NA

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NA

Příspěvek od NA »

Alenzo- již se to blíží.

Včera večer mě navštívil díky cestě do ÚL Zappadaddy a provedl kontrolní poslech, aby mě eventuelně ušetřil cesty k němu a případné ostudy. Poslech zhodnotil slovy, že potenciál tam tedy je. Takže se všichni návštěvníci čtvrteční akce mají na co těšit. Michal mě informoval ještě o dvou dalších účastnících, kteří projevili zájem, jeden je zde vystupující „jirie“, druhý je pro mě naprosto neznámá ikona. Tak je již definitivně plno.

Z největší pravděpodobností bude mít Michal podle jeho slov v dobu konání k dispozici ještě luxusní novinku ProAc Carbon 6 které má zapůjčené a rozehrává je. Jsou to 3p se zdvojenýma menšíma středobasákama, 3“ středovou kalotou a páskem nahoře. Cenovka je 450.000,- to znamená ještě nad jeho Tannoy Canterbury. Nepůjde tedy pouze o „souboj Titánů“ ale předvedou své přednosti i „štíhlounké modelky“
Noble Audio - výroba a prodej

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Tak je opravdu na co se tesit.Hudbu jsem si opravdu uzival,zvuk veliky ,ale detailni a pohodovy tak jak jsem zvykly. O to vice jsem zvedav jak se tyto bedniska projevi v vetsim prostoru a jinym zdrojem a amplifikaci.Doufam,ze basy budou ve vetsim prostoru konkretnejsi bez toho obcasneho zahuceni,ktere preci jen v tom malem prostoru nastavalo,preci jen toho basu tam bylo prespilis.Taky jsem zvedav jak se projevi basreflex dolu a jestli bude zvuk tak koherentni jako u Canterbury kde je ta vyhoda,ze zvuk vychazi z jednoho bodu.Bere se take v potaz provizornost hlavne basove sekce tam bude mnoho mista pro zlepseni ve zvuku,to je jasne.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Sice geometricky z jednoho bodu, ale s dost značným časovým rozdílem, což jaksi onu optickou výhodu jednoho bodu neguje.
Pavel Macura Audio

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

S tebou zacina byt sranda :lol:

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Malá panelová místnost samozřejmě musí mít u takovéto třídy beden již jistý problém při reprodukci záznamů s exponovanou basovou složkou ve vyšší hlasitosti. Hrálo se přeci jen hlasitěji než jsem běžně zvyklí. Další důvod bude v tom, že velmi pravděpodobně mi to hraje hluboké basy o několik dB silněji než to dokáží Canterbury z důvodu té jejich vysoké citlivosti. Tuhost skříní určených pouze pro prvotní vývoj je dost poddimenzovaná, takže při vyšších hlasitostí se přeci jen již projevuje jejích znění které zhorší přesnost a čistotu poddání. Jsem velmi zvědavý na chování ve velké místnosti a při přímém porovnání.

S tím časovým rozdílem má PMA pravdu, i laik to musí pochopit při pohledu na řez měničem TANNOY, rozdíl vzdálenosti těch dvou měničů je značný a strmost dělícího filtru je vysoká.
Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

S tím časovým rozdílem má PMA pravdu, i laik to musí pochopit při pohledu na řez měničem TANNOY, rozdíl vzdálenosti těch dvou měničů je značný a strmost dělícího filtru je vysoká.
Bohuzel nedokazete mi vysvetlit [ani na nejproflaklejsi nahravce]jak se to projevi pri produkci,ja jsem to zpozdeni nijak nezjistil.Hudba z nich leze nadherne,nevidim v pripadnem 0.0001 zpozdeni zadny problem.Uz fakt nevite o cem placat. :roll:Jak rychle se pohybuji vysoke tony a jak rychle ostatni pasma nez to dorazi k posluchacovi se vsemi odrazy a akustickymi problemy v mistnosti a samotne konstrukci?Podle selskeho rozumu by vysky meli byt rychlejsi nez hlubsi tony pak by centimetrovy rozdil ve vzdalenosti nemnel byt problem,v tomto pripade by to mohlo dokonce vyrovnavat v miste poslechu to zpozdeni.Ale je to placani tak jako to vase,takze cela tato diskuze je o nicem.Poslech je nejdulezitejsi,to mi nevymluvite ani s vasimi radoby vedeckymi teoriemi.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Jak rychle se pohybuji vysoke tony a jak rychle ostatni pasma nez to dorazi k posluchacovi se vsemi odrazy a akustickymi problemy v mistnosti a samotne konstrukci? Podle selskeho rozumu by vysky meli byt rychlejsi nez hlubsi tony pak by centimetrovy rozdil ve vzdalenosti nemnel byt problem,v tomto pripade by to mohlo dokonce vyrovnavat v miste poslechu to zpozdeni
*headbang*
Ale je to placani
*palec*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Rychlost šíření zvuku ve vzduchu jaksi nezávisí na výšce tónu, ale např. na teplotě a nadmořské výšce. Je to cca 344m/s při 20°C.
Pavel Macura Audio

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Zappa má svatou pravdu. Včera jsem byl na koncertě. Šel jsem samozřejmě na poslední chvíli a tak jsem vyfasoval až úplně poslední řadu. Moje blbost. Nejdřív ke mně dorazily vejšky, za nima pak střední kmitočty a někdy o přestávce ke mně dopluly basy.
Zappa si je samozřejmě nevýhody měniče Tannoy vědom a časový posun má doma ošéfovaný. Určitě jste si všimli na fotkách, že má doma tzv. "rychlou podlahu" - má holou dlažbu, která umožní vysokým kmitočtům, aby přesně v místě poslechu dohonily středobasy.
No nic.
Pokus o vtip.

NA
Zappa tady píše o nějakým bassreflexu směřujícím dolů - ty tvoje G.L. AMT teda ve finále nebudou uzavřený třípásmo?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Trochu jste mne prinutili k malemu zjistovani jak to tedy je s tim zpozdovanim a nevyhodami dual comcentric.Nechci tu zasirat Pavlovo vlakno takze navstivte Dual concentric vlakno.Vycetl jsem pravy opak,dual concentric je v tomto ohledu ve vyhode oproti klasickym designum.Viz http://www.tnt-audio.com/casse/tannoy-concentric_e.html

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Účastníci čtvrteční akce u Zappadaddyho pokud by z Vás někdo nevěděl kam přesně dorazit a eventuelně v kolik či jiné informace jsem připraven odpovídat po SZ. Jinak se už na všechny těším a doufám, že nám všem neznepříjemní cestu nějaké vyloženě nepříznivé počasí.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

http://www.techmania.cz/edutorium/art_e ... 1h&key=662
Rychlost zvuku se mění i s frekvencí – tzv. disperze zvuku. Jev teoreticky popsal už v roce 1880 Hendrik Antoon Lorenz, ale experimentálně byl ověřen až dlouho po té, protože se projevuje až u frekvencí řádovově 10 000 – 100 000 kHz, tedy u ultrazvuku.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To bh69

Tato informace sice v absolutním pojetí protiřečí výroku PMA, ale ve vztahu k probíranému kde jsou ty dva měniče v dual concentric děleny pod 2kHz nemá patřičnou váhu. Takhle po ránu si se asi navíc nevšiml, že tohle sem nepatří a Zappadaddy na to založil nové vlákno. Děkuji tedy za přesunutí veškerých příspěvků na toto téma tam.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=5939

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

NA píše:Takhle po ránu si se asi navíc nevšiml, že tohle sem nepatří a Zappadaddy na to založil nové vlákno
nevsimnul, omlouvam se ..

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Tak a příjemná akce je za námi....
Děkuji hostiteli za příjemné prostředí a výbornou pizzu.

Obrázek

Odpovědět