zero to trefil, protože nahoře bude velký AMT pásek od HOLOGRAPHIC SOUND DEVICES® by MUNDORF.
boxer má ale také pravdu.
Tento měnič potvrdil ambice do něj vkládané, hraje jako špičkový AMT pásek.Už je jisté i použití toho 15", po prvotních poslechových testech se ukázal jako velmi vhodný. Provedl jsem na něm dvě úpravy - zpevnění membrány speciálním lakem a umrtvení AL koše hmotou AMS 4mm. Ještě budu zřejmě řešit vzhled příruby, není hezké to pěnové lůžko připravené pro instalaci ochrané mříže. Středobasový keramický Accuton překvapil velmi neutrálním a násilností prostým podáním, takže investice do něj se vyplatila - je nejdražší z celého tohoto teamu.
Včera jsem měl možnost si ty měniče prohlídnout a i poslechnout s provizorní výhybkou. Celkově má systém velý potenciál - Posun směrem k přirozenějšímu zvuku a lepší dynamice.
Rozhodně se mi to jeví jako slibnější než původní lucidy (víc to jde směrem k tomu zvuku co mám rád).
AMT je VEELMI DOBRÁ volba.
Byl, zemřel v roce 1994 (viz. Oskar Heil), v češtině blíže zde: O značce Heil A.M.T.. Nebyl to jediný jeho vynález, je totiž i vynálezcem i JFET tranzistoru a tzv. "Transar Bass systém" reprobeden (ve spolupráci s Albert Von Schweikert) ,
které používají legendární harmoniku Ess Amt Heil A1 , což je dodnes jeden z nejlepších výškových reproduktorů se skládanou membránou o celkové ploše 180 cm2 !
U nás je tento jeho systém Air Motion Transformer znám z vynikajících reproduktorových beden značky Kithara
BVa
"Autorom princípu AMT(držiteľ patentu) je dr. Oskar Heil, Mundorf to nevymyslel."
já to netvrdil, ale AMT v mých bednách je z dílny Mundorfu, ne Heilu.
Takže, zapálení, zvědaví a nedočkaví Hifisti - JÁ UŽ JSEM JE SLYŠEL. Dneska jsme s kamarádem "Wineloverem" byli na návštěvě u Pavla za účelem "posouzení chování velkého basáku v malé místnosti" a - DOBRÝ. FAKT DOBRÝ. Nechci nové "MAX LUCIDY" přechválit, protože jsou stále ve fázi provizoria a pak by už nebylo místo na obdivné výkřiky. Ten basák - to je takovej kotel, že mu všechno věříte ještě než začne hrát. Je to i velmi lahodící oku. Zvuk je neutrální, nenásilný, perfektně prokreslená všechna pásma a jak už tady bylo několikrát napsáno - i ty basy jsou zahraný. Mimo jiné jsme pouštěli CD "Adagio d`Albioni" č.1: Albioni-Giazotto: Adagio in G Minor (Gary Karr - kontrabas, Harmon Lewis - organ). Vibrace strun, resonance kontrabasu a nástup varhan až do těch nejspodnějších rejstříků. Moc pěkný. Zážitek, který se dá prožít jen na něčem opravdu plnokrevném. Až toto bude v definitivní ozvučnici s těmi nejlepšími, špičkovými součástkami ve výhybce a kvalitním terminálem, tak mnoha z nás spadne čelist. Pavle gratuluju.
Tyhle řádky mi je velmi milé číst, je to jako když vaše dítko pochválí učitel nebo trenér za nějaký mimořádný výsledek.
Dílo ještě není u konce, skříně jsou zatím jen provizorně vyrobené (18mm dřevotříska, žádný bitumen) pouze za účelem prvotního měření měničů a ověření si jejich chování v ozvučnici- zejména toho basáku. Vyhybka je po měsíčním ladění pravděpodobně na 90% svého finálního stavu, ale zatím sestavená z obyčejných součástek. V signálové cestě je mnoho železných krokosvorek a vše propojené levnými titěrnými kablíčky, tedy žádné HIGH-END kabely a zlacené či rhodiované konektory. Přes tyto všechny handicapy to již hraje tak, že jsem u poslechu velmi spokojen. Hoši donesli samé skvělé nahrávky, husí kůže se mi dostavila hned dvakrát.
Již je jisté, že Great Lucid AMT se budou dát provozovat s odpovídajícím krmením i v běžné panelákové místnosti. Je také jasné, že využít jejich schopnosti hrát bez potíží i dost nahlas a užít si jejich dynamický potenciál bude moci především majitel velmi slušného zesilovače a větší místnosti.
Napadá mě, co takhle uspořádat poslechový víkend u Zappadaddyho, tam by bylo splněno obojí a i případní zvědavci by se vešli- Michale co Ty na to?
Za několik dní bude vyhybka již sestavena z komponentů z dílny Mundorf, a bedny dostanou odpovídající připojovací terminály. Zůstaly by jen ty poddimenzované skříně, ale to má i jisté výhody, nejsou tak drasticky těžké při manipulaci a nebude vadit jejich případné poškození při transportu.
NA,
gratuluji !
Konečně se podařilo zbortit mýtus o nevhodnosti velkého basáku v malé místnosti, ale neboj, 99% HiFistů tomu stejně věřit nebude a poslechnout si je nepůjdou = co kdyby museli změnit zajetý (a pro mnohé i výhodný) názor.
Na.Skvělý nápad.Majitelům Tannoy Canterbury se už nyní chvějí strachy,že Great Lucid pokoří jejich miláčky.Ne vážně, je lákavé porovnat legendu jako jsou Tannoy Prestige s jiným nekompromisním a modernějším designem skvělého českého konstruktéra.Porovnání se nebojím,i když může dopadnout test ve prospěch Lucidů.Pokud Great Lucidy budou dramaticky lepší v rychlosti a v makro detailech ,a zároven mít vše tak skvělé jako TC,bas,velký 3D prostor,přirozenost a reálnou barvu nástrojů, jsem připraven k největší oběti,k jejich prodeji.Kdy myslíš,že budeš Pavle připraven?Zájemci hlaste se předem!
Mě nejde o to Tě donutit prodat Tvou srdeční záležitosti!
Projevil jsi zájem ty bedny slyšet a já bych chtěl využít Tvého vyspělého krmení plus velké poslechové místnosti na vyzkoušení potenciálu mé nové konstrukce. U Tebe to navíc přináší i rozumnou možnost poslechu kluků z Moravy, pokud by byl interes.
Napadá mě svátek 28.10.