NA

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NA

Příspěvek od NA »

Už jsem na ně také narazil.
Taky na tom má tmavě hnědou dýhu a separovanej vršek :P
...a kolik podobností, tolik rozdílů.
Noble Audio - výroba a prodej

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jak jsem si tak četl vlákno o HEP 2009, tak ti chci jen tak popřát mnoho zdaru. na takových akcích to budou mít uzavřené bedny vždycky mnohem těžší než trumpety. to je jasné. ale skutečnost ukáže teprve poslech v klidu a pohodě. jsem příznivec uzavřených beden, a jestli ještě někdy půjdu do velkých beden, určitě Noble Audio budu brát v potaz.
*thumbs up*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Díky, škoda, že si můžeš jen číst, že jsi nemohl "přiložit ucho" i když je pravda, že v té cimřičce to není vůbec OK, a kdo si chce udělat relevantní názor využije možnost poslechu v mé poslechovce, jak správně uvádíš.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Tak jsem po delší době utratil nějakou pětku za reprokabel. Pořídil jsem na basovou větev pletenec Kimber 8TC. Doposud jsem používal model 8PR. Změna byla jasně patrná, došlo k zpřesnění basové oblasti, ubylo takového toho basu jakoby stále přítomného i když díky dobrému krmení a pevně reprodukujícím bednám to ani s 8PR nebylo nikterak rušivé. Netuším, co se na změně ve zvuku projevuje více, jestli to je 1,5mm2 průřezu navíc u 8TC, nebo je to kvalitnější, již teflonová izolace oproti polyetylénové u 8PR. Možná se na tom zlepšení podepisují oba fakty, každopádně jsem to v takovém rozsahu nečekal, jen jsem si říkal, že by bylo lepší i estetičtější mít bi-wiring ze stejné řady kabelů, a že by to mohlo být přeci jenom i o fous lepší.
Že se mi změna jen nezdá jsem si ověřil i tím, že když jsem u Lucidů pustil basák na plno( měl jsem ho v určitém frekvenčním rozsahu utlumen skoro o 3dB), s novým kabelem již nedochází k nepříjemnému efektu měkčích a již lehce přebujelých basů.
Stejný, ale zřejmě ještě významnější rozdíl lze očekávat u změny 4PR na 4TC při použití na krátké vzdálenosti u malých stojanovek, nebo pokud se používá na středo-výškovou oblast.
Já pro sebe na vršek volil ihned teflonovou TC verzi, protože jsem si na tento účel byl rozdílem více než jistý. Třeba někomu tyto informace pomohou při výběru vhodných kabelů.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

O víkendu jsem zajel kus za město na dobový jarmark. Mimo jiné tam hrála lidovka, to byl hifistický zážitek!
Akustické nástroje(smyčce, klarinet, příčná flétna, zpěv a potlesk) bez jediné součástky, kabelu či akusticko/elektrického či opačného převodníku, prostě čisté IN NATURA a vše v bezprostřední blízkosti a bez poznamenání akustikou nějakého sálu! Bylo to velmi hladné a řekl bych neatraktivní a celkem potichu. Proti podání spousty systémům by se dalo uvést - zvuk slitý, poddekový, bez jiskry, ořezaný zvrchu i zespod, přesně takhle to napsal jeden zdejší návštěvník po poslechu jednoho systému.
Je mi již zcela jasné, že hifisti prostě chtějí slyšet podání více výrazné na okrajových pásmech, více atraktivní než je opravdová realita a blízko tomu co můžou slyšet na amplifikovaných koncertech rocku. Často mají pocit, že když při domácím poslechu nějakého live záznamu jim potlesk obecenstva připadá nějak moc jakoby nepřítomný a ne akční je to špatně. Není, já chvílemi zavřel oči a nasával jak zní ta skutečná realita bez zkraslení zrakovým vjemem. A protože mi to co tam hrálo hudebně není blízké a ani nefoukal chladný vánek nedostavilo se žádné mrazení a stávání chloupků. To se mi naopak občas dostaví při domácím poslechu něčeho co se mi hodně líbí hudebně a to kolikrát i při hlasitější reprodukci z TV. Takže tyto silné pocity nebudou mít nic společného s vnímáním pocitu reality zvuku, ale s vnímáním té správné melodie.

Obrázek Obrázek

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

také se přidám...
byl jsem onehdá na folkovém festivalu.
chodil jsem po velikém hledišti , hledajíc lepší zvuk. poslouchajíc akustiku prostoru.
sestava byla mohutná. koncertní. hlediště pro 2000 lidí...
veliké horny, pořádné basáky. v brně by to bylo hifi.
:-)
všude to hrálo jinak. někde tak, jak výše popisuješ. jinde zase vstávaly chlupy blahem.
někdo to bylo hifi, někde to byl hlasitý radio-budík.
kéž bych se někdy dokázal alespoň přiblížit zvuku dobře nazvučeného koncertu.
tou šťavnatostí, dynamikou, atmosférou harmonie hlasů a strun....
třeba když žalman a praspol spojili 2 kytary a tři hlasy...
...tak to doma prostě nemám.
chtělo by to bedny.
asi.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Výlet na Slovensko

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

NA

Koukám, že jsi našel nového zákazníka.
Nepřekvapujeme mě, že Koreu vyměnil za EU.

Docela by mě zajímalo, jak by Tvůj zákazník popsal rozdíl mezi vyfocenými repro.
Nechtěl by nám sem krátce něco napsat?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To nevím, on není pravidelným návštěvníkem a dopisovatelem.Uvidíme.
Ještě u toho byli dva audiofilové, jeden je zde také registrován, třeba něco ze svých dojmů zveřejní.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

lachim píše:Nepřekvapujeme mě, že Koreu vyměnil za EU.
*taktone*
Taiwan ;)

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

N.A. : tak co.. chystáš už nějakou náhradu Lucidů ? Nebo zůstaneš na stejným.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Člověk někdy po dlouhodobém žití s v tomto případě bednou může začít pošilhávat po ještě něčem jiném. Musím ale konstatovat, že po poslechu beden od necelých 100 do 400.000,- které jsem „potkal“ v rámci cesty na východ jsem si začal opět vážit toho co mám. Ale pokud se něco do budoucna bude dít, dozvíš se to jako jeden z prvních, neboj. ;)

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

NA píše:Musím ale konstatovat, že po poslechu beden od necelých 100 do 400.000,- které jsem „potkal“ v rámci cesty na východ jsem si začal opět vážit toho co mám.
Pavol, to bude asi tym, ze si zvolil zlu cestu a nesiel spodom, ale vrchom...:-)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Copak jsi potkal po cestě?Zdá se,že jsi opravdu pyšný majitel svých výrobků,jinak to ani být nemůže,to by bylo proti logice.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Lachim

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... c&start=60

To Tony

No to víš, zalekl jsem se, Tvá sestava budí strach už z obrázku. ;)
Nechtělo se nám kodrcat po té strašné dálnici Praha-Brno, tak jsme to vzali přes krásné Valašsko. Bylo celkem málo času, takže jsem se nedostal ani k dalším ze slovenských známých. Škoda, že nebylo možné prodloužit výlet ještě alespoň o jeden den, to by byla jiná.

To Zappa

Stačí projít mé poslední příspěvky a ty troje bedny vyplavou napovrch.
Pyšný říkáš, no když si někdo něco vyvine k obrazu svému, tak mu to prostě musí sedět, pokud tedy časem nezmění radikálněji pohled na věc.

Odpovědět