NA
Re: NA
...a bolo postavené mladé české "iba" DIY proti 80 ročnej histórii. Nemožné aby to hralo lepšie. Ale nech si je každý spokojný s tým čo má doma, nie?
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Nepochopil jsi.Mám problém jakým způsobem se vede marketing tohoto projektu.Tady přeci nešlo o to co je lepší.Lepší neexistuje,jen preference té nebo druhé konstrukce.To se ukázalo na reakcích posluchačů na akci,někteří ovšem nepřispívají na forum.Bohužel zde se začalo porovnávat mezi dvouma repro jen aby se dokázalo,že to druhé prezentované,je lepší.Já Lucidy přeci pochválil,jen jsem si dovolil říci svoji preferenci a kritizovat způsob guerilla marketingu.bubuxin píše:...a bolo postavené mladé české "iba" DIY proti 80 ročnej histórii. Nemožné aby to hralo lepšie. Ale nech si je každý spokojný s tým čo má doma, nie?
- pink panter
- Kontaktovat uživatele:
...ale to nieje ohovora ani gorilový marketing
,je to len psychická bariéra,že to, čo mám doma je to najlepšie,niekedy trvá čas,než na to prídem,potichu to vymením a nikomu nič nepoviem,lebo sa to nepredá,ruku na srdce,nieje to opísaná špekulácia viacerých prítomných ??
K testu sa vyjadrovať nebudem,nepočul som to,výber tej,alebo onej bedne je na preferencii majiteľa,iba podotýkam,že pri inom naladení sa misky váh ľahko môžu prikloniť na opačnú stranu .

K testu sa vyjadrovať nebudem,nepočul som to,výber tej,alebo onej bedne je na preferencii majiteľa,iba podotýkam,že pri inom naladení sa misky váh ľahko môžu prikloniť na opačnú stranu .
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Nepochopil jsi úplně přesně kde je problém.Mám problém jakým způsobem se vede marketing tohoto projektu.Tady přeci nešlo o to co je lepší.Lepší neexistuje,jen preference té nebo druhé konstrukce.To se ukázalo na reakcích posluchačů na akci,někteří ovšem nepřispívají na forum.Bohužel zde se začalo porovnávat mezi dvouma repro jen aby se dokázalo,že to druhé prezentované,je lepší.Já Lucidy přeci pochválil,jen jsem si dovolil říci svoji preferenci a kritizovat způsob guerilla marketingu.bubuxin píše:...a bolo postavené mladé české "iba" DIY proti 80 ročnej histórii. Nemožné aby to hralo lepšie. Ale nech si je každý spokojný s tým čo má doma, nie?
Stejně podívejte se na způsob prezentace.60% času hrály Lucidy,30% se měřilo a 10%hrály Tannoy.Pouze několik skladeb se hrálo,Dvořák,Homolková,Masakela a jěště pár skladbiček.Posledních 15 minut se hrálo na Thorens přes Srollův převodník a Lucidy,kde se zjistilo,že tak to hraje lépe než přes Meridian.To je v pořádku,ale už se nepřepnulo na Tannoy aby bylo tedy porovnání srovnatelné,když už tu chtěli někteří porovnávat tyto 2 konstrukce.A to tedy v pořádku nebylo.Přes Thorens se totiž zjistilo,že je zaměřen více na středy a to Lucidům vyloženě vyhovovalo,protože tam ty středy byly trochu v pozadí.U prezentace Tannoy po odchodu NA,Lachima a Pytla se zjistilo,že Meridian je v tomto ohledu určitě vyváženější,byl vyrovnaný ve všech pásmech,tedy neutrálnější.Obě bedny hrály dobře dokud se nezačalo srovnávat.Pak se to rozdělilo na 2 tábory Lachima a Pytla na straně jedné a zbytek světa na straně druhé(cca 7 lidí),přičemž minimálně 2/Valderon + Oggy byli velice na vážkách.Bylo to sice poučné,ale také velmi kontroverzní.A proto do kontroverzních situací,kdy jeden prezentuje/marketinguje své zboží a druhý,který je majitelem a vystavuje pouze své vysněné kousky,už nepůjdu!!!!!

Shrnul bych to asi takto,i přes všechny tyto kontroverzní situace je jasné,že Lucidy jsou povedeným projektem.Bohužel těžko prodejným z několika důvodů,které si určitě každý odvodí už sám.Doufám,že už se k tomuto tématu nebudu muset vyjadřovat.
Vystihnul jsi to naprosto přesně, o to tady jde především.. A Zappaddadyho ublíženecké nářky a "vysvětlování" vnímám jako mlžení, které má výše zmíněné jen zakrýt.. Zajímavá je i tato reakce http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 400#p65936, která je dosti úsměvná a vše jen dokresluje...pink panter píše:...ale to nieje ohovora ani gorilový marketing,je to len psychická bariéra,že to, čo mám doma je to najlepšie,niekedy trvá čas,než na to prídem,potichu to vymením a nikomu nič nepoviem,lebo sa to nepredá.

Aneb jak snadno a rychle ze sebe udelat debila.
Musim vyjadrit urcite zklamani, jak tu probiha debata na toto tema. Netusil jsem, ze se zde vzbouri diskuze o tom co je lepsi a proc. Jde samozrejme o osobni nazory kazdeho, otazka je zpusob prezentace.
Ja jsem byl pozvan na tuto akci jako na prezentaci Lucidu, s tim jsem tam take jel, protoze jsem je chtel slyset. Na tomto zaklade jsem se take vyjadril k jejich zvuku (pozitivne) bez toho abych to verejne srovnaval s Tannoy. Samozrejme srovnani pro sebe i v kolektivu posluchacu jsem vyjadril s tim co se me libi vice a proc. Netvrdil bych se ale rikat co je jednoznacne lepsi, jen to co se mi libi a jaky charakter zvuku mam rad.
V pripade souteze a primeho porovnavani obou repro by musely byt nastaveny stejne podminky, coz si nejsem jisty zda plne byly. V tomto pripade bych navrhl nejakou stupnici a at kazdy subjektivne hodnoti, muze se pridat mereni, design, provedeni, apod a pak to dat dohromady jako vysledek. At to dopadne jakkoli, stejne preference kazdeho zustanou...a kazdemu se bude libit to co mu je blizke, tak proc mu to brat.
Duvod meho prispevku je jednoduchy. Jsme tady parta lidi, kde se spousta z nas vzajemne nevstevuje, posloucha, predava zkusenosti, vymenuje muziku apod. Docela rad bych se zucastnil jeste nekdy podobnych akci v budoucnu a nepral bych si aby se zde postavily mantinely na zaklade vzajemnych utoku. Pro me to byla nekolikata navsteva u Zappy, ked vse bylo v pohode ale nasledna diskuze na foru vse polozila do jine roviny.
Nechci a nebudu stat na zadne strane, ale reknete mi, kdo z vas akci podobnych rozmeru se vsim kolem zorganizoval?
Muzice zdar!
Ja jsem byl pozvan na tuto akci jako na prezentaci Lucidu, s tim jsem tam take jel, protoze jsem je chtel slyset. Na tomto zaklade jsem se take vyjadril k jejich zvuku (pozitivne) bez toho abych to verejne srovnaval s Tannoy. Samozrejme srovnani pro sebe i v kolektivu posluchacu jsem vyjadril s tim co se me libi vice a proc. Netvrdil bych se ale rikat co je jednoznacne lepsi, jen to co se mi libi a jaky charakter zvuku mam rad.
V pripade souteze a primeho porovnavani obou repro by musely byt nastaveny stejne podminky, coz si nejsem jisty zda plne byly. V tomto pripade bych navrhl nejakou stupnici a at kazdy subjektivne hodnoti, muze se pridat mereni, design, provedeni, apod a pak to dat dohromady jako vysledek. At to dopadne jakkoli, stejne preference kazdeho zustanou...a kazdemu se bude libit to co mu je blizke, tak proc mu to brat.
Duvod meho prispevku je jednoduchy. Jsme tady parta lidi, kde se spousta z nas vzajemne nevstevuje, posloucha, predava zkusenosti, vymenuje muziku apod. Docela rad bych se zucastnil jeste nekdy podobnych akci v budoucnu a nepral bych si aby se zde postavily mantinely na zaklade vzajemnych utoku. Pro me to byla nekolikata navsteva u Zappy, ked vse bylo v pohode ale nasledna diskuze na foru vse polozila do jine roviny.
Nechci a nebudu stat na zadne strane, ale reknete mi, kdo z vas akci podobnych rozmeru se vsim kolem zorganizoval?
Muzice zdar!
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Přeti si prosím pozorně mé příspěvky,kde už od začátku tvrdím,že Tannoy určitě nejlepší nejsou,ale pro mne se v nich slučuje vše co je pro mne prioritou.I na Audiogonu se zpochybnují testy a jejich vysledky pokud to není podle určitých korektních zásad,když to může poškodit vnímání značky pro širokou veřejnost.To ty asi nepochopíš,nejedná se zde o nemalé investice.Takže nějaké mlžení je zde neopodstatněné,myslím si,že jsem dost objektivní na to abych uznal,že je něco kvalitní nebo lepší.sekal píše:Vystihnul jsi to naprosto přesně, o to tady jde především.. A Zappaddadyho ublíženecké nářky a "vysvětlování" vnímám jako mlžení, které má výše zmíněné jen zakrýt.. Zajímavá je i tato reakce http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 400#p65936, která je dosti úsměvná a vše jen dokresluje...pink panter píše:...ale to nieje ohovora ani gorilový marketing,je to len psychická bariéra,že to, čo mám doma je to najlepšie,niekedy trvá čas,než na to prídem,potichu to vymením a nikomu nič nepoviem,lebo sa to nepredá.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Po tvé reakci jsem moje srdce zaplesalo,děkuji moc a moc si toho vážím.Napsal jsi to přesně a výstižně.Lépe jsi to nemohl napsat.Pajuna píše:Musim vyjadrit urcite zklamani, jak tu probiha debata na toto tema. Netusil jsem, ze se zde vzbouri diskuze o tom co je lepsi a proc. Jde samozrejme o osobni nazory kazdeho, otazka je zpusob prezentace.
Muzice zdar!

Zappo mam pocit, že jsi se úplně zbláznil, vůbec Tě nechápu co se Ti tak najednou stalo!
Já pouze zveřejnil měření, napsal analogie s auty, která vystihuje technickou podstatu těch dvou beden a napsal jsem fakt, že hoši z Tynnoy si dle měření evidentně přidávají na citlivosti (z pochopitelných důvodů jsem se chtěl vyhnout psaní nějakých subjektivních popisů a hodnocení) . Ty mě následně začneš napadat za nefér chování?
Protože jsi projevil zájem nové bedny slyšet u sebe, tak jsem Ti vyhověl a na oplátku jsem si dovolil Tvé obydlí a aparaturu využít k předvedení mé práce pár návštěvníkům. Asi proto hrály větší čas mé bedny. To jak dlouho byly zapojené Tannoy jsem neřídil já, ale posluchači.
Tvůj záměr mě pošpinit dokládá třeba-
„Posledních 15 minut se hrálo na Thorens přes Srollův převodník a Lucidy,kde se zjistilo,že tak to hraje lépe než přes Meridian.To je v pořádku,ale už se nepřepnulo na Tannoy aby bylo tedy porovnání srovnatelné,když už tu chtěli někteří porovnávat tyto 2 konstrukce.A to tedy v pořádku nebylo.“
Uvedl bych toto na pravou míru!
Když už jsem měl bedny odpojené a začal jsem je balit protože bylo již pozdě, přišel Michal s tím ať ještě vydržím, že je na cestě transport THORENS který ho hodně zajímá a že snad dorazí ještě i Luděk Šroll, tak ať to ještě zapojím.
Tedy tohle již nemělo nic společného s předváděním mých beden či z porovnáváním s Tannoy.
Mimochodem, Michalovi se ty mé bedny s nebarevným podáním basů jak to tady zhodnotil tak moc nelíbily, že se v podvečer ptal za kolik bych mu je nechal v takovémto provizorním provedení jako jsou tady. Dále to asi nemá cenu komentovat
Já pouze zveřejnil měření, napsal analogie s auty, která vystihuje technickou podstatu těch dvou beden a napsal jsem fakt, že hoši z Tynnoy si dle měření evidentně přidávají na citlivosti (z pochopitelných důvodů jsem se chtěl vyhnout psaní nějakých subjektivních popisů a hodnocení) . Ty mě následně začneš napadat za nefér chování?
Protože jsi projevil zájem nové bedny slyšet u sebe, tak jsem Ti vyhověl a na oplátku jsem si dovolil Tvé obydlí a aparaturu využít k předvedení mé práce pár návštěvníkům. Asi proto hrály větší čas mé bedny. To jak dlouho byly zapojené Tannoy jsem neřídil já, ale posluchači.
Tvůj záměr mě pošpinit dokládá třeba-
„Posledních 15 minut se hrálo na Thorens přes Srollův převodník a Lucidy,kde se zjistilo,že tak to hraje lépe než přes Meridian.To je v pořádku,ale už se nepřepnulo na Tannoy aby bylo tedy porovnání srovnatelné,když už tu chtěli někteří porovnávat tyto 2 konstrukce.A to tedy v pořádku nebylo.“
Uvedl bych toto na pravou míru!
Když už jsem měl bedny odpojené a začal jsem je balit protože bylo již pozdě, přišel Michal s tím ať ještě vydržím, že je na cestě transport THORENS který ho hodně zajímá a že snad dorazí ještě i Luděk Šroll, tak ať to ještě zapojím.
Tedy tohle již nemělo nic společného s předváděním mých beden či z porovnáváním s Tannoy.
Mimochodem, Michalovi se ty mé bedny s nebarevným podáním basů jak to tady zhodnotil tak moc nelíbily, že se v podvečer ptal za kolik bych mu je nechal v takovémto provizorním provedení jako jsou tady. Dále to asi nemá cenu komentovat
Noble Audio - výroba a prodej
Zkusím to ještě jednou. Cena?
moj odhad 8500 euro 

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Pajuna to už hezky napsal.Co víc dodat,snad jen to,že nesnáším ameriky ze 70 let a toto přirovnání mne docela nazvedlo ze sedadla.
I Lachim přispěl silnou měrou svojí větou "Lucidy přehrály Tannoy ve všech směrech"k mé potřebě vysvětlit jak test probíhal. Ta měření Tannoy jsou v tvé prezentaci hodně účelová a neměly by patřit do prezentace tvých beden v tvém vláknu.To už je známka snahy ukázat na neduhy konkurence a vybral jsi si zrovna tu nejvhodnější variantu,protože už jsi v minulosti poukazoval na problémy v měření Tannoy.
A tvoje úvaha o tom,že tě chci pošpinit je naprosto mylná,nikdy jsem neměl potřebu někoho pošpinit ,jen to byla úvaha na neregulernost pro budoucí srovnávání zvuku obouch repro soustav viz. Lachimova věta shora uvedená.Vždyt víte jak důležitá je alchemie mezi přístroji a jak zdroj signálu, včetně DAC, je důležitý pro výsledný zvuk.Cílem zde není někoho pošpinit,ale přivést vše na správnou míru, a aby nezúčastnění byli v reálnějším obraze za jakých podmínek a jak se postupovalo při testu.Objasnění přesného postupu při testu je přeci standartní postup ve všech recenzích a časopisech!!!Ani jsem netvrdil,že to byla tvoje chyba,že už nebyl čas na přepnutí Tannoy s Thorensem,protože jste už spěchali domů.Prostě už k tomu nedošlo,a to je důležité.
V každém příspěvku o Lucidech jsem tvoje bedny pochválil,ano dokonce jsem se ptal na cenu než jsi odjel.A co je na tom špatného?Nevidím nikde,že bych tě chtěl pošpinit.Chci jen poukázat na to některé věci,které se při testu odehrály.Jedině čím se cítíš ohrožen může být to,že jsem poukázal na tvůj styl marketingu,ale to většina lidí už dávno ví.Na ceská fora chodí dost lidí,kteří jsou potenciální zákazníci a nestojí to ani kačku,hodně účinné reklamy zadarmo,a to si určitě velmi dobře uvědomuješ.Chtěl jsem ti v tom pomoci,ale nečekal jsem ,když to řeknu nadneseně,že se to takhle zvrhne.

A tvoje úvaha o tom,že tě chci pošpinit je naprosto mylná,nikdy jsem neměl potřebu někoho pošpinit ,jen to byla úvaha na neregulernost pro budoucí srovnávání zvuku obouch repro soustav viz. Lachimova věta shora uvedená.Vždyt víte jak důležitá je alchemie mezi přístroji a jak zdroj signálu, včetně DAC, je důležitý pro výsledný zvuk.Cílem zde není někoho pošpinit,ale přivést vše na správnou míru, a aby nezúčastnění byli v reálnějším obraze za jakých podmínek a jak se postupovalo při testu.Objasnění přesného postupu při testu je přeci standartní postup ve všech recenzích a časopisech!!!Ani jsem netvrdil,že to byla tvoje chyba,že už nebyl čas na přepnutí Tannoy s Thorensem,protože jste už spěchali domů.Prostě už k tomu nedošlo,a to je důležité.
V každém příspěvku o Lucidech jsem tvoje bedny pochválil,ano dokonce jsem se ptal na cenu než jsi odjel.A co je na tom špatného?Nevidím nikde,že bych tě chtěl pošpinit.Chci jen poukázat na to některé věci,které se při testu odehrály.Jedině čím se cítíš ohrožen může být to,že jsem poukázal na tvůj styl marketingu,ale to většina lidí už dávno ví.Na ceská fora chodí dost lidí,kteří jsou potenciální zákazníci a nestojí to ani kačku,hodně účinné reklamy zadarmo,a to si určitě velmi dobře uvědomuješ.Chtěl jsem ti v tom pomoci,ale nečekal jsem ,když to řeknu nadneseně,že se to takhle zvrhne.

Zappaddady :
Nechci to tady NA zahnojovat, takže jen krátce. Před časem jsi zde avizoval prodej svých reprosoustav, takže je zjevné, že ti už jejich zvuk přestal vyhovovat, a že tedy hledáš (podstatně kvalitnější) náhradu.. Předpokládám, že především z tohoto důvodu jsi (spolu)zorganizoval předmětnou akci, jejíž zveřejněné výsledky jsou ti nyní nepříjemné.. Já to chápu, co ale nedovedu pochopit, proč jsi do něčeho takového šel, když jsi nutně musel předpokládat (alespoň některá) neg. hodnocení v neprospěch tvých reprosoustav, což se samozřejmě stalo... Nezlob se, ale následné pobouřené reakce typu
To je z mé strany vše a omlouvám se NA za
.......
Nechci to tady NA zahnojovat, takže jen krátce. Před časem jsi zde avizoval prodej svých reprosoustav, takže je zjevné, že ti už jejich zvuk přestal vyhovovat, a že tedy hledáš (podstatně kvalitnější) náhradu.. Předpokládám, že především z tohoto důvodu jsi (spolu)zorganizoval předmětnou akci, jejíž zveřejněné výsledky jsou ti nyní nepříjemné.. Já to chápu, co ale nedovedu pochopit, proč jsi do něčeho takového šel, když jsi nutně musel předpokládat (alespoň některá) neg. hodnocení v neprospěch tvých reprosoustav, což se samozřejmě stalo... Nezlob se, ale následné pobouřené reakce typu
apod., působí poněkud tristně....Dopadlo to přesně jak se o tom mluvilo v zákulisí.Nadřazenost Lucidu oproti jiným značkám je více než očividná.Schazování konkurence není etické!!!!Nevím proč se ve vláknu NA rozebírají měření Tannoy?Navíc bez povolení majitele. Žeby reklama bez vynaložení koruny?
To je z mé strany vše a omlouvám se NA za