NA

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: NA

Příspěvek od lachim »

Great Lucid přehrál Tannoy úplně ve všech směrech.
Osobně jsem byl zvukem GL úplně stržen a nadšen, uchvácen.
Kombinace GL + Sroll + Cd transport Thorens... pro mě sestava snů.

Pavel

Pokud se GL zvukově vejdou do normální místnosti...
Ještě teď jsem z toho zvuku nadšený.
Bomba!

Zappa

díky za možnost poslechu a pozvání.
posledních 20 minut byl zážitek!

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

GL -- tak takový zvuk jsem nečekal -- ve veliké místnosti hrály fantasticky a jak uvedl Lachim -- Kombinace GL + Sroll + Cd transport Thorens... pro mě sestava snů ,..... abych nezapoměl kabely Kimber -- Pavle *palec* *bravo* . Chtěl bych to slyšet v menší místnosti, je to přeci jen hodně velká bedna.

Bohužel ProAc jsme neslyšeli, když jsme dorazili tak je zrovna odváželi -- ale kdosi řekl že nebyly ještě rozehrané.

Předtím zdroj Meridian a BenCanto, Pavel měl výborné testovací CD různých žánrů, a např. kontrabas nebo Novosvětská -- Label Esoteric -- famozní.

Někteří chlapci nocují u Michala , tak až se vypinkají tak snad napíši. Michale díky za pozvání a velice dobrou pizzu.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

no sem s hodnocením ostatních... vypadá to fakt zajímavě....
NA : Koukám taky že jsi už udělal nějakou povrchovku ...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Takže špičková koncepce dual concentric neuspěla? Pokud si chce člověk uchovat legendu, neměl by dělat srovnávací testy.
Pavel Macura Audio

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

PMA píše:Takže špičková koncepce dual concentric neuspěla? Pokud si chce člověk uchovat legendu, neměl by dělat srovnávací testy.
ach jo...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

T-M
Tome, to je jen lehké ošálení zraku z dálky, jestli sem dá své detailní fotky Pajuna (obletoval to tam s obrovským kanónem ze všech stran :cry: ) tak ten hnus uvidíš. Já ho prosil ať nefotí detail, že je to zatím jen z 85-90% o finálním zvuku, (v tomto provizorním stavu) že provedením se chlubit nelze.
Subjektivně se ke zvuku nebudu vyjadřovat, ale pro Tebe by mohlo být zajímavé vidět i výsledky měření. Došlo k měření jen T.C. a G.L. AMT.
První obrázek ukazuje měření s nastavením stejné hlasitosti na zesilovači a ze vzdálenosti 70cm v ose coaxiálu Tannoy MODRÁ a na spodní hraně výškového pásku mých soustav ZELENÁ. Útlum výšek nad 15kHz je dán umístěním mikrofonu vůči páskovému měniči (pod jeho osou), který je nad a pod osu více směrový než běžné konstrukce, jak sám dobře víš. Úrovně basové složky nejsou k sobě objektivní, protože T.C. mají osu výškového měniče a tedy umístění mikrofonu i v ose basáku, výrazně blíže podlaze, a bezpečně se přičítají i basreflexi na bocích čelní stěny. Mikrofon u G.L.AMT byl o nějakých 25cm výše od podlahy, dál od basáku a basreflex do podlahy se nemohl plně projevit.
Měření těchto T.C. dopadlo vyrovnaností ale výrazně lépe než to co předvedl model Westminster který jsem měřil v létě.Průběh byl v hrubých rysech podobný měření ze Stereoplay co jsem dával do vlákna Tannoy Westminster Royal Prestige Series
Tady u T.C. je dělící frekvence těsně za 1kHz bez výrazné díry mezi 1-2kHz. Ty T.W. měly dělení až blízko 2kHz!

Obrázek

Na druhém obrázku je průběh spodního pásma jak je v poslechovém místě. Hlasitost srovnaná na stejnou úroveň pro přesnější zobrazení.
ČERVENÁ jsou T.C.
MODRÁ - G.L. AMT

Obrázek

Byl bych velmi nerad kdyby se to tu nějak zvrhlo, tak prosím zvažovat co a jak kdo napíše, díky

PMA, třeba to další vnímali jinak....
Noble Audio - výroba a prodej

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

osobně bych cháru pod 500 hz vůbec neuváděl vše co tam je vidět je pro oba reproně prakticky stejný - jinými slovy měříš místnost...... jediné co je vidět je určitý rozdíl v citlivosti - toť vše.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Ďalšie fotky by neboli?
Ďakujem ;)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

:D ten basák v GL vypadá impozantně

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

jinak dostal jsem jeden dotaz plynoucí z neúplného pochopení co jsem myslel. tak doplňuji:
a) na nízkých kmitočtech pod 500Hz se nedá rozpoznat co je rovné a co není , jediné co je vidět, že červená má o trochu menší citlivost a jde hlouběji....
b) Na vyšších kmitočtech především nad 1k je velmi dobře vidět, že červená je rovná zatímco modrá má tak trochu alpské panoráma.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jo je to macek, tyhle Italové Ciare vyrábějí měniče o 10 let déle než slavný SCAN-SPEAK a jeden je jako druhej aniž by je párovali.

Nedávno jsem ho pravděpodobně našel tady:

Obrázek

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

no vůbec ty PA měniče jsou trochu jiná záležitost než hifi - velmi podobně se projevuje 18sound a nebo precision devices. BTW taky taliáni

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

T-M
"jediné co je vidět, že červená má o trochu menší citlivost a jde hlouběji...."

Trochu překlep ne, je to obráceně MODRÁ křivka jde hlouběji :) A jen o toto u toho grafu šlo, o sílu na nejnižších basech, ne o nějakou vyrovnanost, ta je obdobná.

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Prvně chci poděkovat Zappadaddymu za pozvání, hoštění a vůbec za organizaci super akce. Vyzařuje z něho totální pohoda a vlny pozitivní energie *palec*. Tam jsem doufám nebyl naposled. :) Gratuluji NA k výborným bednám *thumbs up* .Kombinace se Šrollem a Meridianem i Thorensem hrála jako vyladěná pro moje ucho. Zvuk rychlý, skvělé časování, velký zvuk. A to byla basová sekce ve stavu silného provizoria. Má to potenciál jak sviňa. A už teď je to výborné. *thumbs up* Pokud bych měl hodně hnidopišit, tak možná bych uvítal občas trochu hutnější zvuk v pásmu nižší středy/vyšší basy. Prostě o fousek víc energie v dělicím pásmu basák-střeďák. Ale jak říkám, to je maximálně hnidopišská poznámka a jde čistě o subjektivní líbivost. Zappa má pohodovou akustiku poslechovky, nepostřehl jsem tam nějaký výrazný problém. *thumbs up* S porovnáním beden bych to neviděl vůbec jednoznačně. Když hrály Pavlovy bedny, poslech mne vyloženě bavil bavil i u hudby, kterou normálně neposlouchám. Snad jen CD co pouštěl Lachim s tou lidovkou s ženským vokálem mne vůbec neoslovilo s hlediska obsahu a nebavilo mne, ale to je můj problém, ne beden. :? Když Pavel s bednama odjel, poslouchali jsme zase Tannoye na různém železe. Dokonce se tam vyskytly i lampové konce monobloky Carry (tuším jen cca 15W!)a to hrálo sice úplně jinak než Šroll i Lucidy, ale bylo to zábavné a track 14 z testovacího Pavlova CD hrál možná i nejzábavněji (neříkám nejvěrněji) ze všech předvedených kombinací strojů. Až neuvěřitelně to zvládalo zahrát důraz na basech při vysoké hlasitosti. Tannoye hrají sice úplně, ale úplně a totálně jinak než Lucidy, ale poslech mne také vyloženě bavil. Nejvíc se mi líbily (mimo zmíněného tracku 14) v kombinaci se Šrollem. Poslech z Tannoy přináší spoustu barev, nálad a pocitů. Zvuk je na středech hutnější, bas umí jít hodně hluboko. A zvládají opravdu vysokou poslechovou úroveň, stejně jako Lucidy. Velmi příjemné bylo objevit jsem mrak nové hudby a nové lidi jak z fóra, tak mimo fórum. Tímto děkuji trutnovsko/jaroměřské výpravě za zajímavá CD, techniku (lampáče) a následnou dopravu do Pardubic. *2thumbsup* Prostě spokojenost a díky všem za příjemně strávený den.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To zmiňované mé testovací CD má na svědomí Pink Panter a já (výběr skladeb), a mimochodem jsem ho tam zapoměl, ale byl to jen výpalek.
Ta skladba 14 je Hugh Masekela-Stimela a nachází se také na sampleru Burmester CD3

Odpovědět