NA

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NA

Příspěvek od blesk666 »

kazdopadne gratulujem

Leben
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leben »

Gratulujem ... a tesim sa na report *palec*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Při poslechu přes Srolla mě nic netahalo za uši, ani sykavky u vokálů ani expresivně sejmuté housle nebo hammondky, projel jsem většinu mých „problematických“ nahrávek. (rozuměj ne špatných nahrávek, ale těch které se v některých případech jako špatné jeví či odhalí problémy v sestavě)
Po několika hodinách jsem konstatoval, že mi na zvuku absolutně nic nevadí. Pak jsem přehodil na své zesilovače a následně pro kontrolu nabytého dojmu zase zpět na Srolla. To jsem ještě několikrát opakoval při jiných nahrávkách. Po tomto procesu bylo jasné, že i když jsem si to při samotném poslechu zkoušeného zesilovače neuvědomoval, tak ten hraje výrazně více čistě, přesně a pevně než mé stávající Parasoundy. Ty v porovnání se novým Rhythmem přidávají bez diskuse falešnou hřejivost, změkčení a jakési zašumění či rozostření. I basové nástroje nezněly tak konturně a dynamicky.

Mé nadšení po týdenním soužití s tímto zesilovače mě přimělo sepsat celou recenzi, kterou jsem dal do příslušného vlákna na Higd-End fórum.
Ten zesilovač je pro mě synonymem k vysokému konci, takže právem patří do High-Endu
Noble Audio - výroba a prodej

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

bingo, Pavle skus (alebo radsej neskus) si este pozicat domov zdroj signalu ako je Meitner MA1, MA2, Emm Labs DAC2...
efekt je obdobny proti vsetkemu ostatnemu co som doma mal (zdroje signalu). Kazdopadne pred pracou Ludka Srolla klobuk dole. Skoda ze nema zatial len samostatny predzosik

Leben
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leben »

Blesk,myslim,ze k Srollu by bol vhodny DAC Sroll ( pocin pana Ludka a pana Vrany )

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

NA píše:Při poslechu přes Srolla mě nic
Považuješ to za zcela bezchybný stroj (zatím)?

V exaudio http://exaudio.cz/ jsme se s panem majitelem na určité výtce shodli. Nechci nic vyvolávat, ale zajímá mě to, nevidíš ani stopičku možného zlepšení? :)
Pavel Macura Audio

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

PMA píše:
NA píše:Při poslechu přes Srolla mě nic
Považuješ to za zcela bezchybný stroj (zatím)?

V exaudio http://exaudio.cz/ jsme se s panem majitelem na určité výtce shodli. Nechci nic vyvolávat, ale zajímá mě to, nevidíš ani stopičku možného zlepšení? :)
Tak schvalne - lehce zvyraznene stredy? :-)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Leben píše:Blesk,myslim,ze k Srollu by bol vhodny DAC Sroll ( pocin pana Ludka a pana Vrany )
neviem nemozem hodnotit, ale Caseu Orion Lite USB to spolahlivo prehra (mam ju asi treti tyzden doma zapozicanu)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To PMA

Jak jsem napsal, nevnímám tam žádný atribut, který by mi připadal jako nedokonalost. To neznamená, že tam něco nemůže případně být. Ale já si toho ve svých podmínkách nejsem vědom. Takže v tento čas je to pro mě bez chyb.

Pokud bych chtěl případné nedokonalosti hledat musel bych znát přístroj zcela dokonalý a s ním Rhythm porovnat.
Toto by však skýtalo dost jen těžko řešitelných problémů a byly by to pro mě jen akademické záležitosti. Nevím totiž, který zesilovač je naprosto dokonalý, nebo alespoň objektivně nejlepší na světě (dělenec od Soulution?)
Takový zesilovač bude jistě v kategorii nezaplatitelných i pro zapálené audiofily, takže z mého pohledu se s tím nemá cenu ani vzrušovat.
Já nehledám nejlepší zesilovač na planetě, ani ten naprosto dokonalý. Chci mít za částku kterou jsem ochoten investovat to co možná nejlepší, a zároveň vyhovující mým požadavkům a podmínkám.

Mimochodem, může se jevit jako nedokonalost i něco, co vůbec není věcí zesilovače, ale něčeho ostatního kolem něj. V tom studiu může akustika, bedny, kabely, zkrátka cokoli dalšího co má přirozeně na výsledný zvuk vliv způsobovat, že zapojení nějakého jiného i vícero jiných zesilovačů může potlačit, či neprojevit problematické chování akustiky, bedny, kabelu atd. Je to vždy velmi komplikované mít jistotu jak to vlastně přesně je.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Tak musím konstatovat, že i po třech měsících užívání si muziky přes nový Rhythm jsem stále nadšený a na recenzi bych neměnil ani slovo.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

V jednom vlákně výrobce kabelů to zrovna pořádně vře ohledně tolik kontroverzního tématu - kabely.

K tématu ne-slyšitelnosti rozdílů u kabelů bych rád něco napsal.
Věnuju se již nějakou dobu vývoji vlastní kabeláže a to skýtá jisté velmi zajímavé možnosti zkušeností. Tento týden jsem se věnoval porovnávání tří vzorků napájecích kabelů vlastní výroby. Cena materiálu v podstatě stejná, nemá logiku abych měl ke kterémukoli kusu nějakou náklonnost a přesto rozdíly jasně vnímám. Aby byl můj závěr co možná nejkorektnější testuju vzorky několikrát během několika dnů. Jsou momenty, kdy mi dá zhodnocení celkem zabrat, je to poměrně náročná činnost. A pak si k tomu sednu v deset večer a najednou vnímám rozdíly silněji a jsem schopen dělat i poměrně rychlá rozhodnutí o vítězi. Často dost záleží i na zvoleném záznamu.
Pokud bych měl názor, nebo dokonce zkušenost, že rozdíly neexistují, nebo jsou jen zanedbatelné nikdy bych o vývoji kabelů nezačal ani přemýšlet. Pokud by mé snažení nevyznívalo slibně nevěnoval bych mu další energii a vzdal to. A kdybych nedokázal nakonec vyrobit v rozumné době lepší kabeláž než je na trhu, respektive přinést stejnou kvalitu ale za výrazně méně nepustil bych To ven. Takže mé konání přímo staví na pro mě naprosto jasném postoji k audio kabeláži.

Rozpracovanou kabeláž mam síťovou jako doplněk k mé filtrační jednotce a také linkovou. Jeden můj vzorek linkového kabelu přenáší zvuk v mé sestavě z CD přehrávače již řadu let a z něj také vycházím při mém letošním snažení, nyní již však s plným nasazením. V nejbližší době by měly být k dispozici první kusy finálních modelů, popřípadě vývojové vzorky, které mam v úmyslu zapůjčit pro získání zpětné vazby vytipovaným jedincům. Následovat bude i repro kabeláž, která nemůže chybět, to zase jako doplněk mých reprosoustav. Tam se mi musí podařit zvítězit minimálně nad současně používaným Kimber 12TC.
Kabely se kterými konfrontuji své vzorky jsou od Kimber, Oyaide, Acoustic Revive, Krautwire, Neotech, VD Hull.
Vývoj probíhá na síťové filtrační jednotce N.A., přehrávači Lindeman CD 1SE, zesilovačích PARASOUND Halo JC2, A21, Sroll Rhythm, a repro soustavách Noble Audio Chorus a na prototypu nového modelu.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

NA
pavle, ty jsi ale odvážný. přiznat takhle veřejně, že slyšíš rozdíly třeba v napájecích kabelech...
osobně slyším právě v napájecích kabelech rozdíly výrazné, ale takhle veřejně bych to raději nepřiznal.
nechtěl bych způsobit další "kamenování odpíračů" ?
:-)
moc rád bych však tebou vytvořené káble vyzkoušel. mysli na mě, prosím, až budou nějaké testovací vzorky.
díky!

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Oprášil jsem a zaktualizoval stránky, takže koho to zajímá račte vstoupit.

www.noble-audio.webnode.cz

Odar

Příspěvek od Odar »

*palec*

analog2001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od analog2001 »

Zdravim.
Momentalne jsem se stal vlastnikem filtracni jednotky Noble Audio. S jednotkou dodan i novy typ kabelu Noble Audio Zephyr. Je to novy pripravovany typ kabelu, ktery byl testovan prave pro napajeni teto filtracni jednotky.
Po vybaleni......
Zephyr - náádhera. Fakt kvalitní a zároveň estetické zpracování. Filtr to samé.
Ale to hlavní...... super posun ve zvuku. Krásné pročištění celého spektra, zpevnění a konturace basové složky ( tam, kde to mělo tendence k zadunění ( samo i akustika ), pevné hluboké tóny (kontrabas), přesně definované ).
Středy čisťounké, opravdové, bez deformací - přítomnost interpreta přímo v místnosti
Výšky - neagresivní, bez sykavek
Lokalizace nástrojů zpřesněná, separace nástrojů se změnila ve smyslu toho, že není směs jednotlivých izolovaných lokalizovaných nástrojů ( zvuků ), ale odděleně lokalizované nástroje tvoří jeden zábavný celek - neposloucham zmet nednotlivych izolovanych zvuku, ale HUDBU.
Manželce jsem pustil její milované CD a ptala se mě, co jsem s tím zase udělal a co to tam je zase za krabici :), že je to takové čistější, líbivější, a že má při poslechu oblíbených skladeb husí kůži - pro bezvěrce nejlepší slepý test.

Odpovědět