NA

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Oggy
Kontaktovat uživatele:

Re: NA

Příspěvek od Oggy »

NA píše:To zmiňované mé testovací CD má na svědomí Pink Panter a já (výběr skladeb), a mimochodem jsem ho tam zapoměl, ale byl to jen výpalek.
Ta skladba 14 je Hugh Masekela-Stimela a nachází se také na sampleru Burmester CD3
Dík za připomenutí. Vím, že jsi mi to říkal, ale paměť už mi bohužel neslouží tak, jak bych potřeboval. Jsem zvědav, jak to bude hrát doma na mých střepech. :? Naštěstí se dom dostanu až zítra, tak mé zvukové orgasmy z akce snad pojme milosrdná mlha zapomnění. :roll:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Stimela je úžasná skladba z desky Hope.
Obrázek

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Take jsem mel moznost se zucastnit popisovane akce u Zappy.
Chtel bych predne vyjadrit podekovani Michalovi (Zappa) za jako vzdy prijemne prostredi, dobrou pizzou, Plzni i piccolem (to jsou takove pro me potrebne stripky pro pohodu:-).
Druhe podekovani patri Pavlovi (NA) za to, ze privezl, predstavil jeho bedny, vyborne nahravky a ze nezapomnel na jeho hezkou manzelku, ktera tam rozsvitila pokoj vizazi.
Treti pak patri vsem zucastnenym, po dobu co jsem tam byl behem dne bylo vse ok, otevrenost nazoru, ..i kdyz na jine debaty nez o muzice nebyl vubec cas.

Co se tyce zvuku, mnohe jiz bylo vyse popsano nekolika ucastniky zajezdu. Nechtel bych tady hodnotit Tannoy (slysel jsem je u Michala vicekrat), srovnavat s NA apod.
Napisu jen par osobnich postrehu o zvuku G. Lucidu.

Osobne z toho mam velmi dobre pocity a zvukovych charakter mi sedi. Nejdriv me prislo, ze to hraje vice na spodku, vysky byly dost jemne a nenapadne, ale byl to spise zvyk z domova, kde takovy objem nemam. Nicmene se mi libi celkove cistota, preciznost a drajv aniz by tam byla agresivita. Basy jsou presne, rychle, stavnate. Byl jsem spokojen prednesem vsech zanru. Neslysel jsem uz to dalsi kolo, kdyz ¨byly zapojovany jine komponenty. Celkove me ten zvuk prekvapil. Takze z me strany jednoznacna chvala.

Cvaknul jsem take par fotek, i kdyz nejsou idealni. Na blizko uz vidim bez bryli prd (mysleno na display), a takze WB nastaveni bylo jinde nez melo byt. Pro pripomenuti akce snad postaci
Odkaz na dalsi fotky zde
http://fotoalba.cz/alba/jd9/2258878

Pohled na sestavu
Obrázek
Hlavni akteri
Obrázek
NA s Oggym zabrani praci, Pytel jiz naznacuje lachimovi, ze je CAS
Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Pajuno,

předně bych rád uvedl na pravou míru tu manželku, je to teprve čekatelka :lol:

Jinak musím konstatovat, že některé fotky jsi ani neměl cvakat, popřípadě zveřejňovat :)
Noble Audio - výroba a prodej

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

NA píše:Pajuno,

Jinak musím konstatovat, že některé fotky jsi ani neměl cvakat, popřípadě zveřejňovat :)
A návštěvníky jsi neměl zachycovat při dramatických hudebních pasážích, které při té hlasitosti měly až drtivý dopad.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

NA píše:Pajuno,

OK, neni problem to promazat. Nebyl jsem tam jako fotograf, jen jako dokumentarista.
Jinak ta informace o cekatelce je docela zajimava ;), minimalne ji pozdrav.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Svůj detailnější názor na celou akci jsem popsal v mém osobním vláknu,ale přesto bych chtěl jěště jednou pogratulovat Pavlovi k jeho skvěle hrajícím repro,jsou velmi podařené.Já jsem si je užíval,ten velký zvuk,který mám rád tam byl,basy byly velmi pevné a objemné,středy a výšky velmi prezentní.Nemohl jsem najít nějakou závažnou chybu o které bych se tu mohl zminovat.Jen bych si přál aby mi jejich přednes dával trochu více těch emocí.Možná je to jen takový prvotní dojem,třeba to Pavel jěště trochu doladí.Možná by bylo třeba ty bedny mít doma déle,abych si ne ně zvykl.Zvyk je swine.Ale velmi podstatný je pro mne také jejich vzhled,který také patří ke komplexnosti prezentace hudby, aten bohužel není můúj šálek kávy..Svíčka,krásné dřevo,dobré vínečko to vše umocnuje zážitky z hudby.
Celkově se mi akce moc líbila,zpočátku hodně lidí,výměna názorů,objevení spoustu nové vynikající hudby.Mám rád živo kolem sebe,mám rád dobrou hudbu a příjemné lidi s kterými se díky hifi názorům setkávám.O tom to také je,o setkávání,o společném poslechu,o předávání zkušeností.Lucidy mají velkou konkurence schopný potenciál.Je to extra třída. *klanimse*

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

prijemne citanie *thumbs up*

emocie robi inac dost lampa. Mam mensie Lucidy a kombinacia lampa predok a koniec tranzistor je vyborna. Na emocie sa stazovat nemozem.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Cena?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Za tu dobrou pizzu jako jinde, jestli myslíš za velké Lucidy, tak méně než za některé luxusně provedené stojanové 2p, třeba ty co jsi měl doma.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pavle, gratuluji k výbornému výsledku, a děkuji za změřené charakteristiky obou reprosoustav na slovanetu.
Pavel Macura Audio

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Chápu z uvedeného grafu dobře, že naměřená impulsní odezva u Great Lucid je téměř bezchybná, zatímco u porovnávaných Tannoy má k ideálu daleko?
To se přece musí při reprodukci nějak projevit, ne?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

NA napsal na Slovanetu
O svátek 28 proběhla prezentační akce prototypu Noble Audio Great Lucid AMT. K dispoici byly na porovnání Tannoy Cantenbury vybavené přídavným supertweeterem.

Porovnávat zvuk nebudu, jsem zaujatý. Napsal bych jen jednu analogii která mě napadla a zdá se mi vyloženě výstižná - AUDI A6 3.0TDI a 5litrová Amerika ze sedmdesátých let.Hodnocení dopadlo podle preferencí jednotlivých posluchačů-řidičů.
Udělal jsem i měření která si dovoluju připojit, ty můj názor nemůže poznamenat.
První graf ukazuje měření s nastavením stejné hlasitosti na zesilovači a ze vzdálenosti 70cm v ose coaxiálu Tannoy a na spodní hraně výškového pásku mých soustav. Tannoy mají zhruba o 4-5dB větší citlivost, z toho by vyplývala citlivost Great Lucid AMT 91dB což bezpečně nemají (již podle citlivosti použitých měničů) , tedy si Skotové o pěkných pár dB nadsazují. Útlum výšek nad 15kHz u zelené je dán umístěním mikrofonu vůči páskovému měniči (pod jeho osou), který je nad a pod osu více směrový než běžné konstrukce. Úrovně basové složky nejsou k sobě u tohoto měření objektivní, protože T.C. mají osu výškového měniče a tedy umístění mikrofonu i v ose basáku, výrazně blíže podlaze, a bezpečně se přičítají i basreflexi na bocích čelní stěny. Mikrofon u G.L. AMT byl o nějakých 25cm výše od podlahy, dál od basáku a basreflex do podlahy se nemohl plně projevit.
Měření těchto T.C. dopadlo vyrovnaností ale výrazně lépe než to co předvedl model Westminster který jsem měřil v létě.

Dopadlo to přesně jak se o tom mluvilo v zákulisí.Nadřazenost Lucidu oproti jiným značkám je více než očividná.Schazování konkurence není etické!!!!Nevím proč se ve vláknu NA rozebírají měření Tannoy?Navíc bez povolení majitele. :o Žeby reklama bez vynaložení koruny?
Poznámka v červeném se mi zdá ne zcela vystížná ani citlivá.Výstižnější by bylo tranzistor vs. lampa,záleží dle preference posuchače.Ale názor je názor. Já budu tedy raději pyšný řidič 5l ameriky z roku 2010. ;)
*offtopic* Myslím,že vynikající alternativa Lucidů by byly ATC monitory nebo Tannoy monitory,které hodně slavných studií používají k nahrávání.ATC 150 budou možná k slyšení u známého v Pardubicích.

Opravdu si myslíte,že Tannoy za 80 let v tomto byznysu není schopna udělat repro s perfektním měřením?Nemyslíte si,že cílem je zhola něco jiného?Např. muzikálnost a přirozenost a realita živého vystoupení?O různosti jejich snažení svědčí vývoj celé škály různých druhů repro,kdy každý druh je pro jiné určení,studiové monitory,domácí monitory,Prestige serie atd.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Jestli to něčemu pomůže, tak motory TDI jsou dnes všechny bez ohledu na jeho typ v porovnání s konkurencí sračky. Kvalit novým motorů dCi od Renaultu možná dosáhnout tak ta 20 let. A to jsem nezmínil diesel boxer od SUBARU.
Tak vidím já motory na naftu of Das Auto:-)

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink panter »

*sunglases* vidíš Pavle,prišlo na moje slová,bohužiaľ,dokázať si,že stará roztrhaná košeľa je vždy bližšia,ako nový kabát ,nieje tak ťažké,ani nelogické ;)

Odpovědět