NA

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NA

Příspěvek od NA »

Zdar alhymisto, už je tu zástupce hlídky přes marketing ;) nic ve zlém, někdy jsem zbytečně tlačil na pilu, uznávám!
Ten ban byl užitečný, dozvěděl jsem se dost o spoustě členů a našel i jiný pohled sám na sebe.
Noble Audio - výroba a prodej

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

V poho, když nejde o život, tak jde o co? :D
Vítej zpět.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Je dobré se povznést nad hlouposti.Ty jsi to zvládl. *klanimse* Doufám,že se tvého příkladu chytnou i další bojovníci. :)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PF 2010

Příspěvek od NA »

Opět se nám sešel rok s rokem, přeji VŠEM hodně štěstí, mnoho výborných hudebních zážitků a pevné zdraví v následujícím roce.

Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Pořídil jsem si vlastní měření, tak tady je můj první počin - vlastnoruční čerstvý průběh mých Lucidů

Obrázek

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

NA
*thumbs up* vypadá to vcelku slušně. Jak je to měřeno na 1/6 oktávy ? Na to že je to měřeno v poslechovce a ne v mrtvé komoře pěkný výsldek. Já mám u sebe podobný průběh, kromě té boule na cca 60-70Hz předpokládám problém místnosti že ?

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

tahle boule vzniká při určitých metodách měření naprosto běžně - když se podíváte například na měření stereophile mají to snad všecky jejich cháry.
Samozřejmě je to především vliv místnosti. A taky v tom někde může být schován i hrb bedny.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

NA - Mám otázečku. A do teď tvoje reprosoustavy Lucid vznikaly jak? Simulace a ucho?

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

odpovím - do teď jsem mu měření dělal já. Ale další ladění si dělal pavel sám s výchozími naměřenými daty.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Mi se ten graf nějak nezdá. Nějaký moc hladký. Čím to bylo analyzováno a s jakými parametry? Na tom totiž docela dost záleží, ze stejných dat lze vykouzlit velmi hladkou křivku i velmi zubatou.
Např. tyto 2 grafy jsou z naprosto stejných dat, rozdíl je v jediném zadaném parametru. Ten spodní je samozřejmě přesnější.
Obrázek
Obrázek

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Mike píše:NA
*thumbs up* vypadá to vcelku slušně. Jak je to měřeno na 1/6 oktávy ?
Podle počtu vlnek na poměru frekvencí 2 : 1 to vypadá na 1/3 oktávové vyčištění. NA to určitě upřesní.

Výsledek je velmi pěkný, zajímala by mě metoda měření pod 150Hz.
Pavel Macura Audio

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Zappadaddy píše:Pavle pripomina ti to neco? *thumbs up*
ObrázekJoachim Gerhard Allegra
Je ťažké vymyslieť a v obmedzených podmienkach postaviť niečo v originálnom designe. Viac menej sa to všetko opakuje a ak aj niekto príde s niečim úplne odlišným (hlavne iným ako bežná krabica rôznych tvarov) tak to stojí peniaze. Lepšie je priznať hneď na začiatku zdroj inšpirácie, predíde sa zbytočným kecom o plagiátorstve. Pretože ľudia sú hneď nadšení ak niekoho pri niečom "prichytia" a radi to zverejnia.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To noaid

Je to jak píše PMA, ale mam pocit, že to je 1/6 oktávové vyčištění. Je to naprosto korektní zobrazení Takto vypadají všechny průběhy ať ve STEREOPHILE nebo německých časopisek, či na stránkách výrobců, pokud vůbec nějaké grafy zveřejňují.
Pro zajímavost tady jsou průběhy v jednom hromadném testu podobné kategorie beden. Těch vícero čar od středů nahoru je průběhů mimo hlavní osu. Jsou tam i bedny bez hrbu na spodku, tedy věřím, že ten hrb není vyloženě výmysl místnosti a částečně tam prostě je. Už pohled na WILSON AUDIO Sophia, které mají vlastně stejný basák jalo mé Lucidy mají též shodný proporce v basech.

Obrázek Obrázek

Můj graf je tvořen složením dvou měření v oblasti 300Hz. Měření vršku je ze vzdálenosti 70cm, a pak v ose basáku ze vzdálenosti 30cm. Následně se to úrovňově sladí a napojí. Jinak to snad dělat ani nejde, pokud není k dispozici velká bezdozvuková komora.

To Acon,
Ano je to podobné jak s kastlema u aut. Také jsou si v hrubých rysech podobné. Mě osobně jen nesedí takové to naprosté kopírování nějakých beden včetně použitých měničů, jinak nemám problém

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

NA - díky.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

teď jsem si pavle všimnul těch 30 cm - lepší by bylo asi 10-15 cm .
A co se týká té inspirace, tak ve tvarech jednoduché bedny není co vymyslet (Avalon,focal,Lucid,Titan, klasika) zbytek jsou jen kombinace a mutace. Pokud má být bedna jednoduchá , vždy bude něco připomínat.

Odpovědět