MusicCollector

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
MusicCollector
Kontaktovat uživatele:

MusicCollector

Příspěvek od MusicCollector »

Ahojky , tak se představim i já. Fotky dodám později. Jsem sběratel rocku, metalu,progu atd vsech rozlicnych stylů na různých formátech LP,CD,DVD,VHS ,MC atd.... ted mam v ocekavaní cca za 2 dny budu realizovat konecne vysněný cívkový magnetofon AKAI GX-630D, a tak bych chtel poprosit o pripadné pozdější rady. Mohl bych založit vlákno Kotoučové Magnetofony ?? Budu se muset naucit vse jak nahravat udržovat stroj atd..... Moc se mezi hifisty se svou sestavou asi radit nemohu, ale přesto se k Vam rad přidávám....

Současna sestava: (Na čem hraju)

Zesilovač:Pioneer A 209R

Repro:Pioneer SH510V
Music Power:100Wats
Pusance Musicale (DIN):100 Wats
Impedance: 8 Ohms

DVD Player (Umí SACD):Pioneer DV 610 AV

Gramo:Sony PS-LX 300 USB (Stereo Turntable System)

CD PLAYER :Technics SLPG 590
Tape Deck: Technics RS BX 701

V očekávání : Kotoučový Magnetofon:AKAI GX-630D

Snad se Mi podaří za nejakou dobu poridit take Minidisc , Tape Deck TEAC a jine repro atd.... (není všem dnům konec)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MusicCollector

Příspěvek od efičák »

Vítám Tě srdečně.
Cívkáč je vrcholná analogová disciplína - jsou-li pásky.
Renesance zasáhla i tady, podpora členů i speciální studio existuje.

Určitě založ své vlákno na cívkáče.

Mám stále Teslu B-730 a tím jsem začal. Užíval jsem ji rád.

Obrázek

http://wn.com/Akai_GX-630d

MusicCollector
Kontaktovat uživatele:

Tak se trosku predstavim a pridam nejakou fotku. jsem spíše sběratel muziky LP CD DVD kotoučů atd... je Mi 29 let sportuju rugby,hokejbal..... ale hlavnim tahounem meho zivota a asi doživotní koníček , nebo spíše kůň je muzika. jsem tak trosku sberatel a začinajici muzikolog , nikoliv hifista to usoudite asi i podle toho na čem hraju....

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Bohužel zatim hraju na to na co Mi dovoli finance . Snad se to někdy otočí a postupne nastradam na neco mnohem lepšího.....

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Děkuji moc, za fotky.
Máš tam opravdu zajímavou sbírku hudby.

Stejně jako kniha, je poslech hudby otázkou fantazie, což potvrzuje dle Merhauta aparát muzikologa Černého.

Rugby je drsný sport, to s běžným profilem audiofila nekoresponduje.
Čest Tvé výjimce !

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tak on zas Ondra tak drsnej není:-) Budu mu to muset doma nafotit, ty jeho rozostřenky z mobilu jsou hrozný...

MusicCollector
Kontaktovat uživatele:

Ono to není z mobilu ale neumím asi moc s foťákem :-)

MusicCollector
Kontaktovat uživatele:

Jinak mam Jardo velkou prosbu. Pomohl by jsi Mi propojit ten magič ze sestavou ?? Tak abych mohl zkusit natáčet z LP nebo CD ?? Myslíš, že nahrávka z CD-R (kterých mam víc jak originálů bohužel) bude znít blbě ?? Mohl bych se stavit za Tebou zase nekdy do Recalu na poslech ??. Momentalne čekám na cívku od vintage audio, tak až Mi dorazí tak bych se s dovolením ozval díky

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jasně:-)

MusicCollector
Kontaktovat uživatele:

Tak kluci život se Mi tak nejak rozházel, takže jej davam znova dohromady. Snad se to podaří i sposlechovkou momentalně jsem na rok na podnajmu v Brně a tak jsem musel svoje mašinky odpojit a odstehovat z původního bytu, který jsem taky pronajal, ale kam se asi nevratim. Musel jsem tedy i sbírku muziky odstehovat k našim, takže bude docela neskonalá a dlouhodobá záležitost dát vše zase dohromady. Můj cívkáč má ted v opatrování na ten rok můj životní kámošhifista a velký sberatel muziky (hlavně), takže je v moc dobrých ručičkách... Chtěl jsem kluci dokonce praštit s hifi a muzikou, protože jsem myslel, že moji tak ted trošku blbou situaci zavinil zčásti taky životní kůň (Snad jsem se pletl). Nicméně toho nechat asi nedokážu, protože v Brně jsem pořídil už další Vintage stroj ač je zatim odpojený a tudíž nema cenu jej představovat a dal kupuji desky, selduji novinkya posloucham na obyčejném kazeťáku s CD. To asi svědčí o tom, že je to proste ve mě zakotvený, drží mě to nad vodou a vzdát se toho nedokážu..... (Díky Táni !!!!)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Drž se hochu,fandím ti.Hudba ta tě nikdy nepotopí!

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

A kdo nemá rád muziku a nedokáže ji alespon tolerovat,at jde do hajzlu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Vubec se sice nezname a ani netusim, co se ti zrovna prihodilo. Ale drz se hlavne muziky. Milenky, manzelky,pratele ba i sefove prichazeji a odchazeji. Pracovni prilezitosti, pocasi i stav uctu se meni. Jedinou stalici je hudba, ktera nam vdycky doda energii znovu se odrazit ode dna. ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

Já na diskutovaný problém partnerského soužití v dané souvislosti nahlížím trochu jinak. Představte si situaci, kdy se ženská vrátí po x hodinách z práce uštvaná domů a chce si, až obslouží partnera příp. děti a manžela, v klidu odpočinout (třebas četbou knihy apod.).. No a dotyčný milovník hudby ji k tomu začne vyřvávat nějaký prog. rock/metal, jazz apod.. Chtěl bych poznat tu světici, která by tuto torturu dlouhodobě snášela.. Jistě jste si všimli, že na Hifi fórech se ženy prakticky nevyskytují.. Zkuste si položit otázku, proč ? A to opomíjím finanční stránku věci, která je však neméně důležitá (!)...

Takže v "tolerantních" výrocích typu "kdo nemá rád muziku a nedokáže ji alespon tolerovat,at jde do hajzlu" apod.., bych byl dosti zdrženlivý a autokritický....

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Na tvém místě bych lépe přemýšlel co je v tomto případě vhodné Sekale,místo aby si podpořil kolegu a dodal mu odvahy tak ho více zbyzečně nahlodáváš(asi je tom tvým posláním zde na foru nahlodávat a provokovat).Pokud si beru ženskou a ví že hudba je nedílnou součástí mého života pak je můj výrok zcela na místě.Zároven jsem se snažil kolegu podpořit....co více dodat?

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Drž se, mě něco podobného potkalo před šesti měsíci (kvůli hifi to nebylo) a taky sem chtěl se vším seknout. Nakonec sem si těch koníčků našel ještě víc a jsem rád, že je teď tak tak stíhám. Hudba je to jediný, na co se můžeš opravdu spolehnout.

Odpovědět