar 3.
Původně jsem je chtěl srovnat se Sansui, ale ten byl i díky MC přenosce výrazně jinde, tak jsem je srovnával spíš generačně mezi sebou, Technics je výrazně starší než ta Rega. Vzhledově, vzhledem k tomu, že mám rád starší stroje, tak se mi víc zamlouval Technics. Krásný, bytelný stroj o váze 10 kg, skvělé zpracování. Rega se zase zamlouvala mé paní, lehký gramofon s velmi jednoduchým ovládáním (gramofon má vlastně jen ON-OFFátko, rychlosti se přehazují řemínkem) moderní strohý design, který se hodí do moderních obýváků. Rega mne upřímně překvapila. Na to, že měla MM přenosku od výrobce, tak hrála velmi příjemně a sahala zvukově celkem vysoko. Mezi oběma gramofony byl zvukový rozdíl minimální, ale v detailech a prostoru Rega u mne vyhrála, byť na mého Sansui zvukem nedosáhla.
Přílohy
20190303_122900.jpg
20190310_091800.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

No a nakonec jsem neodolal nabídce, osahat a poslechnout si zase trochu historie. Měl jsem tu na chvíli staré Kenwoody KL-777A.
Moc si ty bedny nesedly se zesilovačem, asi by to chtělo Lampu nebo nějaký starý receiver. Hráli pěkně, středy a výšky slušné,
ale na to, že mají 38 cm basák, tak basová složka mne trochu zklamala, čekal jsem víc.
Nicméně krásné zpracování, to už se dnes moc nevidí *palec*
Přílohy
IMG_20180301_162202.jpg
IMG_20180301_162421.jpg

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pekne napsane, kdo si hraje nezlobi ;). Predpokladam, ze testovane kousky mas v ramci kamaradu, ktere podporujes ve spolecnem konicku, proto jsi zapojil dle predpokladu horsi bedny bedny nebo slabsi zesik. Pokud Denon hraje jak pises, tak pro me opet prijemne prekvapeni podobne jako v pripade AV show v Praze. Mel jsem ho zaskatulkovany jako "spotrebku" v hifi, ale jak tak ctu a slysim, tak opak je pravdou a mozna casem take nejaky otestuji. Zatim mam doma stary kombajn Denon AV11, luxusne ticha mechanika a hraje vyborne, I kdyz jsem jeste nemel moznost otestovat SACD placky.

Odpovědět