NA

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NA

Příspěvek od NA »

Vícekanál jsem nikdy neřešil a řešit nebudu.

Jaký asi může být rozdíl mezi prototypem a finálem?
Noble Audio - výroba a prodej

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Zvuk sirokopasem co zaujme nejvic v jednoduchem obsazeni jako klavir zpev, nebo jazzove trio ma velkou kvalitu. Kdyby se Pavlovi povedlo odstranit ci potlacit slabsi podani slozitych zaznamu a vetsi zkresleni, to by byla parada.
Velmi se mi libil zvuk sirokopasem Fostex krmenych kinoreceiverem. Mikrofon a softwer kina naequalizoval zesilovac tak, aby se stahly trochu urvane stredy.
Vysledek byl vic hifi se stale suverenni bezprostrednosti hornu.
Podobne to delal Cofee v aktivnich hornech.
Tady je sice strach napsat laicky nazor aby nepovstali elektrikari obou zemi...
Presto si troufam napsat ze jeden menic na stredovysky je pro me ucho faj a nejlip.
Cim mene menicu a soucastek vyhybek, tim to jde do ucha prirozeneji.
To se nevylucuje s vice menici v jednom pasmu jak to dela NA.
Ja potrebuju mit obrovsky rozsah vokalu Kurta Ellinga od barevnych branicovych hloubek pres magicke suverenni stredni polohy az na virtuozni stale plne znejici vysoke polohy. Zvladnute s prehledem a bravurou.
Vubec neootrebuju rozsah 40 kHz. Je to fajn kdyz to hraje jen do 17 kHz ale dobre.

Odar

Příspěvek od Odar »

S tym multikanalom to bol (pokus o) vtip 8-)

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Mně ty Chorus vzhledově připomínají kinosoustavy AKR. I když u nich bylo použití mnoha střeďáků spíš z nouze. Vzhledově se mi nelíbí příliš hluboká horní bedna, snad takový objem ani není potřeba.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Chorus mi pripomina :

http://www.hartaudio.com/Loudspeakers/H ... ss%22.html

Mam rad hifi casaky a tenhle je z roku 2011.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

V nové poslechovce....

Obrázek

Bína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bína »

Jen ze zajímavosti, název Noble Audio se líbí více lidem http://nobleaudio.com/
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Klobouk dolů, moc pěkný.Co je to v rozích za bass traps, prosím?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Díky za poklonu od zdatného DIY úpravce akustiky.
Sleduj informační kanály, vše tam za nedlouho bude.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Pavle, vyzera to pekne, farebne zladené.
Je to miestnosť určená iba ha hifi, alebo je to spojené s obývačkou?
Ak môžeš, pridaj ďalšie fotky, iné zábery.
Som zvedavý na ďalšie info.
Takýchto fotiek a informácií nie je nikdy dosť *thumbs up*

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Pavle, krásná poslechovka *palec* , budu muset někdy dorazit na poslech.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Já se též přimlouvám za více foto. Je to moc krásná inspirace. Já budu po dlouhé době mít úpravy funkčně též hotové a řeším již delší dobu jak to vyřešit ohledně vzhledu.
Chci aby repro byly dominantní a nezaniklo díky špatné povrchové úpravě. Takže se rád kochám a inspiruju.
A tady se fakt kochám *2thumbsup* .

Odar

Příspěvek od Odar »

Esteticke riesenie akustiky sa mi paci, napriek tomu, ze je riesene designovo jednoduchymi akustickymi panelmi. Ako celok to na mna posobi dobre. V jednoduchosti je sila *palec*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Rád bych informoval o mimořádné ceně na předváděcí pár modelu Chorus, viz. foto výše.
Je to krásných kulatých 100.000,- což je sleva téměř 40% z původních 160 tisíc.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Udělal jsem čerstvou zkušenost s vlivem síťového kabelu, je tak silně průkazná i bez čistě slepého testu, že se o ní dělím.

Přivezl jsem zájemci na vyzkoušení v jeho podmínkách můj nabízený dělený Parasound HALO JC2 a A21.Protože on vlastní integrovaný zesilovač, tak bylo potřeba dodat jeden síťový kabel navíc. Používá mou filtrační jednotku a před ní i k zesilovači a přehrávači má síťové kabely Acoustic Revive Powermax 5000. Takže tento jsem zapojil k předzesilovači a mnou dovezený Van Den Hull Mainsstream hybrid jsem dal před koncák.
Od začátku se panu domácímu zvuk nelíbil, že je sice jednoznačně jinej než z jeho integráče, ale určitě ne lepší, a že ho muzika takto prezentovaná nebaví. To co se linulo ze sestavy za zvuk se mě nelíbilo vůbec, tenký dotěrný bez rytmu v basové oblasti. Jakobi tam basy téměř nebyly. Bylo mi jasné, že tohle nemůže být zvuk, který by měl nadchnout ba dokonce inspirovat k nemalé investici a změně.
Celkem jsem si začal uvědomovat, že zesilovače povezu zase domu, i když jsem si říkal, že u mě hraje dobře a dále jsem si uvědomoval, že zde vždy tak nějak basy nehrály, zejména díky vyvýšenému dřevěnému „podiu“ které je pod bednama a zabírá snad ¼ podlahové plochy místnosti. Je to akusticky v podstatě kmitací panel a vyžírá slušně basové pásmo. Protože osobně mam ke kabelům přístup jako k jiným částem sestavy, vím jak dovedou velmi měnit zvuk, napadlo mě udělat jednoduše proveditelnou změnu a prohodit u Parasoundu napájecí kabely. Acoustic Revive jsem dal ke koncáku a VDH k předku. Zvuk se rapidně změnil, tenkost se výrazně ponížila a začal být slyšet šlapák a pěkně přizvukovala basovka. Pan domácí rozjasnil tvář, protože byť Parasounda chtěl, několikrát v historii ho u mě slyšel tak ten zvuk co z něj původně lezl ho vyloženě odpuzoval.Tohle ale již byla jiná káva, zesilovače si ode mě koupil, a ten zážitek ho inspiroval k dalšímu vyzkoušení ještě jiného kabelu před síťovou filtrační jednotku. On nikdy jiné síťové kabely než ty Acoustic Revive doma neměl.

Toto byl pro mě již druhý obdobný případ. Jednou jsem výměnou linkové kabeláže mezi zesilovači obdobně silně změnil zvuk když jsem předváděl prodávané reprosoustavy. Pokud bych tenkrát tu kabeláž neměl s sebou a nevytáhl bych jí když to nehrálo, vezl bych s největší pravděpodobností bedny nazpět.

Jsou to pro mě důkazy jak to s kabeláží je, odpovídá to krásně mým osobním testům a je to pro mě i potvrzení toho, že není třeba slepých testů pro to aby člověk zažil a přijal velké rozdíly ve všech druzích kabeláží. Pokud to někdo zažije ale nepřijme, protože to nejde plně technicky v rámci dnešních poznatků vysvětlit je to pouze jeho záležitost a nemá jí cpát ostatním. Pokud kabelem změním zvuk tolik, že z neakceptovatelného zvuku jež velí nekupovat předváděné zesilovače či bedny se situace změní po změně nějakého kabelu ve zcela opačnou volbu koupit, nemohu rozdíly mezi kabely nazvat malými, zanedbatelnými či dokonce jen vsugerovanými.Naopak jsou na úrovni rozdílů ostatních článků audio sestavy.

Odpovědět