Tak jsem si to myslel dobře že je to na 1/6 oktávy , ptal jsem se proto že třeba Focal měří svoje bedny na celou oktávu a on ten graf pak líbivěji vypadá a hifistům to připadá ech gold. Tím nechci na nikoho narážet ani urážet.
Proto jsem se na to ptal. Další podařený český výrobek myšleno samosřejmě v dobrém
Chci se podělit o jednu novou zkušenost ohledně reprokabelů.
Již delší dobu používám Bi-wire kombinaci KIMBER 4TC a 8TC, která bez problému převálcovala KRAUTWIRE model 3 za podobné peníze. Včera u mě byla „návštěva“ kvůli poslechu jednoho mého článku řetězce a pro lepší představu si dovezla některé své komponenty a mimochodem i reprokabel CARDAS. Po téměř dvouhodinovém poslechu, jsem navrhl, že bychom si to mohli ještě poslechnout s míma KIMBER. Nebudu to protahovat, i majitel CARDASů sám vyřkl, že je to teď nějaké celé lepší. Zeptal jsem se na model toho kabelu a dozvěděl jsem se, že jde o Golden Ref. Bi-wire. Protože se v produktech této značky neorientuju juknul jsem na web a zjistil, že tyto CARDASy jsou třikrát dražší než mé KIMBER. Pro upřesnění musím uvézt, že CARDAS byl o cca.20% delší.
Tedy jsem měl včera dvounásobnou radost z oné návštěvy.
Je to kľudne možné
Inak Golden Reference je (podľa mňa) najhorší z Top rady Cardasov.
(počul som ho vo veľa kombináciách, aj v rôznych miestnostiach)
Myslím že Golden Presence je oveľa lepším riešením. A za dosť menej peňazí.
Tony píše:Je to kľudne možné
Inak Golden Reference je (podľa mňa) najhorší z Top rady Cardasov.
(počul som ho vo veľa kombináciách, aj v rôznych miestnostiach)
Myslím že Golden Presence je oveľa lepším riešením. A za dosť menej peňazí.
Ano mam rovnaku skusenost, s Cardas kablov Golden Presence je alebo novy Clear.
Shrnutí toho podstatného:
Pan domácí pouštěl jazz, blues a rock. Nezaznamenal jsem nějaké nepříjemné basové zvuky a užíval jsem si muziku. Dokonce se mi dostavila v jeden moment husí kůže a několikrát mě rytmus strhával k rozpohybování těla
eLko:
„vysledok bol jasny viacmenej uz iba z koncepcie. 2pasmo s basreflexom proti uzavretemu 3pasmu (porovnavam rovnako kvalitne produkty,samozrejme,ze je vela 3pasmovych bedni,kde by ich C1 prehrali. Ale Lucidy su uz dotiahnute spickove bedne) Ja som sa hlavne bal,aby ten 10 palec nerobil problemy v mojej akustike. Nastastie vsetko okay a prave C1 mali problemy asi s 2ma frekvenciami na spodku,kde trosku zaduneli.
Ked teda mam rozobrat jednotlive pasma. Keramiku som nikdy nepocul,na forach vela ludi komentuje,ze to je ostrejsie,svetlejsie. Pustim lampy a cakam co sa stane a ono to ma na 90 percent podobny charakter ako C1. Cistota,farba,neutralnost,dynamika. Tych 10 percent rozdiel by som poveda tak,ze C1 malinko zamatovejsie a Lucidy expresivnejsie,cistejsie,detailnejsie. V konecnom dosledku by som dal male plus Lucidom. Toto plati pre komornejsie nahravky s menej nastrojmi. Akonahle tam ide komplexnejsia skladba,tak tam uz citit absencia stredu u C1 a potia sa. Jemne zlievanie a strata informacii,co je pochopitelne,ked jeden stredobas si to musi uhrat vsetko sam.
Spodky: C1 zahra bas,ale v porovnani s Lucidmi nejde az tak hlboko,je menej informativny a menej vyrovnany. Lucidy maju dospelejsi spodok,konkretnejsi,s ovela vacsou autoritou,co je pochopitelne,kedze hra vacsi basak,vacsi objem a ina deliacka. Co mali spolocne (jednak sa hralo na lampach a jednak ja vyhladavam taky chrakter zvuku) je male rozmaznutie. S poriadnym tranzistorom by to ziskalo urcite eset vacsiu presnost a rychlost,ale pre mna by to uz asi stratilo caro.
Ono to vyzera,ze som C1 dost zhodil,ale vsetko su to porovnania so spickovym 3pasmom. C1 ostava u mna nadalej ako najlepsi regal. Ale s dotiahnutymi kvalitnymi 3pasmami sa uz nemoze rovnat.
Moje odporucanie pre Pavla bolo spravit basovu sekciu aktivne na tranzistor a stredovyskovu sekciu hnat lampami. Vysledok by mohol byt velice zaujimavy,ale to by znamenalo kopu dalsej prace,hladania a ladenia.
p.s. : ta husia koza bola z Patricie Barber - Companion XRCD a skladba Black magic woman na dost velkej hlasitosti“
Jeden zdejší konstruktér jen hýří novýma modelama aniž by se rok s rokem sešel čímž předčí i světovou komerci a šmahem ty staré modely posílá do kopřiv jako vlastně omyl, jal jsem se po staré dobré pětiletce do nového díla i já.
To však nebude nahrazovat ve své kubatuře bezesporu povedené Lucidy, ale míří do jiné kategorie.
Pracovní název je „for BK“. To protože plocha basového měniče již dosahuje velikosti tuším „jednoho Machalíka“, ne protože bych tímto počinem mířil na kluky z BK, poněvač tohle ani oni nezaplatí, leda by se složíli, ale to by se pa o to stále dohadováli, kdo to bude mít zrovínka dóma.
NA píše:Jeden zdejší konstruktér jen hýří novýma modelama aniž by se rok s rokem sešel čímž předčí i světovou komerci a šmahem ty staré modely posílá do kopřiv jako vlastně omyl, jal jsem se po staré dobré pětiletce do nového díla i já.
Ten konštruktér ovšem nestavia boxy, však?
Inak myslíš, že je to rozumné púšťať sa do takého projektu?
Pre koho to bude určené?
Koľko z nás má takú miestnosť, ktorá znesie povedzme 15" basák?
Ale možno sa mýlim a som zbytočne pesimista
Tony,
předně vždy vše dělám pro nejvyšší možné uspokojení mé audiofilské duše.
Protože minimálně dva roky budu muziku provozovat v mých 19m2, tak to budu stavět tak aby to hrálo i tam. Pro mě je to i zkouška toho, že jde mít dospělý basák, ano trefil jsi 15“ v menší místnosti. Vše se již velmi brzo ukáže, skříně pro měření, ladění a ověřování mam již hotové, ty kola od Trabanta už mám rozehrané a na střeďácích zrovna pracuju, Výšky jsou zatím na cestě, ale u pásků není co rozehrávat, takže se půjde rovnou na věc.
zero,
Koukal jsem na ty staré KEF,podobnost tam nějaká bude, stejně tak s Lucidama, a s nima budou mít shodného výrobce středového měniče a uzavřenou skříň.