NA
- MasakTeritory
- Kontaktovat uživatele:
- MasakTeritory
- Kontaktovat uživatele:
Re: NA
Zdravím všechny hudební nadšence.
Jako mladší jsem žral magazín hi-end a hi-fi četl všechny testy a říkal jsem si joo přesně tyhle bedny bych si chtěl poslechnout.Nakonec jsem měl tu možnost si vetšinu poslechnout a teměř vždy to dopadlo sklamáním.
Až teď jsem měl možnost poslechnout v Ostravě bedýnky od pana NA tedy konkrétně model Lucid LS se kterýma se ještě ani nepochlubil tak mě napadlo že sem napíšu svůj pocit z poslechu.
Sloupky v ořechu myslim že se stejnym osazenim jako v predchozim modelu.
Poslouchal jsem na nich CD Patricii Barber - Live in Paris,Mythologies ,Liqud Tension - Experiment 2 a pote na vinylu Nerez - Při zdi ,Vivaldi - čtyři roční obdobi a mnoho dalších.
Ze zvuku jsem byl nadšený od prvniho tonu.Byl plný, takový "opravdový".
Prostor krásně otevřený.Ani nahnutí z poslechového místa se zvuk nijak neměnil.Lokalizace přesná a nastroje zněly i mimo reprosoustavy.
Ze všeho nejvíce jsem byl nadšeny ze středů.Tak přirozené že zpěvačka jakoby ani neměla mikrofon a stala v místnosti.Takovéhle středy jsem jeste u žádných hi-end repro neslyšel.
Hluboká poklona před panem NA ,je opravdu vidět že to co dělá opravdu umí.
Tyhle bedynky by pro mě byly absolutní konečná
Jako mladší jsem žral magazín hi-end a hi-fi četl všechny testy a říkal jsem si joo přesně tyhle bedny bych si chtěl poslechnout.Nakonec jsem měl tu možnost si vetšinu poslechnout a teměř vždy to dopadlo sklamáním.
Až teď jsem měl možnost poslechnout v Ostravě bedýnky od pana NA tedy konkrétně model Lucid LS se kterýma se ještě ani nepochlubil tak mě napadlo že sem napíšu svůj pocit z poslechu.
Sloupky v ořechu myslim že se stejnym osazenim jako v predchozim modelu.
Poslouchal jsem na nich CD Patricii Barber - Live in Paris,Mythologies ,Liqud Tension - Experiment 2 a pote na vinylu Nerez - Při zdi ,Vivaldi - čtyři roční obdobi a mnoho dalších.
Ze zvuku jsem byl nadšený od prvniho tonu.Byl plný, takový "opravdový".
Prostor krásně otevřený.Ani nahnutí z poslechového místa se zvuk nijak neměnil.Lokalizace přesná a nastroje zněly i mimo reprosoustavy.
Ze všeho nejvíce jsem byl nadšeny ze středů.Tak přirozené že zpěvačka jakoby ani neměla mikrofon a stala v místnosti.Takovéhle středy jsem jeste u žádných hi-end repro neslyšel.
Hluboká poklona před panem NA ,je opravdu vidět že to co dělá opravdu umí.
Tyhle bedynky by pro mě byly absolutní konečná
Na zamaskování kruhových otvorů bych doporučoval použít folii vyřezanou kruhovým řezákem f-y Olfa:
http://www.youtube.com/watch?v=oShOcjFFE6E

Jinak. Jak to, že tyhle modely nejsou vůbec na webu Pavle???
http://www.youtube.com/watch?v=oShOcjFFE6E

Jinak. Jak to, že tyhle modely nejsou vůbec na webu Pavle???
Ale nějaké základní info by bylo určitě žádoucí. 

Mel jsem tu moznost mit repro od JAZZIKA
doma................./skelet od jazzika -osazení NA / --nelituji !!
reprosoustavy hraji pekne jako celek.nicim neupoutaji pozornost.Přirozeny,pravdivy,pohodovy zvuk.ktery vubec nicim nesklame.Vokaly bez sykavek.Pri velke hlasitosti se zvuk nerospada a hraje plynule s durazem na jednotlive nastroje.Je tam pohoda ,pravdivost.Krasne .prirozene stredy.
Basy mozna sice nekdy na mou velou mistnost nekdy pozadu ,ale to je mozna spise sila navyku.
--mozna male minusy ..trochu mensi zobrazení prostoru ,ale to kazdy vnima jinak.
Abych slysel prednosti repro,musel bych vyskouset asi vhodnejsi repro a linkove kabliky
dle meho repro v tomto provedení a osazeni OD NA
ale kurna ..mam celkem velkou mistnost
doma................./skelet od jazzika -osazení NA / --nelituji !!
reprosoustavy hraji pekne jako celek.nicim neupoutaji pozornost.Přirozeny,pravdivy,pohodovy zvuk.ktery vubec nicim nesklame.Vokaly bez sykavek.Pri velke hlasitosti se zvuk nerospada a hraje plynule s durazem na jednotlive nastroje.Je tam pohoda ,pravdivost.Krasne .prirozene stredy.
Basy mozna sice nekdy na mou velou mistnost nekdy pozadu ,ale to je mozna spise sila navyku.
--mozna male minusy ..trochu mensi zobrazení prostoru ,ale to kazdy vnima jinak.
Abych slysel prednosti repro,musel bych vyskouset asi vhodnejsi repro a linkove kabliky
dle meho repro v tomto provedení a osazeni OD NA

ale kurna ..mam celkem velkou mistnost

NA --> Mozno by nebolo zle dat zakladne info na Vas web - uz sa Vam "rodinka" rozrasta 
Mimochodom mal som nedavno moznost vypocut si u znameho Great Lucid AMT a nezostava mi nic ine, len pochvalit NA za skvele bedne. Bola to moja prva skusenost s bednickami od NA a ta skusenost bola velmi pozitivna.

Mimochodom mal som nedavno moznost vypocut si u znameho Great Lucid AMT a nezostava mi nic ine, len pochvalit NA za skvele bedne. Bola to moja prva skusenost s bednickami od NA a ta skusenost bola velmi pozitivna.
Zvláštní počin,ale dost dobrýNA píše:Na mém webu nejsou ani Great Lucid AMT, nějak není čas na rozšíření....a toto je navíc takový zvláštní počin.

Minulý týden jsem měl možnost tento počin Lucid LS slyšet přímo u jejich majitele doma a tímto vyjadřuji dík oběma pánům,jak jejich konstruktérovi,tak i fajn majiteli.Nejdřív jsme si pokecali s Jazzikem o hifi,o tom na čem vlastně hrajeme,jakou posloucháme muziku atd.-však to znáte.Potom přišel na řadu poslech mnou donesených CD,které znám dost důvěrně.Nahrávky ,které jsem donesl sice nevynikají super kvalitou ,ale mám je rád a jsou mi důvěrně známé,takže mám podvědomě možnost srovnání mých SF a Lucidů i když v tomto případě o nějaké srovnávání ani nešlo,spíše o mou zvědavost slyšet bedny o kterých se toho tolik napsalo.
A teď k jádru věci: jako první jsme si pustili mou nejvíce oblíbenou skladbu od Metallici - One.Krásně rozlišený začátek skladby-střelba,výbuchy a nakonec přelet helikopotvory a první tóny kytary,která zněla nádherně kovově a zvonivě.Pak se to začalo pomalu rozjíždět,druhá kytara perfektně čitelná,jasná a dobře jde slyšet jak prstíky jezdí po hmatníku,kopák klasický temný nedunivý zvuk jakoby vycházel z Vašeho nitra,zpěv přirozený ovšem sem tam mírně zkreslený,ale toto není chyba Lucidů nýbrž nahraného CD jehož kvalita není optimální.Jakmile se skladba asi v půlce rozjede do řádného nářezu je to nářez,ale zase se projevuje ubohá kvalita nahrávky.
Jaromír Nohavica-Sarajevo (CD divné století),tak tady není co dodat... .Nohavicovo album je nahráno dost dobře jen na můj vkus mohli trošku ubrat na basech ve zpěvu,zní tak jak ho znám z domu-jeho hluboký hlas je nějak hlubší a krapet basuje,ale doprovodné vokály jsou excelentní,krásně prostorové a čisté.Kytara opravdová a zvonivá,zase jde nádherně slyšet klouzání prstů po hmatníku ,prostor nahrávky moc dobře čitelný.
Další na řadě M.Oldfield Tubular Bells II -má srdeční záležitost.Pustili jsme 3.skladbu Clear Light,kde jsem byl zvlášt hodně zvědavý na prostor a na zvuk činelů asi v čase kolem 1.00 min kdy se skladba začíná rozjíždět.Prostor nahrávky excelentní,Lucidy jej podávají nádherně,ty zmiňované činely zní opravdově,kovově a zvonivě,kytary radost a cinkání zvonkohry všude v prostoru,klavír má tělo a u vyšších tónů jde slyšet ťukání kladívek.Dále jsem byl zvědavý jak podají část skladby kdy asi ve 3.45 min se na poslechové místo vyvalí zvuk činelů doprovázený nějakým rostoucím zvukem syntíku,který Vás nakonec převálcuje.V tomto nezklamaly i když si matně vzpomínám,že jsem tuto část i s tlakovou vlnou slyšel někde už zahranou lépe,ale přesto je to i tak chuťovka.
Tak teď Mark Knopfler,Dire Straits -Your Latest Trick ,celkově vyvážená skladba ve které zní saxík ve své plné kráse jasně a čistě,Knoflerova kytara zase tlumená,tak jak to bylo zcela jistě myšleno a když dojde k sólovým mezihrám nádherně vyznívá v prostoru a je krapet ostřejší a jasnější než jsem zvyklý u sebe doma.líbí se mi zvuk hi-hat a celkově bicích. mňam.
A teď zklamání na celé čáře a to moji oblíbení Nightwish -Phantom Of The Opera a jejich ploužák Walking in The Air.Koupil jsem si speciálně přímo z Finska celou kolekci této kapely od jejich domácí stáje Spinefarm a je to hrůza.Už při prvních tónech jsme se na sebe s Jazzikem podívali a po chvilce ukončili to trápení.Lucidy nemilosrdně odhalily (ne)kvalitu a šlendriján v nahrávce.Vše splývalo v jedno.Byl jsem zklamaný,protože doma tyto CD poslouchám i když o jejich kvalitě vím své,ale tomu co zaznělo z Lucidů jsem nechtěl ani věřit.
Jazzik potom pustil Metallicu CD St.Anger skladbu St.Anger což toto album já už moc nemusím (Metallica u mne skončila Black albem),ale kdysi jsem v telce sledoval dokument kde konkrétně toto album-tím myslím zvukovou kvalitu,vychvalovali do nebe a na vlastní uši vím,že je to fakt dost dobře nahráno.V této skladbě už to není ani muzika,ale dobře koordinovaný hluk a rachot produkovaný špičkovými muzikanty.Lucidy ,ale i přes to dokážou definovat prostorovost nahrávky a přesné rozmístění muzikantů.
Dále přišli na řadu basáci

Dále jsme poslouchali z LP Nerez a vrcholem pro mne bylo Lp Slovenské filharmonie z roku tuším 1976 ?? s nahrávkou Vivaldiho a jeho Quatro stagioni.Tady jsem bezpečně rozpoznal kde přesně hudebníci sedí a v jakém prostoru hrají.Moc pěkné-škoda,že mé gramo takto doma nehraje

Tak jsem se teda pěkně rozepsal

Lucidy LS (premium) jsou šikovné bedny a jde slyšet,že jejich konstruktér tomu opravdu rozumí.Jejich zvuk byl podpořen suibwooferem,ale i bez jeho podpory zněly basy plně,ale s jeho podporou celkově byl zvuk plnější a takový pro mne přijatelnější.Oproti mým SF jsou konstruovány s přihlédnutím k jasnější prezencí na středech a od toho se odvíjí samozřejmě barva nástrojů jemi produkovaných a v neposlední řadě i prostor nahrávky.Co se ovšem na nich strašně líbí,že neznají -nebo neumí negativně reprodukovat sykavky.Nevím jestli to dělá ta keramika

Závěrem chci říct,že asi každý z nás když se vrátí z návštěvy kde slyší něco lepšího než má sám doma je mírně frustrovaný a nemá moc chuť si pustit své miláčky.Já jsem ještě pokud jsem měl v paměti zvuk Lucidů pustil svůj aparát a poslouchal.
Výsledek je,že mé SF hrají sametověji a ne tak jasně a transparentně jako Lucidy,což je zase někdy výhoda protože můžu v klidu poslouchat své Nightwish.Jsem moc zvědavý co řekne Jazzik až se zastaví na návštěvu a poslech.
Láďo díky za skvělý večer.
PS:omluvte prosím některé příp.chyby,ale už to po sobě nebudu číst ani opravovat-bo jsem líný

... aký subw. pomáhal Lucidom ?
Peter,to je spíše otázka na Jazzika.Je to dělenec (alespoň já tomu tak říkám).Zvlášť zesilovač a zvlášť woofer.On sice ten rozdíl není nijak frustrující,ale prostě mi to lépe znělo s ním.Jsem moc rád,že jsem měl tu čest se s nima osobně seznámit.Myslím si že ten kdo má rád transparentnost a jasnost hudebního projevu si je okamžitě zamiluje.I když jejich (a nejen jejich) pravdomluvnost v přednesu je vzhledem ke kvalitě některých nosičů spíše na škodu.
.

V tom prostredí by som si ich rád vypočul. Veľmi pekné.