Fórum pročítám už nějaký ten pátek a došel jsem k tomu, že za registraci nic nedám

Je mi 36, hudbě se věnuji aktivně (když započítám školní sbor) celých 25 let. Hraju na kytaru, bicí a baskytaru a to samo o sobě mě vedlo k poslechu různých žánrů.
Hudbu jsem vnímal od mala, ale pamatuji si pouze gramofon Tesla NZC 430 (???) a gramodesky, velmi později (někdy kolem revoluce), věž Philips.
Žánrově jsem nevyhraněný, nejvíc mne bere grunge, alternative/indie/progress rock, z tvrdších progressive metal, doom, melodic/tech death a klasický heavy.
Na druhou stranu nepohrdnu dobrými nahrávkami klasiků, mám rád Dvořáka, Beethovena, Mozarta, Bacha s Händelem a spoustu a spoustu dalších.
Vzhledem k mé zálibě v nástrojích mi nikdy nezbývaly peníze na pořádné hi-fi, většinu toho, co zbývalo po odečtení životních nákladů, spolkly vždy struny, blány a paličky

Proto jsem se rozhodl poskládat alespoň trochu slušně hrající sestavu. to mne přivedlo na toto fórum.
Základem je zesilovač Marantz PM7000 (mám jej cca 14 dnů), který oproti předchozímu receiveru Sony STR-DE 475 hraje mnohem lépe.
Regálovky Pioneer S-C5 mne kdysi stačily společně se Sony, nyní to již žádná sláva není a nebude - reprosoustavy řeším a jsem ve fázi poslouchání, čtení a brzy i zkoušení. Současně se, dle zkušeností zdejších schopnějších a zasvěcenějších členů, snažím doma přizpůsobit pracovnu tak, aby vzniklo pěkné poslechové místo (momentálně dělám podlahu)

CD přehrávač mám již koupený, momentálně se nachází někde v Cambridge u kamaráda (koupil mi jej v GBR) - je jím Marantz CD 6000 a vyhlížím ještě stereotuner stejné značky s označením ST 6000.
Gramofon Tesla NC 500 bude repasován, co do designu u pana Boušky (kontakt jsem získal jak jinak, než zde - děkuji

Tento stav je doufám přechodný a snad se mi podaří dát dohromady sestavu, která mi bude vyhovovat.
Jinak oblíbená alba, aby byl obrázek tak nějak ucelený.

R.E.M. - Automatic For The People
R.E.M. New Adventures In Hi-Fi
Amorphis - Eclipse
Pearl Jam - Ten
Pink Floyd - Wish You Were Here
Opeth - Damnation
Porcupine Tree - In Absentia
James - Laid
Queen - A Night At The Opera
Díky za přijetí

Míra