NIN

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: NIN

Příspěvek od kite19 »

NIN:
Prajem dlhú spokojnosť s reproduktormi *palec*
To tvoje okno mi trošku pripomenulo predajňu BV audio. Ja nerozumiem grafom a meraniam bední, preto napíšem len svoju skúsenosť s tým čo som počul v spomenutom štúdiu(pozri si fotky štúdia na nete).
V tej predajni nie je ani taký koberec ako u teba ;) , skla je tam požehnane a zvuk je výborný.
Riešená je len stena za poslucháčom a za reproduktormi (tuším obifon) a reprodukcia je na vysokej úrovni - určite to súvisí aj s vlastnosťami reproduktorov od BV.
Akustickými podmienkami som na tom veľmi podobne :D , a som spokojný. Zvukový prúser nastupuje pri vyšších hlasitostiach, u mňa vtedy neexistuje ani stereo obraz a ani priestor, jeden hukot. Možno raz ...

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Podelím sa o moju akustickú skúsenosť - bedne mám umiestnené pri dlhšej stene excentricky bližšie ku kratšej stene ktorá má takmer po celej dĺžke okná. Niečo podobné ako som videl na tých obrázkoch vyššie, len tie okná sú klasické, nie sú až po zem. No a zvukovo mi to robí nasledovnú neplechu - keď sedím vzadu na sedačke (pri stene) tak je stereoobraz vyosený smerom k tým oknám. Proste hlas čo má byť v strede počujem skoro až z pravej bedne. V momente keď si sadnem bližšie k reprákom tak je priestor ako má byť (ale zase trochu ubudnú basy ktoré miestnosť mierne zväčšuje).
Tebe nerobí to okno podobné vylomeniny?

P.S. Štúdio BVaudio je tiež pre mňa záhadou. Povedal by som že to tam musí byť prúser a ono to tam v pohode hrá.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Právě, že nerobí. Leda, že bych byl na levé ucho hlušší, ale já vzhledem k tomu kde pracuju, chodím na pravidelnou kontrolu sluchu a ta je OK.
Sedím kus od zadní zdi a celkem blízko k bednám (viz foto), takže možná je to i tím. Je fakt, když si stoupnu a jdu připravit další CD, tak basy narostou až běda. To mě ale netankuje, když v místě poslechu je to OK.

Odar

Příspěvek od Odar »

kite19 píše:Riešená je len stena za poslucháčom a za reproduktormi (tuším obifon)
Aj strop. Co je zasadne.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Vidíš, strop som si ani nevšimol, prišlo mi to také akurát a tie úpravy vyzerali priechodné aj pre obývacie priestory. Ja len pre inšpiráciu :D , že aj akustické úpravy sa dajú urobiť nenasierajúcim a pre polovičky prijateľným spôsobom.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obývák není poslechovka. Při symetrickém postavení beden v ose místností je teprve slyšet prostor nahrávky. Měl jsem to kdysi v obýváku podobně rozmístěné.
Co naděláš, když doma rozhoduje manželka. :)
Dnešní moderní interiery nejsou pro hifi to nejlepší ořechové. Akustika se většinou blíží nádražní hale. Tak, tak to zvládne domácí kino s automatickým ekvalizérem. Není nad klasickou výstavbu. :D

boxer

Příspěvek od boxer »

Jo strop je důležitej.

Řešení a kvalitní.

Obrázek

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

To není špatný. Zaříznou víka nebo je vložit dovnitř, zvolit vhodnou barvu, no a krabic a krabiček je všude dost. Kombinací mraky a zároveň to vypadá jako umění. *2thumbsup*

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Po čase musím teda říct, že ač si poslech ve většině případů užívám a nebo mě to nesere, tak ty remástery kapel z minulého století (až na zanedbatelné procento) mně teda dávají zahulit. To už se nedá v téhle "soutěži" poslouchat. To je fakt jen pro širokou veřejnost se spotřebkou. Výměna oblíbených CD je nevyhnutelná. Myslel jsem, že to bude jen u nějakých interpretů, ale vypadá to, že to posrali skoro všichni. Nejhorší na tom je, že ty věci, které jsem kdysi nahradil remastery budu shánět zase zpátky. *headbang* A jedno z poznávacích znamení je bonus. Jak má starší nahrávka bonus, tak je to vesměs průser :!:

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

NIN píše: . . . Nejhorší na tom je, že ty věci, které jsem kdysi nahradil remastery budu shánět zase zpátky. . .
Mám skromný dotaz . . . a jaký byl důvod toho "nahrazování"? :?

sekal

Příspěvek od sekal »

Je aby to nebyly zrovna ty zlořečené bonusy..:mrgreen:

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Jistě, to bych pochopil. Ale proč "nahrazování"? Mám doma CD oblíbené kapely, pořídím si remaster (s bonusy), který hraje hůř . . . tak proto se zbavím původní nahrávky (lépe znějící, ALE bez bonusů)? :o No to mě poser nohu :?

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

O tom bych mohl napsat diplomovou práci Petře *headbang*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Já vím, ale nebudeme tím zasírat toto vlákno, viď ;)

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

PetrD píše:Jistě, to bych pochopil. Ale proč "nahrazování"? Mám doma CD oblíbené kapely, pořídím si remaster (s bonusy), který hraje hůř . . . tak proto se zbavím původní nahrávky (lépe znějící, ALE bez bonusů)? :o No to mě poser nohu :?
Rád vysvětlím. Originály sbírám už od devadesátých let, kdy se u nás začly objevovat. Tenkrát jsem měl aparaturu, na které ty remastery pro mě hrály lépe (výrazněji) a bonus bylo ještě něco navíc. Postupem času s postupnou výměnou aparátu to mělo právě opačný efekt a ve finále ten bonus je většinou odpad a ještě když je umístěn nedejbože uprostřed alba, tak to rozstřelí celý příběh nahrávky. Dneska je to už jinak a musím ještě část sbírky "vyčistit" a klasickým remasterům se pochopitelně vyhýbám.

Odpovědět