NIN
Re: NIN
Pokud to s poslechem vážné hudby myslíte vážně, zkuste to přes Beethovenovy symfonie nebo Stravinského (Svěcení jara, Příběh vojáka aj.).
Jelikož vážnou hudbu převážně vážně neposlouchám, dávám šanci vážně jen tady panu Smetanovi s tou Naší vlastí. S dalšími vážnými umělci se prozatím zaobírat nehodlám. To neznamená že bych si jich nevážil.
Jen bych vážně nerad pořídil zase CD, kterého bych si nemohl vážit.
Přesto díky za tipy.

Přesto díky za tipy.
Vážně je vidět, že jste vlastenec
Vážná hudba tolik neváží, ale vážně hrozí, že pokud ji začnete vážně poslouchat, přestanete si nevážné hudby vážit. To už je na uvážení každého soudruha. 

Tak buď tady není moc vlastenců nebo "My country" mají všichni na vinylech a se solidním CD mi nikdo neporadí.
A nebo jsou všechna CD s touto nahrávkou na nic a nikdo si není jistý říct "Tohle je dobrá verze". Nebo možná ti, kteří by mohli doporučit se stydí reagovat a v nejhorším případě si říkají "NIN, seru na tebe a nic ti neprozradím" 

Tak z jiného soudku.
Mám ještě 9 záslepek RCA viz foto. Původně jsem je chtěl použít pro svůj předchozí přístroj Audiolab. Tam bych je využil skoro všechny. V Ayonu jsem využil jen jednu a to ještě na digitální výstup. V současné době je nabízím k výměně za 2 kusy záslepek XLR. Jelikož se nikdo neozývá, tak je můžu za nějakou úplatu přenechat. Jsou z Ebay a zbylých 9 kusů jsem ani nestačil nasadit na přístroj. V případě zájmu pište do SZ. Foto ještě na http://www.hifionline.cz/hifibazar/vyme ... e-stopper/

Mám ještě 9 záslepek RCA viz foto. Původně jsem je chtěl použít pro svůj předchozí přístroj Audiolab. Tam bych je využil skoro všechny. V Ayonu jsem využil jen jednu a to ještě na digitální výstup. V současné době je nabízím k výměně za 2 kusy záslepek XLR. Jelikož se nikdo neozývá, tak je můžu za nějakou úplatu přenechat. Jsou z Ebay a zbylých 9 kusů jsem ani nestačil nasadit na přístroj. V případě zájmu pište do SZ. Foto ještě na http://www.hifionline.cz/hifibazar/vyme ... e-stopper/

Tenhle chlap mě už v dětství tak zasáhl, že přemýšlím už nějaký pátek o návštěvě Austrálie jen kvůli tomu, abych navštívil jeho hrob ve Fremantlu. Krom toho si Ejsíky se současným aparátem užívám jako nikdy. Ani jsem netušil, že maj tak luxusní zvuk.
Bon Scott - AC/DC

Bon Scott - AC/DC

ano, ale jen te spatne - takze to neni zadna skodatujatuja píše:Vážná hudba tolik neváží, ale vážně hrozí, že pokud ji začnete vážně poslouchat, přestanete si nevážné hudby vážit

Jinak tu situaci dobre znam, ze jsem neco slysel na tranzistoraku nebo v TV a byl to skvelý zazitek a pak jsem si to nateseny poridil a pustil na hifi sestave a ten zazitek se nezopakoval ... Je to na velkou diskuzi, ale myslim, ze strasne moc dela aktualni rozpolozeni. Poslech hudby ma hodne spolecnyho s meditaci - kdyz se clovek snazi nebo neco ocekava, nefunguje to

Rock, pop, jazz - poslech má relaxační účinky, takže můžete přijít domů naštvaní, utahaní, pustíte si oblíbenou desku a po chvíli je vám líp, uvolníte se a odpoutáte se aspoň na chvíli od běžných starostí. Dle mého názoru to tak u tzv. vážné hudby nefunguje. K poslechu vážné hudby musíte usednout již plně soustředěni na hudebni obsah, jinak hudba bude proplouvat kolem vás, aniž vás zasáhne. Poslouchat vážnou hudbu je sice fuška
, ale zase může přinést zážitky, jaké u jiných hudebních žánrů asi nepoznáte.

Tak s tim nemuzu vubec souhlasit ! U vazne hudby to funguje taky, casto i mnohem vic. Jen uz ji clovek musi umet vnimat a mit ji rad. A taky zalezi na tom co za hudbu to je, jestli zrovna sedne do nalady. Muzu napsat spoustu prikladu tzv. vazne hudby ktera je naprosto prijemna, relaxacni a pritom kvalitni. At uz je to stara hudba, renesancni nebo barokni, nebo novodobejsi komorni hudba, operni arie, duchovni hudba atd. Da se vybrat hudba "odvazova" i klidna, lehci i meditativni - proste co clovek podle nalady zrovna chce. A naopak pop nebo rock muze pekne lezt na nervy nebo jeste vic unavovat.tujatuja píše:Rock, pop, jazz - poslech má relaxační účinky, takže můžete přijít domů naštvaní, utahaní, pustíte si oblíbenou desku a po chvíli je vám líp, uvolníte se a odpoutáte se aspoň na chvíli od běžných starostí. Dle mého názoru to tak u tzv. vážné hudby nefunguje.
Proste o zanrech to neni. Je to jen o kvalite a o vkusu a rozpolozeni posluchace.
Jelikož bych chtěl někdy také udělat radost svému Blu-ray přehrávači, chtěl bych nějaké tipy na kabel tohoto typu (viz foto). Vím jen o Audioquestu NRG a rád bych vyzvěděl i jiné možnosti. Mám skromný Panasonic BDT-500 (i když dle výrobce v rámci možností nakukuje prý do oblasti hifi), ale i ten by si zasloužil lepší příjem "potravy", že?

To byl jen z tipu.
Samozrejme je dela i spousta jinych firem a dokonce i “domacich” kutilu, jako napr. tento:
http://www.ebay.de/itm/1m-Basic-Euro-Ne ... 1301509139
Lapp je velmi osvedceny a kvalitni kabel, pouzivam ho take. Za tuhle cenu neni co kritizovat, je podstatne lepsi nez ty, vyrobci prikladane, "darkove" dvojlinky.

Samozrejme je dela i spousta jinych firem a dokonce i “domacich” kutilu, jako napr. tento:
http://www.ebay.de/itm/1m-Basic-Euro-Ne ... 1301509139
Lapp je velmi osvedceny a kvalitni kabel, pouzivam ho take. Za tuhle cenu neni co kritizovat, je podstatne lepsi nez ty, vyrobci prikladane, "darkove" dvojlinky.

Já používám ke kompletáži tuto koncovku : http://www.aaaelektronika.cz/aelektroni ... 7-konektor