mil

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
mil
Příspěvky: 8
Registrován: 16 dub 2011 01:40
Kontaktovat uživatele:

mil

Příspěvek od mil »

Ahoj,

je mi 24 let, jsem z Hradce Králové a bydlím v Plzni.

Už docela dlouhou dobu pročítám hifinázory a čerpám z nich mnohé cenné informace v cestě za lepším zvukem. Děkuju. Začalo to na střední škole převzetím a pozvolným rozšiřováním tátovy sbírky elpíček a jejich posloucháním na staré tesle se safírovým hrotem, kterou přes magnetofon zapnutý na REC zesilovalo nějaké stařičké radio. To ale časem nějak přestalo stačit, tak jsem sehnal víceméně výhodně teslu NC-420 s přenoskou Music hall tracker, zesilovač Telefunken HA 870 s integrovaným MM vstupem a reprobedny Quadral all-craft 2500.

Bylo to hezké, byl jsem spokojen (protože jsem nic jiného neznal ani neslyšel), ale pak jsem objevil všelijaká fóra, což v kombinaci s mojí zálibou v rozebírání a „vylepšování“ muselo znamenat jediné: z gramofonu jsem vykuchal všechna zbytná hejblátka jako přepínač otáček nebo zvedání a vypínání na konci desky, kabely z přenosky připájel rovnou na cinch výstupy a pokusil se o externí napájení, což se ale úplně nepovedlo. Nejsem totiž v těchhle elektrotechnických věcech příliš vzdělán. To mě ale nemohlo zastavit. Zánovní pájkou ubastlil jsem pár RG-62 a propojil jimi gramo se zesilovačem a začal si připadat už ale opravdu HI-FI. Jenže ten zvuk pořád nějak nebyl ono.

Rozhodl jsem se, že to celé začnu vylepšovat od zdroje (zvuku), protože si říkám, že sebelepší zesilovač a bedny nic nezmůžou, když do nich půjde zprzněný signál z gramofonu a preampu. Možná to není úplně pravda a měl bych zvolit jinou strategii, ale takhle mě to baví.

Momentálně mám tedy objednaný Phono box SE II a díky pěkné příležitosti i Ortofon 2M BRONZE (děkuju). Je mi jasné, že ke zbytku mých komponent to jsou nepřiměření parťáci, ale hledím do budoucnosti, všechno bude! Do prázdnin snad RPM 1.3 a nějaký bytelný sokl pod ten stroj.
Ze starého grama vymontovaného z hrací skříně se pokouším vyrobit pračku na LP.

Zvuk desek mám rád, dává mi smysl ho „doopravdy“ poslouchat. Zvuk je pro mě polovina hudby a věřím, že analogově se dá přenést nejšťavnatěji. Moc jsem toho zatím neslyšel, tak jen věřím, ale i kdyby to tak nebylo, je to aspoň hezký koníček.

Takhle tedy pro začátek na představení.

Těším se na aktivní soužití s hifinazory. *jupi*

Milan

Uživatelský avatar
samoT
Příspěvky: 339
Registrován: 03 srp 2010 19:12
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: mil

Příspěvek od samoT »

Vítej, moc pěkný úvod. Jsem zvědavý na další vývoj tvojí sestavy.

Analogu zdar!

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: weiron a 5 hostů